Egy kihagyhatatlan ajánlatra lecsapva bővült a flotta egy Athearn 79829 AC4400 BNSF 5603-as számú géppel.
Ez a mozdony majd vagy egy IC&E SD 40-essel fog együtt futni,
vagy egy CP Rail tesójával a gabonás élén.
Folyamatban van a gépátvétel
ebben kérném a segítségetek. A mozdony gyári dummy, de PR25-ös fém kerekekkel van szerelve. A dobozon DCC Quick-Plug Equipped felirat van. Digit előkészített, ami a világítást vezérli csak.
Ez a belseje:
Jól sejtem hogy ez csak egy vakdugó és kell bele egy dekóder? Ha digit pályára teszem ,azonnal világítanak mindkét oldalon a fények.
N-es Amerikai dízel mozdonyhoz keresek amerikai és normál N-es kuplungot. A mozdony az egy Life-Like gyártmányú. A kuplungot egy csavar fogja a helyére.
A legnagyobb óvatosság mellett is előfordulhat, hogy sérül a gép használat közben. Nálunk modulon pl. volt már horzsolódásos ütközés, amikor a kapaszkodó szerencsére nem tört el a gép sarkán, de a festék megsérült rajta. Ilyenkor azért jó, ha cserélhető.
Amúgy az átlagos (alapkészletes) Mehano modell sors az, hogy gyerekek játszanak vele. De erre is van kitalálva persze.
""Amúgy jó modell a maga nemében, sokat kibír, csak könnyen letörnek róla a korlátok.""
Miért, mit csinálsz vele, zsonglőrködsz??? :-)))
A Mehano Santa Fe gépem közel harminc évig a könyvespolcomon sértetlenül állt egy Jouef plexi doboz alatt, míg a kedves rokonaim a kezükbe nem vették. Azonnal leejtették a dobozt, letörték a kürtöt, elferdítették a korlátokat, az egyik forgóváz eleje eltört ...... és csodálkoztak, hogy miért haragszom annyira, hiszen ez csak egy olcsó vacak modell. Csak tudnám akkor minek akartak vele játszani?? Persze rendbe raktam, a korlátok újból szép egyenesek, a forgóváz meg lett javítva, csak a kűrt nincs meg...
Komoly összedolgozások voltak, illetve még ma is vannak a háttérben a Rivarossi/Lima-Mehano/IHC-AHM/Model Power/Heljan/Kibri/Piko/Walthers között! Legalábbis eddig ennyit láttam/láttunk a termékekből, amik hol itt, hol ott jelennek meg.
A napokban találtam egy rövid 60 lábas commuter coach-ot, Walthers Trainline dobozban. Nyomoztam utána, kiderült, hogy a modell eredetije elvileg CNW-s, a modell maga viszont Rivarossi. Pár éve Walthers-ként lehetett kapni, most Rivarossi dobozban van.
A lentebb általad mutatott Mehanoteknika készlet jópofa, csak sajnos a benne lévő SW1 kb. 1:76-os. Amúgy jó modell a maga nemében, sokat kibír, csak könnyen letörnek róla a korlátok.
Itt van előttem egy IHC és egy Rivarossi Amtrak festésű kocsi.
Dobozok piros alapszíne, a celofán egyforma minőség, az "ablak" körüli minta és a feliratok betűinek sárga színe egyezik. Persze maguk a feliratok eltérnek, mert az egyik angol a másik olasz. Belül a modellt tartó műanyag egyforma színű és vastagságú, a kocsik festékszíne totál olyan, mintha egyazon festékpisztollyal festették volna le őket - és talán tényleg egyazon gyárban készülhettek a kocsik ugyanúgy, mint ahogy az első hét Szili a DB BR 111 -el /az Indiai ikertesót most nem keverem ide/...:-))))
Köszi a fotót! Nagyon megörültem neki, mert pár éve volt szerencsém arra járni s kicsit megállni, nézelödni mégha csak egy órácska erejéig is! Még a vasútörök is udvariasan morogtak meg, mert túl közel merészkedtem a gépekhez, meg az ott parkoló egy-két régebbi caboose-hoz.
Portland, OR nekem örök vonatos emlék marad az izgalmas, felülröl is látható nagy UP yard-dal, a szép régi Union terminállal és természetesen az SP4449-essel! Majd ások elö képeket... Üdv!
Nem is a Mehano/Mehanotehnika a kérdés, hanem az IHC márka! Amit mint írtam, más vámszabályok mellett gyártanak (kvázi vámszabad területen készül), ebből adódóan csak az USA-ból lehet(ne) visszarendelni. Ez a deal benne a mai napig, ezért csak az amerikai IHC központból tudsz rendelni IHC terméket (vagy valamely forgalmazótól), Izolából nem.
IHC alapkészletet még börzén sem láttam soha, ennek persze az is oka, hogy azokba ugye 110 V-os trafó került.
Vidékiként én három helyet ismertem Pesten a Deák téren volt valami nagy bolt , a Váci utcai bolt és a Dob utcában a Dufi néni ha jól emlékszem a nevére. Azt soha nem felejtem el amikor elösszőr voltam a Deák téri boltban , mintha a csodák palotája lett volna . Akkor még a TT-t gyűjtögettem szerényen amíg meg nem láttam a haverom egyik NDK-s túráján beszerzett H0 Pilz váltókat . Akkor piacra került a TT és jött a H0 . Valamikor 89-90-ben a Deák tér és a Wörösmarty tér közt az egyik boltban álítólag valakitől lefoglalt nyugati repülőgép makett készleteket kezdtek árulni , na erre beáldoztam a H0 vonataimat . Most pár év tízeddel később eladtam az összes makettom és újra itt a H0 csak amerikaiban de nem bántam meg a kihagyott időt mert fantasztikus volt a minőségi fejlődés . :)
Mehanotehnika feliratos dobozban /Vetyerkán most is árulnak egy eredeti szettet/
Hogyan jött át a jugóktól?? Valahogyan nagyon rendesen, mert a szetteket akkor a SKÁLA láncolathoz tartozó Konzum Áruházban Pécsett lehetett kapni......azok meg biztos nem árultak illegális cuccot.