Keresés

Részletes keresés

oleandro Creative Commons License 2016.03.10 -3 1 22322

ez is egy vélemény -:

Előzmény: vélemény (22320)
KozO Creative Commons License 2016.03.10 -4 0 22321

Egy hívő római katolikus - főleg ha Rómába látogat - utánanéz, hogy kinek a sírját merre találja. Aki pedig ateistaként látogat a bazilikába, annak meg úgyis mindegy.

Megjegyzem II. János Pál pápa sírját már több mint öt éve áthelyezték.

Előzmény: vélemény (22320)
vélemény Creative Commons License 2016.03.10 0 0 22320

tesom laptopjarol irok. 

Manipura nem tudtám,hogy II. Janos Pal mar nem a kriptaban van. Nem is ertem,hogy miert nem.  Tovabba szvsz egy hivo katolikus szamara Szt. Peter sirjanak  fontosabbnak kellene lennie,mint Ii. Janos Pal sirjanak. Sot n3m csak egy hivo katolikusnak.

Csutortok. megjott a rossz ido. Eloszor elmentunk a  Prassedebe. Utolag ugy gondolom,hogy meg elso nap kellett volna megnezni a Maggiore elott. Majd kimentunk Lateranba. Az egyik utitars fel akart menni terden a Szent Lepcson. A templomnak szep a homlokzata de az egesz belso eleg unalmas. Itt is biztonsagi ellenorzes,bejarat es Szent Kapu jobbra. A Sancta asánctorumnal nem lehet fotozni, es kepeslapot sem kapni rola.Pedig olvastam,hogy afreskokat nemreg restauraltak es a mozaikok is szepnek latszanak. Fent alepcsonel  van shop.  amikor kijottunk elkezdett esni.

vélemény Creative Commons License 2016.03.10 0 0 22319

most romlott el a laptop ,nem tudom mikor tudom folytatni.Bocs.

Manipura Creative Commons License 2016.03.09 0 0 22318

Időnként benézek, és örömmel olvasom a beszámolót, a tudósítást is köszönöm. Örülök, hogy az aggodalmak ellenére simán ment minden, és épségben hazaért mindenki.Vasarnapi bejelentkezesed alapján érezhetően nagy kő esett le a szívedről, idáig hallatszott. :) 

(Amióta II. János Pált felhozták a Bazilikába, szerintem a sírokhoz alig megy le valaki. Kint nem a necropolisz bejárata van?)

Előzmény: vélemény (22317)
vélemény Creative Commons License 2016.03.09 0 2 22317

Azért jöttek, hogy minél többet lássanak. Jól bírták.

Foytatás

San Pietro itt kavarodtam el, de alaposan. Múzeum felől jövet táblák. Kupola, mellette jobbra nyíl. Másik oldalon: egymás alatt Basilika, II. János Pál sírja, Porta Santa és mindegyik mellett balra nyíl. Porta Santa-hoz a tér közepén kellett bemenni, ott volt biztonsági ellenőrzés, kabátot és övet is le kellett venni. Bent megnéztünk mindent, amit lehetett, majd elkezdtem keresni a kripta bejáratát. Rengeteg segítő volt mindenütt , sárga  mellényben, Voluntario felirattal. Kérdeztem az egyiket, hol a kripta bejárata, mondta, hogy kívül. Kérdeztem a bejáratnál a következőt, ő is mondta, hogy kívül, a harmadik pedig azt mondta, hogy most zárt be. Murphy sosem alszik. Elhatároztuk, hogy másnap visszajövünk.

Hazafelé még beiktattuk a Navonat és Santa Maria sopra Minervat, közben fagylalttal is megerősítettük elfáradt testünket és lelkünket. Közben láttunk néhány üzletet, ahol miseruhát, kelyheket stb lehet kapni. Kíváncsi lennék, hogy bárki megveheti-e, vagy kell-e hozzá valami igazolvány. Navona is siker volt, a kút is és a templom is.

