Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Ha ezt Péterffy alezredes elvtárs egykori Parancsnok Politikai Helyettes megélhette volna !
Tisztel Péterffy*** elvtárs!.............ott fenn a mennyben vagy lent a pokolban.
Mint láthatja, párpolitikai munkája nem hullott terméketlen talajra.
Ahogy Ön lelkes szószólója volt az ...."..Irányított szabadidő..".....még nagyobb elterjesztésének, az ön tanítványai, akik ma parancsnokok, híven és szorgalmasan alkalmazzák az öntől tanultakat.
*** = Azt sohasem értettem, hogy egy politikai helyettes hogyan írhatja, írathatja nevét két effel és ipszilonnal?........................:-))
Fiataloknak :
- 1990-ig a Magyar Néphadseregben volt párttitkár és volt politikai helyettes az alakulatoknál.
- A párttitkár az alakulat párt tagjai maguk közül választották, minimális hatalma volt a csapatoknál (hadosztály felfelé már komoly beosztás volt) a csapat életére különösebb befolyást nem gyakoroltak.
- A parancsnok politikai helyettese viszont kinevezett beosztás volt, általában a parancsnoknál egyel kisebb rendfokozatban (pl.alezredes) hatalmas hatalommal és az esetek legnagyobb részében egységes közutálatnak örvendve.
Most feltételezve hogy a kanadai cikkben a tények keverednek az újságírói félrekövetkeztetésekkel ( a cikk tartalmát a HM megcáfolta), egy 2021-ig érvényes szerződésről lehet szó.
Én nem hallottam ilyen híreket, az ellenkezőjéről viszont igen. Ezt a szerződést nem évente kötjük, hanem hosszabb távú, és ha mi nem küldünk pilótákat kiképzésre, akkor tartok tőle, hogy küld más boldogan az általunk kifizetett és üresen hagyott helyre.
Megint visszatérünk 1983-ba amikor ha a Magyar Néphadseregről akart valamit olvasni a tiszt, akkor el kellett mennie könyvtárakba és elolvasni a külföldi katonai NYÍLT sajtót, hogy megtudja X évben hány tiszt végzett Magyarországon és milyen szakokon ?
Esetleg előfizetni egy jobb külföldi katonai lapra, mely évente egyszer lehozza - példánál maradva - az európai államok légierejét, típus és darabszám bontásban ?
Anno szétrabolt, fűre tolt, parajosba állított gépeket egyszerűen selejtnek nevezték.
Értette mindenki.
Amióta a kreatív kommunikáció fontosabb mint a repülőgép azóta ezek nem selejtek, Isten ments ilyet kimondani, aki ilyet mond annak 4 nap fogda, hanem:
...."...fenntartásból kivont eszközök........."
csak fogalmazás kérdése.
Felszállni nem tud, nem üzemképes, fontos alkatrészei hiányoznak, műszaki (engedélye) évek óta lejárt de nem selejt, csak .............."...fenntartásból kivont eszközök........."
három utcával arrébb áll egy Dácia 1310-es személygépkocsi.
A környék suhancai és a hajléktalanok már mindent elhordtak róla (persze már rendszáma sincs), de ez nem selejt autó, csak ideiglenesen, fenntartásból kivont jármű.
Szólók is a tulajdonosnak (ha tudnám ki Ő?), hogy tegyen ki rá egy táblát :
Tudom, hogy vannak gazdag országok (meg "emberben/létszámban gazdag" országok is), akik ilyen nagyvonalúan is csinálhatják. De manapság jómagam azért több eredménnyel biztatónak tartom, ha olyanokat küldünk Kanadába, akiket előtte nemcsak a doki látott a rep-orvosin, hanem pilóta-oktató is egy alapkiképző gép fedélzetén. Több rá az esély, hogy nem Kanadában pár hónap után derül ki az alkalmatlansága, és küldik haza - üresen hagyva a kifizetett méregdrága helyet. Nem tudom, ma hogy csinálják, de kissé ledöbbentem, mikor anno megtudtam, hogy a 70-es években pl. az USAF vitorlázógépeken kezdte a pilóta-oktatást, cseh Blanik vitorlázógépekkel! És szerintem ők azért értettek a pilótaképzéshez....
Hivatalosan, "papíron" lehet hogy nem kerültek kivonásra (az a 2 db. amiről egyáltalán beszélhetünk), mivel senki nem merte/meri kimondani, gyakorlatban azonban köztudott, hogy 3 éve lejárt az üzemidejük, felújításon nem estek át, és így nem is repülnek.
"A repülésben ugyanaz a helyzet, az abszolút kezdők alá szerintem elég veszélyes lenne rögtön gyors sugárhajtású vagy akár csak turboprop gépet adni..."
Érdekességképpen:
Nem tartom jónak, de:
- a Szu-ban a vadászpilóta hallgatók is L-29 Delfinen, L-39 Albatroson kezdtek. És nem mindenkinek volt előtte motoros előképzése...
- Ha jól tudom van olyan nemzet, amelyik úgy küldi ki a növendékeit az NFTC-re, hogy nincs előtte I-es fázis, tehát azok a srácok rögtön a turboprop Harvardon kezdenek...
Petőfi laktanya, EVi. HT állományba vételi orvosi, kat. főiskola 4. évfolyam.
a sebész ránézésre azt mondja sz@r a gerincem, nem alkalmas.
9 év honvédség és kb 10 különböző orvosi után.
Néhány héttel azután hogy a honvédségi reporvosin gerincröntgen alapján vadászpilóta jelöltnek is alkalmasnak találták a gerincemet.
Ő meg csak úgy ránézésre...
Mondom tavaly itt voltam eje. orvosin, akkor alkalmas voltam. Lenn van biztos még a papír is, kikérjem?
Ja nem, akkor jó...
Akár kamuzhattam is volna..
Az ideggyógyász hasonló volt (aki sokak "kedvence" volt).
Ránézésre azt mondta hogy remegős a kezem, holott 2 nappal korábban a reporvosin csukott szemmel kitartva, műszerrel mérve kiváló értéket produkáltam...
Vajon hány egészséges ember rúgtak ki és hány "selejt" ment át?