Sziasztok. 214Si-hez milyen méretű felnit, és abroncsot ajánlotok? A gyári javaslat 175/65 R14. Ha nagyobbat ennél, 185/65, vagy 195/65öst teszek fel, befolyásol bármit is? Fogyasztásbeli különbségek, menettulajdonságok megváltoznak?
Konkrét információm erről sajnos nincs, de Jánosházán van Horváth Bálint műhelye. Ő régi roveres, 75 ben is otthon van, és tervezett régebben beszerezni T4 műszert. Néha ide is benéz de inkább a facebookon tudod elérni. Budapesten - ugyan nem a dunántúl - van ebben a témában egy szaki, Vörös József neki pl. biztosan van testbookja. http://roverszerviz.hu/
Nem egyszerű a művelet,házilag nem sok mindent tudtok tenni a siker érdekében. Lehet hogy néhány funkcióban nem is lehet megoldást találni. A BCU ( komfort vezérlő ) egységek programozottak az adott autó felszereltsége és kivitele szerint. A távirányító probléma a legegyszerűbben megoldható, már ha van távos kulcsod a donorhoz is. A kulcsban lévő távirányító panelek is a BCU hoz vannak programozva, ezért nem működött a távosod. Ez a távirányító panel cserével a donor kulcsból a tiedbe, könnyen megoldható. Ezen kívül minden átprogramozás, funkciók beállítása gyári T4 műszerrrel lehetséges, amiből sajnos nem túl sok működőképes van az országban.
Nekem csak 400-as van (75-höz nem volt szerencsém), elôször én is azt hittem túlaggódom, aztán akadozva jött fel a pedál, végül egyáltalán nem lehetett váltani (álló motornál igen)... a rohadt nagy melegben a műanyag hengerben megadta magát a dugattyú...
Lenne egy elég bonyolult kérdésem. Nem értek a témához, kérlek titeket nézzétek el ha hülyeséget kérdezek. Rover 75-ösömhöz vettem egy donor autót. A donor autó jobban felszerelt volt, ez volt az indok. Ami különbözött: elektromos ablak hátul, bőrülések /fűthető és elektromos/, digit klíma stb. Volt egy kis segítségem a ki és beszerelésnél. Mai napon sikerült átszerelni a hátsó elektromos ablakemelőt. Szépen be tudtuk kötni de nem működött. Átraktuk a komfortvezérlőt, így már működött az ablakemelő. De ez számos egyéb problémát generált. A jól felszerelt donor autómban HIGH típusú az eredeti autómban LOW típusú komfortvezérlő volt. Miután beszereltük a HIGH vezérlőt nem működött a klíma /mauális- a donorban digit volt/ a központi zárat nem tudtam kulcsról kapcsolni. Plusz menet közben majdnem összefostam a lábamszárát mikor ablakot akartam törölni és szakaszosan elkezdett dudálni az autó, mintha riasztana.
Kérdésem az lenne, hogy megoldható e a probléma, és ha valaki ért hozzá az adjon legyenszíves tippeket is, így tudom majd tolmácsolni a segítségemnek, aki azért kicsit jobban ért hozzá, mint én.
most voltam gumit cserélni, simán ment a váltás, de ahogy félúton megálltam megint nehezebben tudtam váltani. A tököm tudja, lehet túlreagálom az egészet. Amúgy az nem lehet, hogy kevés a váltóban az olaj?
Tegnap elkezdett rosszalkodni a váltóm. Álló járműnél, álló motorral szépen akadás mentesen veszi a sebességeket, de ha elindítom, akkor kicsit "akad". Eddig inkább csak a rükverc volt kicsit akadós, de tegnap, főleg kis sebességnél a többi is. Valami tipp, hogy mi lehet a hiba?
En lehet azt csinaltam volna h mire ki ernek a rendorok lerugom a masik lampat is... h az összeghatar elerje azt h foglakozzanak az uggyel . Esetleg bemenni a sracok sulijaba es az osztalyfonokot megkeresni h szivassa meg a joképessegu gyerekeit...
A labda csak nem pattant oda önszántából... Tehát akkor őt, mint potenciális elkövetőt máris kizárhatjuk...
Nem tudom most mennyi a szabálysértési értékhatár, de azt hiszem nem éri el a ködlámpa értéke... Így nem minősül bűncselekménynek csak tulajdon elleni szabálysértésnek. Amiben még annyit sem tesznek rendünk dicső őrzői, mint egy dosszié becsukása...
Amúgy a kiérkezett rendőrök is arra hajtottak, hogy minél rövidebb legyen a jelentés! Meg hát fiatalkorúak, ezekkel mindig sokkal több a munka...
Nem baj! A lényeg, hogy működjenek a traffipaxok...
Házunk előtt focilabdával lerúgták a jobb első ködlámpámat 1,5 órája. Kihívták a zsarukat, igazoltatták a 10 db 16-18 éves gyökeret,persze egyik sem vállalta be...
Össze vissza hazudoztak, a rendőrök pedig közôlték a nyilvánvalót,hogy "nincs mit tenni".
Nektek volt hasonló "élményetek"; mit lehet ilyenkor még tenni?
Szia Sanyi! Nekem Rover 25 van, s én is szívtam az üzemanyag szűrővel mire meg találtam a jót! Nálam is 2 fajta menet emelkedéssel van. Van 1.25 és 1.5. Nekem az 1.5 van.
Bár enyém 620d, de a kuplung munkahengerek (alsó, majd később a felső) mindegyike esetében elegendő volt a karmantyúzás. Igaz nem esett be, csak folyamat folyt belőle az olaj kinyomásnál. lényege ugyanaz, hogy engedte. Nekem azóta teljesen jó (ezt gyorsan le is kopogom:) ) és minden megvolt pár ezer forintból a kettőnél. (Csak tipp, hátha olcsóbban megúszod)
Klíma ügyben szerintem a hűtőventillator motor (mint típus hiba)lesz a ludas. Azaz nem kapcsol be. Plusz gáz is kell bele valószínűleg. Meg kell nézni még hogy nem lyukas e valamelyik alu cső.