Előzmény: Catella (22316)
Catella Creative Commons License 2016.03.09 -1 1 22316

Jól meghajtottad az újoncokat:)

Előzmény: vélemény (22309)
vélemény Creative Commons License 2016.03.09 0 2 22315

Én eddig csak az önkiszolgáló éttermet ismertem, de mögötte van egy Pizzeria is. Szinten pultos kiszolgálós rendszerben. A pizza az egy negyed pizza ásványvízzel vagy üdítővel, 4,50 ill 6€. Nem lehet csak a pizzát kérni. Négyen négy félét ettünk, jó volt mindegyik. Az étterem bejáratánál  vannak Ferenc pápa focis ajándékai. Többen fotózzák, mint a Laokoon csoportot. Középen egy nagy fotón az argentin válogatottat fogadja, Messi ül az első sorban. Maradona argentin válogatott meze, Pele brazil válogatott meze stb.

Én 2 éve egy borús , szakadó esős napon voltam a Vatikáni Múzeumokban. Még itt is számít az időjárás. Pl a nyolcszögletű udvarban, vagy a teraszon, ahol gyönyörűen látszik a kupola, vagy az étterem mellett kertben. De pl a Sixtusi kápolnában is, ahol nem igazán jó a világítás.

Fél 4-kor jöttünk ki, több, mint 6 órát töltöttünk bent. Elrepült az idő.

vélemény Creative Commons License 2016.03.09 0 2 22314

10-re volt foglalásunk, nem kellett volna foglalni, alig voltak a pénztárnál. 9.20-ra érkeztünk, rögtön beengedtek. A ruhatárban nem lehet a kabátot letenni csak a nagyobb táskát és hátizsákot.

Nem néztük meg az egyiptomi, a misszionarius és az etruszk  gyűjteményt, a többit viszont igen. Mindent, ami nyitva volt.

Persze nem olyan lassan és alaposan, mint ahogy én szoktam.

Az állatszobrok terme le van zárva madzaggal, csak benézni lehet, ugyanez a helyzet a Biga terménél. A Raffaello Stanzak első terénél is fel van állványozva az egyik fal. Még a Sixtusi Kápolnában is elviselhető volt a tömeg.

vélemény Creative Commons License 2016.03.09 0 2 22313

Folytatás.

Gond van a nettel, apróbb részletekben fogom elküldeni.

Szerda. Továbbra is gyönyörű idő volt. Az egész napot a Vatikánra szántuk. A többiek ragaszkodtak a múzeumhoz. Én próbáltam lebeszélni őket de nem sikerült. Nagyon kellemes volt.

Pedig nem úgy indult. Én még sosem metróztam reggel Rómában és ha egy mód van rá, nem is fogok. Az "A" vonal a Terminitől kb a Popoloig iszonyatosan tele volt, már a Terminihez is tömve érkezett. A harmadik szerelvényre tudtunk felszállni. Nem engedték ki a leszállókat, lökdösődtek, rugdosódtak, veszekedtek sőt még verekedést is láttunk. Lehet, hogy ellenirányban is ugyanez a helyzet ezen a szakaszon. A tömeg nagy része a Popoloig leszállt, utána már elviselhető volt.

vélemény Creative Commons License 2016.03.09 0 0 22312

Tetivel csak az a baj, hogy összesen 12 szobájuk van.

raulista Creative Commons License 2016.03.08 0 0 22311

Örülök, hogy nem csalódtál a Tetiben és várom a folytatást!

Előzmény: vélemény (22309)
bonnita Creative Commons License 2016.03.08 0 0 22310

Már vártam nagyon a híreket.

Előzmény: vélemény (22308)
vélemény Creative Commons License 2016.03.08 0 3 22309

Így megerősödve felmásztunk a Capitoliumra,  mindkét oldaláról hosszan bámultuk a Forumot.

