Jogos, ott pont (sőt a hangszóró is). Nem valószínű hogy élek ezzel a lehetőséggel, nemrég vettem használt autót (miután sikerült elpasszolnom az előző sokat megélt és sok pénzt felemésztő Corsa C-t). Sokat nézelődtem, sokat gondolkodtam (legalább is erősen úgy csináltam mint aki gondolkodik) és persze hogy képbe került néhány BMW is de.... a fórumokat olvasva, ismerősökkel beszélgetve úgy tűnt hogy a rendelkezésemre álló keretből (nagyjából másfél milla.... pszt, a NAV-nak nem kell szólni) nem nagyon jött volna össze olyan BMW amelyik
tetszik nekem
fiatalabb mint a Corsa volt (2001-es)
és nem kezdi el borzasztó mértékben emészteni a nem létező pénzeszközöket.
Így lett belőle egy elég jól felszerelt Fiesta (ami nyilvánvalóan nem BMW).
Sziasztok.SOS segítség kellene.320i nem indul.Semmi előjel nem volt,csak megálltam vele majd ezután nem sikerült beindítani.Indítózik motor forgat,de csak 1-2 másodpercre indult be alapjáraton,utána leállt,azután pedig semmi. Levettem az akkusarut 10 percre,majd ezután ismét beindult 1 pillanatra(motort nem lehetett felpörgetni),azután pedig megint semmi.
Az enyém -3,73-as sperr 8 lamellás aszimmetrikus, új csapágyakkal, 120nm-es élőfeszítéssel, lamellák, olaj 3000km-rel ezelőtt cserélve kb, azóta legtöbbet egyenesen ment. És ha jól tudom, hamarosan eladó lesz ;)
A cimbora e-bayről rendelt, kinézetre pont olyan, mint a Schmiedmanné. Kb 50 ezer HUF volt. Én is onnan pályázok:)
Az eredeti, 228-as kuplung karaktere nekem jobban tetszik, könnyebben pörög fel vele a motor, mint a 28-as 240-esével. Legalábbis a 28-ason próbálva jobban bejött.
Ezt meg tudom erősíteni, a budaörsi haverom gyártott perselyt, és olyn feszes lett, mint egy hondáé :DDDD de tényleg nagyon szuper, enyém nem lötyögős, de ha csak annyi lesz hátra majd megcsináltatom vele.
Én nem jártam sokat autópályán. Országúton meg gyorsabb a rövid áttétel:) Nem nagyon fordul elő az, h 200-nál még tolnak. Addig meg a gyorsulás számít. Meg kanyargós úton is.
Autópályán a tiltás nélküli 3.2-es is lomha, ha ültél már ezres motoron:)
A kompótnál már az volt a szempont, hogy kanyarban legyen sokkal gyorsabb, illetve kezelhetőbb, ha megindul a segge. Tavaly még kicsit motoroztam az R6-tal, de már megkoptak a reflexeim a 200-as tempókhoz, évi párezer kilométeres gyakorlattal öngyilkosság gyorsan menni. Más volt az, amikor 50.000-et mentem kb, és pályán is ezreket.
Már túl vagyok a ZF váltó cseréjén (ami 328i alatt volt), plug&play, de azért még kapott hozzá (hozzá passzoló) nagyobb kuplungot is. Állítólag az E46-os hatos váltójánál már trükközni kell.
Szívósor csere is megvolt, most a kipufogón, meg a hangolásuk (chip) lesz soron. Ezt leömlőnek érdemes, vagy a proex-re bízzam azt is?
A kompakt váltókulisszáját Zsolty rendberakta, kuplung is új, maga a váltó sem rossz.... De azért az ugyanolyan korú, futású LandCruiser meg Primera váltója sokkal jobban kapcsolható. A Laguna meg a vödör takonyban kavarászás esete, ott azt sem könnyű megszokni, hogy a hajtáslánc mozgását az utastérben a váltó ugrálása jelzi :))) Mind a négy autó 200+e km, 1998-as gyártás, egyik sem volt ropira törve, de ilyen idős korra kijönnek a különbségek. A Laguna volt a legolcsóbb autó, ez érződik minden pontján, a Nissan sokkal precízebbnek tűnik, de a periféria hullik szét szép lassan (önindító, ABS, szellőzés), motor-váltó tökéletes közeli. A BMW utastérben a leggyengébb (lógó tető, kárpitok, zörgések, itt senkinek nem kell bemutatni), de rendbe rakott motor-váltó-futóművel még mindig jó autónak érződik, a másik kettő nem. A LandCruiser, az LandCruiser. Mechanikailag egész hihetetlenül újszerű, minden kar, kapcsoló működése, majdnem 100% gyári futómű, kuplung, 320e km-nél. Az utastere viszont Corolla színvonal, zörög is, bár nem mállik szét, mint egy BMW tud.