Róma-szenvedély topik mellékleteként nyitottam ezt a topikot, hogy minden, ami reptérről bejutás, buszjegy és RomaPass, szállás és hasonlók itt legyen. Az összes infó részletesen megtalálható a http://roma-szenvedely.eu/ oldalon is. Az "őstopik" így remélhetőleg megmarad azon témáknak, melyek Róma történelméről, felbecsülhetetlen kincseiről és a Róma iránti szenvedélyről szólnak. Ha itt megtudtál minden gyakorlati tanácsot, nézz be oda is, hogy megtudd, más mit szeret Rómában.
Én a Virgilioban egyszer laktam, rendben volt. Gondold végig, mi a fontos, olvasd végig a véleményeket, a bookingon és a tripadvisoron is. Főleg a negatív értékeléseket keresd, hogy neked is probléma-e az, ami a panaszkodónak. Lehet, hogy neked nem fontos. Ha nincs semmi különös, akár a legolcsóbbat is választhatod.
A legfelső (legolcsóbb) ajánlat, lehet, hogy tényleg közös fürdős. Gyanús, hogy ott nincs fent más kép. Mi a "Szoba kétszemélyes ággyal vagy 2 külön ággyal" verziót foglaltuk, ott a képek megfelelnek a valóságnak.
Az épület kicsit beljebb van az utcafronttól, így nem voltak zajosak a szobák, csak kora este lehetett hallani kicsit a fenti szinten rohangászó gyerekeket. De éjszaka csend volt.
Mi pont itt voltunk tavaly márciusban. Mind a két szoba teljesen rendben volt, saját, igényesen felújított fürdőszobával. Az első kép volt a mi szobánk a férjemmel, a második kép anyósoméké. A reggeli 8-10 között volt, sokféle briós, croissant, kétszersült, lekvárok, natúr joghurtok (de lehet, hogy volt gyümölcsös is), müzli, hosszú kávé, tea, tej, gyümölcslevek, illetve volt egy kapszulás kávégép, ha valaki nem szereti a hosszú kávét és inkább eszpresszót inna. A konyhácskában volt hűtő, mivel apósom hajnalban kelő húsimádó, betehettük a felvágottainkat. A Circo Massimo metrómegálló közel van. Gyalogosan kényelmesen el lehet sétálni a Colosseum/Forum Romanumhoz (első esti programunk volt) Hazafelé a Capitoliumtól sokféle busz megy a CM metrómegállóhoz. Nekünk, mint első rómásoknak tetszett a hely, 5 éjszakát voltunk.
Mi ha olasz városokba utazunk nagyon szeretjük a B&B szállásokat. Pár éve a B&B Federiciben laktunk (Cím: Viale Giulio Cesare, 151). A ház előtt van a metro megálló, a tulaj foglalt jegyet a Villa Borghesebe, mi nagyon meg voltunk elégedve.
Én is azt tanácsolom, hogy inkább a Vatikán környékén, jó közlekedésnél érdemes szállást foglalni. Rómában úgy is sokat fogtok mászkálni, érdemes az utazáson spórolni.
Akkor a vizsgálat változó. Csak a táskát tettem a gépbe, a telefont, kabátot, fényképezőt és még ami nálam volt nem. A kapu ugyan jelzett, de csak intettek hogy menjek tovább. Ráadásul Pio teste miatt fokozott ellenőrzés volt.
Santa Maria Maggiore szintén, ellenőrzés van, de csak látszat mert ott foglalkoznak semmilyen jelzéssel.
Én rendszeresen szoktam lakást bérelni, kimondottan preferálom ezt a formát, bár inkább hosszabb utaknál. 2-3-4 éjszaka esetén nem feltétlenül választom. Ha az ember köt utasbiztosítást, azon van magyar nyelvű assistance, aki orvost, mentőt stbt-t küld, ha kell, szóval emiatt én nem aggódnék.
Mekkora a csomag? Olyan ellenőrzés van, mint a reptéren, de a folyadékot nem nézik. A Szt. Péternél levetetik az övet, valakivel levetették a bakancsot, a többinél ilyet nem láttam.
Én többnyire egyedül utazom, akkor szóba sem jön. De ha többen megyünk, akkor sem, mert egyszer Franciaországban perforált az útitársam vakbele, a szálloda tudott azonnal intézkedni, jött a mentő. Mi azt sem tudtuk volna, hogyan kell ott mentőt hívni. Ráadásul mi ugyan több nyelven beszélünk de speciel franciául nem, szóval akár végzetes is lehetett volna.