Buszra szállva mentünk a Cosmedinhez. Igazság szájánál tömeg volt, thaiföldi csoport. Felirat szerint adományt várnak el és fejenként csak egy fotó készíthető. Ott áll egy őr és nézi. Nem hiszem, hogy egy második fotóért lefejezés jár, de biztos, hogy nem lehet percekig pózolgatni. A templomot csak kevesen nézik meg, pedig gyönyörű. 1€ -ért le lehet menni az altemplomba, amit Hadrian"s crypta-ként emlegetnek. A Hadrian persze nem a császár Hadrian a 2. század közepéről, hanem egy 8. századi pápa. DE Magyarországon nem sok 8. szazadi templom van , megérte az 1 €-ót.

Buszra szállva visszamentünk a Teatro Marcello-ig, innen elsétátunk a Piazza Matteihez, a teknősbékás kúthoz.

Torre Largo Argentina. Lehet, hogy ciki, de nekünk itt a cicák voltak a fő látnivalók. Ketetn is cica bolondok vagyunk. A felirat szerint a macskák sterilizáltak és rendesen ellátják őket ezért kérik a látogatókat, hogy ne etessék őket. Jóltáplált cicák, bár nem olyan kövérek, mint az enyém. Láthatóan jól érzik ott magukat.

Gesu Mivel tavaly és tavalyelőtt is fél 6-kor kezdődött a hang és fényjáték, ekkorra időzítettem az érkezést. De nem történt semmi, vártunk kb 20 percet. Mivel még ekkor is gyönyörűen sütött a nap, kivilágítás nélkül is szép látszott a mennyezeti freskó. Csak Loyolai szobra maradt ki. Ekkorra fáradt el mindenki, reggel fél 4-kor keltünk.

Hazamentünk, elfoglaltuk a szobáinkat, átmentünk pizzázni a szemben levő étterembe. Este senkit sem kellett ringatni.

Azokról a látnivalókról nem írok részletesen, amit mindenki ismer.

vélemény Creative Commons License 2016.03.08 0 2 22308

Sajnos hazajöttem.

Tulajdonképpen ez két utazás volt. Az első 3 napon velem volt 3 útitárs, akik először jártak Rómában, idegennyelven egyáltalán nem beszélnek, utazni nagyon keveset utaztak, ketten még sosem repültek. Én voltam a tyúkanyó.

Amikor ők hazajöttek volt még 3 és fél napom, amikor számos olyan látnivalót láttam, amit még sosem vagy nagyon régen.

Azt hiszem, hogy sikerült jó programot összeállítanom az újoncoknak.

Kedd.

A Ryan hajnali járatával mentünk, reggel 10 -re már megvettöük a 3 napos jegyet(18€), letettük a csomagot a szállodában és útnak indultunk. Gyönyörű idő volt bámultuk a Colosseumot.

Maggiore Bejáratnál ugyanolyan ellenőrzés, mint a Szt. Péternél, de a kabátot és az övet nem kellett levenni. Bejárat a honlokzat bal oldalán, kijárat jobbra. Szent Kapu is balra. Le lehet menni a bölcsőhöz.

Vincoli Maggioretől legyalogoltunk, talán jobblett volna buszozni. Bejáratnál olasz és angolnyelvű felirat: a templom ingyenes, ne adjanak pénzt senkinek belépőjegyre. Mózest ki lehet világítani, 50cent. Le lehet menni a bilincshez.

Colosseum Vincolitól kijövet balra csak kb 5 perces séta, hirtelen tűnik fe, szinte meglepetésként. Ahova kiér az út, att kőpadok vannak. Megettük az utolsó hazai szendvicseket miközbenl bámultuk a Colosseumot. Nem volt csúnya.

Gladiátorok nincsenek. Nem tudom, hogy csak a Szentévre sikerült-e eltüntetni őket.

Via dei Fori iMperiali Végiggyalogoltunk, közel mentünk a Mercati Traianihoz. Tetszett mindenkinek, de a végére már szükség volt a kávé/fagyi/mosdó kombóra, amit a Piazza Venezia sarkán lebonyolítottunk.

