Minél több a buktató és a nehézség, számomra annál nagyobb kihívás! :-) Addig nem nyugszom, míg nem lesz meg az első milla, persze USD-be! Pusztuljon az összes szemét buki! Napos charton azért nehezebben szívatnak meg, mert a stoppok túl messze vannak ahhoz, hogy feltűnés nélkül kicsapják ill. fxpro-val eddig jó a tapasztalatom!
Opciót pedig csak elméletbe vágom, még nem csináltam, úgyhogy nem osztanám az észt!
Feltétlen, mint ahogy mindegyik pozi eredményéről! :-) Jelenleg minimális pluszban van, de ez semmit nem jelent! Viszont egyre több média vette át a Soros féle hírt! Remélem többen elkezdik shortolni!
USDJPY long pozimat szeretném már 2 napja nullába húzni, de kellene még egy északi nap!
NZDSGD long pozim pedig remélem ma pluszba fordul! Már közel van hozzá!
Egyébként azt figyeltem meg, hogy kb. 10-ből 7 alkalommal, amikor reggel flkelek és minden bukóban van, nap végére szépen bezöldülnek. Viszont, ha a reggel jól indul estére vagy 22-23 óra között egy pillanat alatt vált! :-) Ez amolyan népi bölcsesség, vagy megfigyelés!
Jó az opciózás, de megvan a maga szerepe, hátránya/előnye.
Egyértelmű trendben nem jó használni.
Bizonytalan piacon jó, pl. akár a mostanin.
Nyilván, aki kiírja az opciót eladásra, úgy teszi, hogy vagy le van fedezve, vagy a matematikai modell alapján lehetőleg ő nyerjen a végén.Tehát az opciós díj (ami alapvetően az időtávtól és volatilitástól függ) lehet elég magas is.
Itt sem mindegy, hogy milyen brókernél, piacon kereskedik az ember.
Pl. a manapság feltörő bináris opciós brókerek szerintem még rosszabb feltéteteleket adnak, mint a fx brókerek.
De szabályozott piacon, pl. chicágói opciós tőzsdén nyugodtan lehet nyomni.
Van több szolgáltató, akinél nem tudsz negatívba menni. Kiválasztasz két ilyen különböző brókert.
Ez egyiknél ugyanarra (legyen mondjuk arany) longot, a másik cégnél shortot nyitsz, jó nagy mennyiséggel.
Az egyik brókernél megállsz nullánál, a másik cégnél fut a pozid nyerőbe. Abból kifizeted nekem a 10 százalékot, a maradékból meg veszel egy hajót.*
*(van egy olyan eset is, hogy a pozi kiüt az A brokinál nullában, (a B helyen ekkor vagy duplában), majd a megmaradt pozi visszafordul, és az is nullában áll meg. De ettől nem kell tartanod, csak nagyon ritkán következik be :-)
Az opciót én csak demon próbálgattam, de nem mélyültem el benne. Inkább csak hátrányait láttam a sima forexhez képest. (opció volt, nem ez a bináris tippmix).
De azt hozzá kell tegyem, hogy az én valós befektetéseim lakások, tárolók és garázsok. Van még némi zseton, de előbb utóbb abból is ingatlan lesz. Azokból megvan a 10 százalék, lassan megélek belőle. Ja, mellesleg szabadúszó vagyok, szóval keresek is valamennyit. Hát így vagyok én ezzel a forexszel.
Jól értem, hogy azért nem érdekük, hogy nyerj (annak ellenére, ha több pénzed lesz, több jutalékot fizetsz), mert ők állnak a "fogadásod" másik oldalán és ezáltal csak akkor nyernek, ha te veszítesz?
Nem tudnák úgy csinálni, hogy mindenki jól járjon?
Ha így van miért működhetnek egyáltalán ilyen formában?
Több kategóriába vannak sorolva az ügyfelek. Az első kategóriával nem kell csinálni semmit, magától is veszít. Ha nyerni tud, megpróbálnak rásegíteni, hogy ne tudjon. Csúszás, nem teljesülő megbízások, stb.... Ha még így is nyerne, simán eltanácsolják.
Én is csak fele kockázati egységgel szálltam be, de én pont azért amiért Te nem! :-) Elég egy szikra, hogy megint meglóduljon! Itt is a valószínűségeket próbáltam megsaccolni és valami azt súgja, ha lendül az inga, akkor inkább Renminbi gyengülés lesz belőle! Egyébként ma olvastam, hogy a kínaiak a sajtón keresztül üzengetnek a Sorosnak, hogy nem fog sikerülni bedöntenie a Yuant, mint azt annak idején a GBP-vel tette, mert akínai gazdaság erős, stabil lábakon áll, jó a növekedési ütem, bla bla bla. Továbbá felhívták a kínai befektetők figyelmét is, hogy ne shortolják a yuant, mert nem éri meg! Na ettől nagy kedvem támadt még egy nagyobb pozival shortolni!