De vannak sokan akik szeretnek apartmanban lakni.
Nekem ezzel a szállással a helye inkább probléma. A folyó túloldalán a Trastevere már sokkal jobb, de annak is inkább szerintem a központhoz közelebbi része. Első utazásnál ( mert lesz következő) szerintem sokkal jobb valami központ közeli szállás.
Úgy értesültem, hogy Róma mind a négy patriarkális bazilikájában van már komoly biztonsági ellenőrzés. Mivel még a szállás elfoglalása előtt, érkezési napon szeretnénk egyet megnézni, kicsit nagyobb pakkal szeretnénk bemenni, ugye, ez nem jelenthet gondot. legfeljebb nekünk, mert cipelni kell.
A Vatikánban két helyszínt tudsz megtekinteni. Az egyik a Szt Péter tér és ott a Bazilika, a másik pedig a Vatikáni Múzeumok. Ez utóbbinak egy része a Sixtusi Kápolna.
Hogyan találtad ezt a szállást. Szerintem elég messze van a központtól. A Piramide és Garbatella metroállomások között.
Legalábbis a booking térképe szerint. Innen nem tudsz elsétálni sem az Angyalvárhoz sem a Vatikánhoz.
( A bookingot sem értem. Elolvastam a magyar nyelvű leírást. Külön kiemeli hogy a San Francesco a Ripa templom 1,6km. Kit érdekel, hogy aPiramide közeli szállás milyen messze van ettől a kicsi templomtól??)
Biztos mások is hozzászólnak, de én ajánlanám, hogy gondold át a szállást. A Termini és a Vatikán között bármi jó.
Mivel ez egy apartman (lakás), így a reggeli vagy azt jelenti, hogy hagynak nektek egy viszonylag feltöltött hűtőt, előrecsomagolt kajákat, vagy azt, hogy kaptok egy kupont, amivel valamelyik közeli bárban ehettek olasz reggelit, ami egy valamilyen kávé és egy briós (náluk minden édes péksüti briós).
Mivel külön írtad a Sixtus kápolnát, nem világos, hogy tudod-e, hogy a kápolna önmagában nem tekinthető meg, mivel a Vatikáni múzeumok részét képezi, csak a múzeumon keresztül közelíthető meg (kivéve, ha bíboros vagy;-)).
Sziasztok! Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra. Végre idén június végén eljutok a férjemmel Rómába. Első római utunk, és első repülésünk is. Szállás a booking-on foglaltam. https://www.booking.com/hotel/it/imperatore-apartments.hu.html?aid=356980;sid=9696cab9b139fde94e3803a4dc129a1e;dcid=2 Nem bánnám, ha véleményeznétek. Nem tudom pl. milyen reggelire számíthatunk? 4 napra megyünk wizar repülővel. Kicsit én is izgulok a repüléstől, valamint a csekkolástól, ki-be jutásról a repülőtérről. Angol tudásunk igen csekély. Kérdéseim: Transzfer busszal T.A.M gondoltam eljutni a szállásra. Retúr jegyeket vennék rá. Vajon az visszafelé 4 nap múlva is érvényes? Nagyjából az útitervem is megvan. "szenvedélyem Róma" oldal olvasgatásával. 1. napra terveztük az Angyalvárat, onnan a szálláshoz gyalog mennénk vissza, és ami sétával belefér: Trevi kút, Spanyol lépcső, nagyon szeretném látni a Narancskertet is. 2. nap lenne a Colosseum+Forum Romanum+ Palatinus. Szállás gyalog, közben ami útba esik, és belefér. 3. nap. Vatikán+ Szent Péter Bazilika+ Sixtus kápolna, Piazza navona, Pantheon. 4. azt még nem tudom, ebben segítsetek? A repülő 14 órakor indul az FCO-ról. Bármilyen javaslatot, ötletet szívesen fogadok. Olvastam pár oldallal előrébb, hogy van egy oldal ami a repüléssel foglalkozik, feltennétek nekem a linkjét? Imádom az olaszokat de eddig csak a tengerparton voltam,és annak óvárosaiban Caorle és környékén. Előre is köszönöm a javaslatokat.