Megnéztem az Athearn Maxi III-at, . Szerintem teljesen oké. Műanyagból van, de szerintem nem gond. Egyszerű az egységek összekapcsolása (simán ráakasztani egy pöcökre, pattintani sem kell), nem úgy, mint a Walthers 3-részes NSC kocsijánál, amihez csavarhúzó kell.
Ez a fickó az internetes életem kezdetétől (2009) a kedvencem , szép helyeket keres és a hang mindig nagyon jó nála . Nem vágyom Amerikába de ezt a vonalat szívesen megnézném !
Nekem van Walthers, Athearn, A-Line, KATO, Electrotren, Roco, Piko, Fleischmann, HAAG. :-) Mármint ami mehet az USA-ban, ha az európaiakat nézzük, akkor van még egy pár egyéb gyártó is.
Volt fél éven keresztűl a TLC csatornán egy családsorozat: Honey Boo Boo visszatér. Rém bűn hülyeség, viszont az tettszett, hogy amikor a kertben a ház előtt forgattak, mindig elhúzott nagy kürtszóval egy NS szerelvény.... :-)))))
Nekem még sosem volt annyi időm, hogy elég sok konténervonatos videót nézzek, pláne hogy kikockázzam, és pláne hogy a kocsikat is beazonosítsam. :-)
Nem tudom, már régen volt a kezemben. :-) Sok évvel ezelőtt meg lett futtatva, nem volt vele gond. Majd lekapom a szekrény tetejéről...
Nekem a egyelőre az a gondom - amint már említettem is - hogy a háromból kettő nem hinném, hogy futhatott egy szerelvényben (az Athearn az Santa Fe, a 3-részes Walthers meg CP Rail). Egyelőre ez utóbbi "szólóban" egy vegyesvonatban lesz. A másik kettő meg a spine car-ral és a 3 flat car-ral van egyelőre egy vonatban, sajnos ez utóbbiak nem TTX, hanem Trailer Train-esek.
A másik jó sakkjáték meg a konténerek, hogy melyiket melyikkel lehet összedugni. :-) Meg arra is figyelni kell, hogy némelyik konténer/trailer nemigen kószálhat bármerre. Na persze csak ha baromi komolyan vesszük a dolgokat. :-)
Arra gondoltam , hogy a filmeken ezt a három fajtát látom és a szoló verzióikat . A KATOn kívül mindegyikhez óvatosan nyúlok , olyan törékenynek tűnnek . Athearnt még nem láttam , az milyen ?
Ha jól sejtem ez az A-Line/Intermountain kocsi. Nekem ebből 5-részes TTX-es van.
Szerintem meg nincs neked mindegyikből. :-) Nekem a fentin kívül van egy Athearn 5-részes Gunderson Maxi III, egy Walthers NSC 3-unit 53'-as, meg az a szóló Husky-Stack multipurpose (Southwind), ami neked is megvan.
Tudom, hogy használtak pár cuccot, de nem hinném, hogy az USA-ba is nagyon vittek volna belőlük. :-) Amiről én tudok - pontosabban a "Modern U.S. Military Vehicles" c. könyv - az a Desert Storm alatt használt 200 db Tatra 813 és 815, amiket elsősorban vontatóként használtak. Ezekből néhány visszakerült Németországba, ahol a fegyverzet csökkentés keretében megsemmisítették őket.
A CSX , igen új de nem igazán tetszik de ilyen még nem volt . Talán ha oda jutok és koszolom az élethűbbé teszi . Most , hogy van mindegyik típusból én már csak a KATO-ból fogok vásárolni . Nekem igazából az tetszik , szép , robosztus és nagyon jól gurul . A RoadRailerrel kapcsolatban , én még összeakasztani sem tudtam csak gyorsan kiraktam a fotóhoz . Majd később foglalkozom vele . Most ezt a vagont szeretném elkészíteni , matricát rendeltem a VMC-nél
Szuper! :-) Egyszer ha a modul fel lesz állítva, és pennsy úr éppen nem néz oda, kéne egy kis intermodalozást csinálni. :-))) Nekem is kb. ennyi van (bár van köztük olyan, ami szerintem egy vonatban sosem volt), a kettőből már egy fél vonat kijön. :-)
Na meg tuningolni is kéne rajtuk, az egyik flat car-omon kapcsolót (vagy a rögzítést?) cserélni kéne, mert nagyon idétlenül kitér oldalra (a másik újabb, azon már jó). A spine car-ba meg fém kerék kéne és a konténereket is variálni kell, van rajta nem odavaló (itt vettem használtan, és nem minden eredeti rajta).
Az a CSXT/Sea Land valami új cucc?
A RoadRailert próbáltad már, hogy fut? Mennyire stabil? Amikor én egy picit próbálgattam, akkor még csak egy volt, azóta van még egy, de nem is akarok többet. Ja, és az enyém Amtrak, személyvonat végére. Még ebbe is kell fém kerék.
Egy négytengelyes és egy hattengelyes gép forgóvázát szedtem eddig szét, a fogaskerekeik mind egyformák, az áttételek megegyeznek. Az egyiknek kellett a kerekét kicserélni, mert oválisra volt esztergálva /vagy a műanyag tengely volt benne rosszul rögzítve/.