Sziasztok! Városi 1.4 benzin szaladgálós kocsira vennék 4 új nyári gumit, nankang gumik nagyon death metalosak? :))) cx668 -as típust néztem, olcsón mérik 165/70 r14 méretben be lehet vállalni vagy abszolut felejtős?
Elkoptattam pár készlet Yokohamát. A520, A539, Parada, Ez az Advan Neova a nyárik közül, illetve téliben az AVS Winter sport, V901, és V902.
Az első kettő már ha leesett egy kis pára akkor rögtön úgy gondolta, hogy mit képzelek én, ők száraz gumik, a mintázatuk ellenére. Az 539 kicsivel jobb volt mint az 520, de ha csillogott az aszfalt akkor mint a párzó csigák a takonyfürdőben. A Parada felhagyott ezzel a szokással, kb 50%-át tudta nedves úton és esőben mint a száraz viselkedése.
Nos az AD08 jobb nedves úton mint a Parada. Jobb mint az AVS-ek. Azt mondanám, hogy majdnem olyan jó mint egy komfortgumi.
Az eső viszont késztessen megfontolt vezetésre mert 150 fölött már egy kis vízfolton is felúszik. 100 fölött a nagyobbakon. Városban valószínűleg nem lesz gond.
Sziasztok! BMW E61 525D -re keresnék nyári gumikat. Most 245/40 R18 defekttűrő Pirelli van rajta, nem volt rossz amíg el nem használtam őket, de éppen építkezünk, így nem szeretnék 55-60 -at kiadni darabjáért. Tudnátok esetleg javasolni valami normális nyári gumit az olcsóbb szegmensből?
olyan teszt ahol csúszkákkal lehetett állítani a mért tulajdonságokat.....
az oldal utolsó negyedében található :D
Fékút száraz úton:20%
Fékút nedves úton:25%
Fékút jégen:30%
Kapaszkodás jégen:25%
Zajszint:0%
Kigurulás:0%
Kopási kép:0%
ilyen beállítással a 2.helyen van, de ha a mért értékeket megnézed azok kivételével amit kinulláztam, azért nem rossz...és ha nem számítanak azok a tényezők amiket kinulláztam, a fentieket meg máshogy osztod el, akkor is az első 4-5-be végez...
Mi mostanában a best buy 205/55 R16 nyári gumi kategóriában. Egy 2010-es Renault Megane 3-ra kellene. A kocsit használom mindenre, tehát egy értelmes gumi kellene rá ami azért jó esőbe is mert nem szeretek poroszkálni. Leginkább ingázásra és pályázásra használom a kocsit, de szeretem biztonságba tudni magam. Szezon futásteljesítmény kb 6-7000 km között van, tehát nem baj, ha jobban kopik de cserébe jobban is tapad Előbb fog nálam elöregedni mint elkopni.
Pedig a Marsoguminál is árulják, meg egy csomó helye.. a téligumi tesztjét néztem ennek a márkának, a MIchelin-Goodyear párosítás környékén végzett, szóval olyan rossz nem lehet a nyárija se...12500-16000 -ig vannak árazva /db
Gumivásárlás előtt állok, 225/45 r17 méretűt vadászok. Kinéztem egy Hankook gumit, 94-es súlyindexszel. Alapvetően az autó nem igényelné, elég lenne a 91-es.
Célom az lenne ha már ilyen „malomkerék” méretű kereket rakok fel az autóra, lehetőség szerint a rugózatlan tömeg minél alacsonyabb legyen.
A 94-es indexű Hankook mennyivel nehezebb egy 91-es indexszel rendelkező guminál? Van jelentős különbség? Érdemes vele foglalkozni?
Most kicsivel 30k km fölött lehet benne és még épp nem érte el a 4 mm-s jelzést (úgy fél-egy millivel még fölötte van). Tehát 3-3,5-öt kopott két szezon alatt. Inkább 3,5-öt. Úgy gondolom egy szezont mindenképpen hordom még, és utána vagy leteszem, vagy megyek vele még fél-egy szezont de az már a végén ősszel nagyobb esőben necces lenne.
És nem kímélem, kanyarban amit bír, cserébe nagyon ritkán pörög ki a gumi nálam. Nagy autópályázások sincsenek.
5-10 ezer semmiképp nem reális, ha sokat fogsz autópályán menni akkor a minimum 20 ezer szerintem számolható, városban a 30k szintén bőven megvan.