Adagonként küldöm

vélemény Creative Commons License 2016.03.08 0 0 22307

fambo: szállásügyben. Nem tudom milyenek az igényeitek. Mi most a Hotel Tetiben laktunk. Terminitől 2 utcányira délre. Franciaágyas szoba 140€/3 éj/ 2 fő, a két külön ágyas 163€. 2*. szoba normál méret, bútor rendes, ágy kényelmes, fürdő új, reggeli jó. Sokan utálják a Termini környékét, de azt hiszem a Giolitti- Cavour- Principe Amadeo- Gioberti szakasz rendben van. Szinte csak szállodák és éttermek. Teljesen elégedettek voltunk.

fambo Creative Commons License 2016.03.08 -1 0 22306

Sziasztok!

Tudna nekem valaki jó szállást ajánlani Rómában? :) Előre is köszönöm!

Catella Creative Commons License 2016.03.07 0 0 22305

Nagy múzeumba ilyenkor nem érdemes menni, csak kevésbé ismertbe.

Előzmény: vélemény (22304)
vélemény Creative Commons License 2016.03.06 0 0 22304

A Toszkana topicon irtatok a muzeumok ingzenes napjarol. Csatlakozom a szkeptikusokhoz. Ma, mint elso vasarnaqp ingyenesek. A palazzo Massimo kaotikus volt. Csak annak valo, aki mar latta.

KozO Creative Commons License 2016.03.05 0 0 22303

Érezzétek jól magatokat, a beszámolóval ráértek ha hazaértetek.

Előzmény: vélemény (22300)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.05 0 0 22302

:)) Éljenek a jelszavak, amik a legjobbkor jutnak eszedbe! További kellemes időtöltést, várunk haza egy bőséges beszámolóval együtt :))

bonnita Creative Commons License 2016.03.05 0 0 22301

buona sera :)

vélemény Creative Commons License 2016.03.05 0 2 22300

Udv mindenkinek! Eszembe jutott a jelszavam, kis laptop van a hotelben. Roma  gyonyoru mint mindig. Ido vàltozekony.Hosszu beszanolo jon Ekezet nincs.

brignole Creative Commons License 2016.03.04 0 0 22299
cactusJack2 Creative Commons License 2016.03.03 0 0 22298

thx :) ez télleg jó és hasznos oldal !

Előzmény: Manipura (22297)
Manipura Creative Commons License 2016.03.02 0 1 22297

Tipp:A "társas" sok idő alatt viszonylag tömény top 10 bemutatót ad általában. Ha külvárosi a szállás, alig valami önálló férhet csak bele. " Az összes infó részletesen megtalálható a http://roma-szenvedely.eu/ oldalon. " Kényelmes cipőt napszemüveget es a jó kedveteket vigyétek, azt' hajrá!

Előzmény: cactusJack2 (22294)
cactusJack2 Creative Commons License 2016.03.02 0 0 22296

Én Párizsba viszem, ... majd :)

Előzmény: K2P (22295)
K2P Creative Commons License 2016.03.01 -1 3 22295

Jack, nem inkább Neked kéne a párod Rómába vinni? :)

Előzmény: cactusJack2 (22294)
cactusJack2 Creative Commons License 2016.03.01 -4 0 22294

Sziasztok,

Ma eldőlt, párom elvisz Rómába :)

lehet nekünk is drukkolni, olvasgatom a Fórumot - mi társassal megyünk.

Tippnek örülnék.

bonnita Creative Commons License 2016.02.29 0 0 22293

...most, hogy mondod, hát nem is tudom, szavahihető emberek egyébként, meg úgy általában én elhiszek mindent amit

mondanak nekem, de eztán résen leszek :)

Lehet a Bazilikában töltött időt is belevették, mert a végén ott voltak.

Előzmény: Manipura (22292)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!