Nagyjából helytálló cikk, némi pontosítás azért ráférne.
- A szolnoki elkerülőt nem az I. Orbán kormány idején adták át, hanem még Antall József alatt, 1992-ben.
- Hogy a szolnoki elkerülő mennyire lenne fontos vagy sem, arról annyit, hogy a jelenlegi út 2x1 sávos, a műszaki állapota (főleg a hídé) katasztrofális, rendszeresek a szakaszon a balesetek és az útjavítások, amikor Szolnok belvárosára zúdul rá a forgalom átjárhatatlanná téve minden irányban a várost. (Ezzel együtt tény, hogy Albertirsa-Üllő között is különösen indokolt lenne)
- Aki ismeri a Tisza egykori öntésterületén az utakat, az tudja milyen az igazán szar út: átadás után pár évvel már szakad le a széle. Az itteni talajnak tényleg elég gyenge a teherviselő képessége. Hogy ezt figyelembe véve mennyi az út reális ára azt én sem tudom, de a műtárgyakkal együtt (ártéri- és folyóhidak) biztos, hogy indokoltan drágább valamivel mint az országos átlag. Ezzel együtt lehet, hogy ehhez képest is durván túlárazott volt, ezt nem tudom.
A többivel egyetértek.
Viszont ha már széttúrták a környék összes natura 2000-es területét, ártereket, réteket, termőföldeket, akkor most már tessenek is befejezni. :-(