ÁÁÁÁ, feláll a szőr a hátamon:) Egyszer még tuti lesz V8-am:) Régi álmom egy patika e34 540i 6gang, de egyre távolabb kerül az álom, ahogy megy fel az ára. Lehet ebbe az irányba megyek el én is mint Te:)
Nem olyan szar ez a hang. Ma láttam az egyik srácot az uszodából egy C55 AMG-ben. Régen azt akartam az M3 után... És a hangja alapján ma is azt akarom ;)
Az amerikainál jobbat többet szebbet nagyobbat senki nem tud ez egyértelmű! Vagyis az oda kimenekült magyaroknál. Az echte amerikai valamivel szerényebb.
Nekem gyermekkori álmom egy trabi volt. Megvettem de nem sejtettem hogy ez nem egy messzire utazós autó. Rájöttem, én nem ilyen lovat akartam :) Aztán vettem egy E36 ot. Tizenpár évig jó szolgálatot tett. Lehet én tartom a világrekordot az E36 ban megtett km ek számával.
Mèg nem èr semmit, de nem is èrdekel különösebben hogy fog e èrni valamit...nekem az egyik legszebb valaha gyártott autó, gyerekkori beteljesült álom...úgyhogy eladó csak akkor lesz ha nem tudok venni másból ennivalót a kislányomnak...
Nem kell ezt ennyire túlmisztifikálni, belső égésű motor maximális vonóereje a motor maximális teljesítményénél van, mint ahogy ez már ezerszer elhangzott, ha nem is ebben a megfogalmazásban. Aki nem hiszi, az járjon utána.
Az ezüst qp megvan mèg, most már több mint 13ève, de a kerekeit (az x5 tèlieket meg az oz nyáriakat is) kb 5 ève leadta a daily drivernek, ès elbújt egy garázsba ahol mèg egy pár èvet csicsikálni fog mert ugye csóró fanatikusok is vannak...😉
Már csak páran maradtak. A csórók és a nagyon fanatikusok autója lett. :))). Viszont jöttek "újak" pl. itt van Tibi aki elmondása szerint nemrég fedezte fel milyen jó autók ezek. Elég aktívan bele is merült a kompót motortérbe.
Megvan még az ezüst coupe az x5 kerékkel? Vagy mi van most?
Nekem az egyetlen számolt dolog az m52. Èvekkel ezelött vitáztunk egy haverommal hasonlóról- èrdemes e tiltásig forgatni az m52-t-ès arra jutottunk hogy hiába esik vissza váltásnál a fordulat nyomatèkcsúcsra ès hasonló teljesítmènyèrtèkre, az egyel alacsonyabb fokozatban lènyegesen nagyobb a kerèken fennálló vonóerö mint a következö fokozatban...
Ha levonjuk a józan paraszti következtetèst, akkor az m52nek teljesítmèny ès nyomatèkgörbèje van, de folyamatosan növekvö "vonóeröegyenese"...azonos sebessègifokozatban.
Értem mit mondasz :) , csak hozzávetőlegesen gondoltam az adatokat . Nyilván a vonóerőt nem veszem alapul , hiszen akkor számolni kellene a kerékcsúszás , talaj és más egyéb paraméterekkel.
Hétköznapi példa lett volna :) ami a motorra vonatkozik! :)
Olvasni az érveket ellenérveket felüdülés :) . A személyeskedés számomra elítélendő ennyire nem szabad elfajulni , szerintem mindenki véleményét tiszteletben kell tartani
ha szerintünk helyes is vagy nem , ennek kiderítéséhez kell az egészséges beszélgetés kulturált vita. Picit elkanyarodok az autóktól és maradnék a mezőgazdasági gépeknél ebben
érdekelt vagyok.
A mg gépeknél már pár éve megadják a nyomatékrugalmasságot mint jellemzőt. Egy példa azonos motorra , csak elektronikában különbözik.
Tapasztalatom : 4750cm3 105 le , 429 nm nyomatékú motorral . Elméletileg már 1200-1300 körül megvan ez az érték .Gyakorlatilag 1500 alatt használhatatlan .
1500-1800 között az ideális terhelve. Ha 100 mázsát vontatok vele és kellő hosszúságú az emelkedő akkor mehetek én 2200-as fordulattal akkor is csak 1700-1800 fogom húzni a lendület elvesztésekor ugyan úgy mintha 1500-nál kezdek bele. Ez egy tapasztalat , észrevétel a könnyebb megértéshez ."UI: EGYMÁST NE SZIDJÁTOK..."