Igen,ez valószínű,nálam is így viselkedik ha gagyi hegy van benne.Ha kipróbálod azt hogy kb. 4mm-t kinyomkodod a noname hegyet,és finoman ujjbeggyel megmozgatod a fejben,akkor érezni hogy szabályosan "lötyög"benne. Azt javaslom hogy csak "gyári"hegyet használj (már 265 ft-ért is lehet kapni).
Munkaeszközöm, pont olyan 0,5-ös Tikky, mint a kollégáé. Kifogyott a régi hegy és amióta kaptam bele valami noname, 0,5-ös hegyet, azóta kb 2x olyan hosszú hegyet dob nyomásra, mint amilyet kellene, illetve eddig szokott. Az lehet, hogy pár század milliméterrel szűkebb és így kisebb a súrlódása a vezető fém csővel, ezért lökődik ki olyan hosszan?
Ja, a téma alapismereteihez pedig kötelező olvasmány a www.golyostoll.blog.hu , mint cgtb Topictársunk rendszeres ismeretterjesztő virtuális kiadványa!
Hát még, ha a gyűjteményi darabok is kipótlódnak azzal a pár darabbal, amikre már sanszom van (hathatós Topictársi segítségnek köszönhetően) , valamint a még hiányolt pár változatból, ha még sikerül beszereznem néhányat!
Nos, ezek együtt egy fotón ugyan még nem támasztanák alá a topik jóságos Jotter-keresztapja titulust, de azért eléggé ütős kollekciót mutatnának.
Egyébként ameddig bele nem mélyültem a Jotter-témába, addig magam sem gondoltam, hogy ilyen sok verzióban készült, amik közül egyes darabok beszerezhetősége meglehetősen nehézkes és kétséges, de ha sikerül elérni, akkor annál nagyobb örömet tud okozni. Hát még az együttes látványuk!
No, az ilyen összeszedegetősdi-gyűjtögetősdi folyamat során óhatatlanul is fennmarad egy-két darab, ami többletként kallódik aztán a fiókban, ezért nem csoda, hogy néha be-bedobok egyet a köztudatba.
(És a kollekció közben csak épülget-szépülget-alakulgat...)
Kezdem úgy érezni, hogy te vagy a topik jóságos Jotter-keresztapja. :) Édesanyám mást se használ, mióta az a lazacszínű darab a keze közé került, az alább említett világoskék betétet meg asszony használja nagy megelégedéssel.
Nekem 2 van, sosem csináltak ilyesfélét. (Gyári patronokkal használom, vagy ki tudja? Kínából jönnek az ebay segítségével, szóval lehet hamis, de ugyanolyanok, mint a "kezdőkészlet" volt.)
Köszönöm a válaszokat. Még mindig nem tudom mit csináltam rosszul. A pirossal is, meg a kékkel is így jártam. 2 különböző toll! Még a feketéhez kapott patron érintetlen, azt azonnal a konverterrel, és kicsi patronnal kezdtem használni. Semmi gond nincs vele, nem tud visszafolyni a tinta a menetes részhez.
Az én Preppy-m sem csinált soha ilyet. Cserébe a gyáritól eltérő bármilyen patronnal vagy konverterrel teljesen kiszámíthatatlanul viselkedett. Akkor nagyon elegem lett belőle, azóta el is tűnt valahova.
Más: keresek régi fajta, "világoskék" tintás Parker betétet. Sajnos pontosabb meghatározásom nincs. Oys, nálad esetleg akad még belőle? Ha jól rémlik, tőled került hozzám egyszer ilyenből F-es meg XF-es.
Ami meglepett: A TWSBI-t nyugati hegyű EF-nek tudom és Preppy közeli EF-et produkál A kínai (?) Fuliwen meg F létére elég vastag. És a többi (akár EF-es kínaiak még vastagabbak...)
Nekem f-es preppym (0,3) és ef-es (0,2) de még így nem jártam. Szépek a tintáik, de én ahogy kifogynak, váltok a konverteres üzemmódra.
A Preppyk nekem is a legszipatikusabb ár-érték arányú tollak. De ha javasolhatom, egyszer probálj ki egy 0,2-eset. Mondjuk én aprón írok és szoktam rajzolgatni is tollal és arra a 0,2 nagyon bevált. Szörnyű durung mellette a Parker Urban M-esem :D
Közel egy éve olvasom ezt a fórumot, nagyon tetszik, mert nincsenek benne olyan személyeskedések és gonoszkodások, mint Audiolandon. Nézem a gyönyörű fényképeiteket, olvasom a hosszabb-rövidebb hozzászólásokat. Tanácsotokra vettem Preppy tollakat. Mindhez kaptam a saját speciális patronból, de vettem konvertert is. Eddig 2 patront használtam, és mind a kettő elrepedt a tollhoz csatlakozó körgyűrű alapú henger palástjánál... Folyik a tinta, néha visszafelé is. Ti is jártatok így? Van még egy harmadik patron, nyomjam bele a golyót, és óvatosan tágítsak a csatlakozó részen? Vagy ez direkt egyszer használatos, hogy utólag ne akarjam megtölteni üveges tintából?
Üdv, Ihagee
Ui: a tollakkal nagyon elégedett vagyok, mind a 0,3, mind a 0,5 mm-es tetszik
Egy tapasztalat kínai ügyben. Míg a japán tollak F, EF heggyel igazán vékonyan írnak, a kínai EF-ek a nyugati M körüliek. Pár volt a kezemben és hiába teszik a tolltestbe az anyagot, a hegyeik csapnivalóak. Én nem kísérletezem tőbbet velük.
Ők megvannak, nekem a régi fajta lenne jó. De végszükség esetén ők lesznek a befutók, 400 forinttal olcsóbbak mintha közvetlenül a Rotringtól venném :)
A Richard Mille nevével fémjelzett darabnak aranyból készült a hegye, de került még bele titán, ródium és egy speciálisan kifejlesztett szén is. Tovább »
Sajnos amivel eddig találkoztam, az mind borzasztó volt, a legtöbb magától meghalt. De olyan rövid idő alatt, hogy lehetetlenségnek tartottam, hogy kifogyott volna. Legutóbb már írtam panaszt a LAMY-nak, és kaptam pár újat, most ezekben van minden bizodalmam. Szomorú helyzet, mert a tollaik zseniálisak...