Allitani kell sajnos a kuplungot ne sokaig varj ezen a heten vidd el a szerelohoz amit megadtam linket meg 3napja leirt linkre is rakatinthatsz es ha sokaig varsz tonkre megy a mkuplung,valto
Eléggé bután fogom leírni az autóval kapcsolatos problémáim, mert nem értek hozzá, ezért előre is elnézést! Szóval: Nekem is lett egy automata 1,2 3L TDI Lupóm. Nagyon szeretem a kocsit, mert amikor megy, akkor jó. De... Kb fél éve, fél óra autópályázás után egy start-stop után elkezdett rángatni, aztán nem vette a sebességeket, aztán már nem működött a start-stop sem. Aztán már a motor sem indult. Azóta folyamatosan (már a sokadik), szerelőnél van és nem sikerül rájönni a problémára. Már nem ír hibakódot(szóval elvileg minden problémát kijavítottak), és minden számítógép, illetve elektronika működik, azonban a kocsi mégsem indul be annak ellenére, hogy jó a motor, mert azt hiszi a gép, hogy az indításkori sebessége 90km/h és 5-ösben van.
Esetleg van valakinek valami ötlete, tapasztalata ilyen problémával kapcsolatban? Köszönöm!
Közben, hogy válaszoljak a saját kérdésemre. Kiderült, hogy miért kezdett el villogni az izzítás jelző menet közben. Olvasgattam, hogy a féklámpa kapcsoló hibája miatt is lehetséges, és utólag észrevettem, hogy a féklámpa valóban nem okés, mert ha a világítás fel van kapcsolva, akkor nem látszik, ha nyomom a féket. De, ha nincs, akkor meg minden ok, így egyértelmű volt, hogy nem az izzók a ludasok. A 3 ezer forintos összeg miatt gondoltam megpróbálom, és kicseréltem. (a fékpedál tövénél van, a burkolatot két csavar rögzíti). De semmit nem változott, így végül elvittem diagnosztikára, ahol mégis csak a féklámpát írta ki. Szégyelltem magam rendesen. :)) Kiderült, hogy egy apróság az egész. Ugyanis a hibajelenség előtt cseréltem féklámpaizzót, de a dupla izzós helyett simát raktam bele, nem tudom, hogy sikerült, mert elvileg nem megy bele, de sikerült. Kicserélve, probléma megszűnt. :-)
Sziasztok. Vcds-sel tudja valaki hogyan kell alapbeállítást csinálni. Meg hol lehet beállítani,hogy lássam a kuplung alapfeszültségét miközben állítom? Köszi
Most indul, de az izzítás jelző elkezdett villogni menet közben. De miért? Tuti összefüggésben van azzal, hogy kivettem az aksit töltésnél. De mégsem értem. Valaki?
Nah, még sincs minden teljesen rendben. Most meg olyat csinál, hogy nem akar elindulni, ha a váltó Parkoló állásban van. Üresbe kell rakjam előtte, és csak utána indíthatom. ???
Én sajna nem értek hozzá. Boltba bevittem az egész akksit, rádugták, elkezdi 10A-t vesz fel, tölteni kell. Mondom oké, mintha érteném. Töltő megvéve (Henry YH-BCP1212 12V 12A) , most kb 7-8 órát rajta hagyom (ennyit javasoltak), aztán meglátom, hogy tényleg csak ennyi...remélem. Szegény Lupit nagyon leszidtam, ilyet még nem csinált, mindig pöcre indult. Igaz csak pár hónapja van meg, de ha ilyenek lesznek a téli időszakok, akkor nem fogok örülni. Másnak is vannak hasonló tapasztalatai?
Nah, ma összetojta magát. Egy hetet állt ez igaz, de annyira hideg azért nem volt, hogy az akksi (2,5 éves, mondjuk ez nem számít) feladja. Először még indítózott, aztán vége. Műszerfalon kivillant az Abs, majd többszörös próbálkozás után már az akksi is. Jah, amúgy meg akárhányszor próbáltam úgy villogott minden mint egy stroboszkóp! Ez mitől? A műszerfal világítás is kikapcsolt, de a lámpák még működnek. Van benne riasztó, létezik, hogy az szívta le az akksit? Ha egyáltalán az a baja. Egy hete még semmi baja nem volt. Valaki?