Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
To access BIOS settings, press F1 or the Enter key, not the ThinkVantage button.
.
The window of time to press the F1 key is small, so it's easy to miss.
When I need to enter BIOS setup menu, I press F1 button repeatedly, at a rate of around twice per second.
Szóval az F1 gombot (nem azt a ThinkVantage-izét) köll vadul nyomkodni rendszerindításkor, mert kicsi az időtartam, amíg erre vár.
Mondjuk, az enyém is Lenovo (3000), és ha jól emlékszem, ott feldob egy kis menüt erre a nagy nyomkodásra, de aztán - ha nagyon rövid időn belül nem választom ki a setup-ot - folytatja a szokásos rendszertöltést.
Majd valaki kijavít, ha tévedek, de a felületes keresés alapján úgy tűnik, ennek nincs bios setup programja, op.rendszerből lehet macerálni. Tényleg ez lenne a helyzet?? Mindenesetre a bios beállítási lehetőségek közt kellene wlan vagy wwlan opciókat keresni.
Segítségre volna szükségem, mivel újra kellett telepíteni a laptopomat, és azóta nem tudok netezni rajta. Olyan, mintha még valamilyen fontos illesztőprogram hiányozna. Csatolok egy képet, ami talán többet mond a hozzá értőknek, mint amit én tudok. :)
BIOSban sosem láttam, Win8nál jöttek be inkább a szoftveres dolgok, amikor repülő üzemmódot erőltet. Vagy előtte a hozzá való utilok (Intelé legalább jó volt, meg az IBMhez adott profilos megoldás). Bár jónak magyarázom, aki jó eséllyel azt programozza GPOból, hogy ilyenkor másik proxyt húzzon fel az utilon keresztül :-D
Nem lehet, hogy letiltja valami a wifit, amikor bedugja a drótot? Bár oda-vissza illene működnie a dolognak, vagyis automatikusan bekapcsolni a wifit, amikor kihúzza a drótot. BIOS-ban lehet ilyen funkció.
Na ezt garantálom, hogy soha nem kapcsolja ki senki. Aki rajtam kívül ezt a gépet használja, az mindkettő annyira képes, hogy beindítsák a böngészőt. Én viszont garantáltan nem szoktam kikapcsolni.
Van ez a laptop, Win7. Rá van dugva a LAN kábellel a hálózatra.
De ha időnként elviszem máshova, akkor magától nem keres WLAN-t, csak látom, hogy át van húzva az a kis lépcső-ikon. Ekkor rákattintok, mire közli, hogy nincs internet, keressen-e hibát. Mondok: igen, légyszi. Erre nyünyög egy darabig, aztán tudatja velem, ohgy nincs aktiválva a WLAN-funkció, aktiválja-e. Mikor ezt leokézom, akkor alkalmazza a megoldást, és lám, van WLAN.
A kérdés, hogy nem lehetne-e valahogy megtanítani neki, hogy ha kihúzom a LAN kábelt, akkor automatikusan keressen WLAN-t. Ez így jelenleg macerás. Úgyszintén macerás a Vezérlőpultban mindig alkalmanként bekapcsolni a WLAN-t.