Mtz áttételes 12V önindító! Ma szétszedtem csapágyakat szénkefét megnéztem minden rendbe van! Akkumulátorról lepróbáltam és jobbra forog de a bendix fogaskeréknek meg a bal széle van kicsit lecsapva? Vagy a traktor indításnál megfordul a forgásirány?
Az orbitsziatyúba lévő csillagot két féleképpen lehet öszerakni, vagy "gödör vagy púp" van a forgatótengely jelölésénél- egy pontozás- itt kell fordítva rakni a mostani állapothoz képest. Feltéve ha a bekötés jó, és valóban kormány-orbit. Előfordulhat hogy rosszul raktátok össze?
Helló sziasztok. Egy mtz-t alakítottunk át orbitosra, a jelenség a következő magátol tekeredik a kormány. Bekötés P:szivatyú, T.tartály, A-B munkahenger. A tengely is ki lett cserélve. Tudtok segíteni?
Ma voltam fáért minden szépen ment! Hazajövet toltam felfelé és be kellett kapcsolnom az elejét (direkt hajtás) mert kicsit dombra kellett és kipörgött volna a hátsó kerék!
Bitumenen ahogy toltam hátrafelé mintha az elsőkerék csúszni akart volna meg kicsit nehezebb volt kormányozni? Ez természetes dolog? Másik direkt hajtásba tolatva a traktor hátsó kereke megtud kicsit kaparni havas talajon az eleje meg nem kapart meg?
Én még annak is örülnék ha agyári állapotú gépemet sikerülne valahogy lepapíroznom, ma már nem igazán éri meg háztáji gépet műszakiztatni, mert tervnek kell lenni, minősített hegesztőnek kell összeállítani a gépet, szóval annyira nem egyszerű ez. 10+ éve ez elég jól működött még.
Kár vele kinlódni ,és pénzt bele ölni ,nálunk ez nem megy ! Esetleg ki viszed szlovákiába és nézel egy helyet ahol csinálnak ilyet ,és vissza hozod ,és honosítod + rendszámozod ! Eszt még látom reálisnak kérdés mibe kerül !
Értem köszönöm, Esetleg házi készítésű traktor műszakiztatásában valaki esetleg tud segíteni vagy ötlet. Nagyon szép, preciz munka, fék világítás minden. Csak itt felénk óriás rumli ilyet elintézni. Vagy mindenhol?
Nagyon és nem egy erőgép lesz ! Az csak nagy fordulatról alacsony fordulatra lecsökkentve tud elhajtani egy egyméteres kaszát ,vagy csigahajtással szintén lassan tud vinni valamit ! Huzamos ideig nem is bírja az MTZ mert kevés a hidraulika olaja és fel melegszik benne !
meg oldható de tudni kell mekkora teljesítményt akarsz le venni ahhoz kell méretezni a hidromotort és a szivattyút +figyelembe kell venni a motor teljesítményét mert hidro hajtásnál jelentős a lóerő veszteség meg ha normális alkatrészeket akarsz felhasználni 100000 Ft alatt nem lehet kihozni