Keresés

Részletes keresés

attamatta Creative Commons License 2016.01.25 0 0 6937

Akkor marad a saját autó, simliskedést teljesen kizárni nem lehet, ami cég ma okés, holnap már nem feltétlen lesz az.

Előzmény: wekerlei (6936)
wekerlei Creative Commons License 2016.01.25 0 0 6936

Béreltünk legutóbb egy autót - ugyancsak egy internetes portálon. A visszaigazolás casco biztosításra vonatkozott önrészesedés nélkül, átvételkor ragaszkodtak ahhoz, hogy az törölve legyen. De már olyan is volt, hogy a rendelés és az átvétel idöpontja között megváltoztatták általános üzleti feltételeiket. Késett az esti gép és nem akartak autót adni, stb. Sok simlis dolgot éltünk már át és - legalábbis ami minket illet - nem akarunk ilyen dolgokat már. 

Előzmény: geodo1 (6935)
geodo1 Creative Commons License 2016.01.25 0 0 6935

esetenként ez így van, de azért az esetek kisebb részében. ahogy az esetek kisebb részében van gond a kicsikkel. És nem azért mert ők olyan jófejek, hanem azért, mert a nagyok legalább akkora zsiványok. Bár már eleve ez se okés, hogy általánosítunk, hiszen a nagyok meg a kicsik között is vannak kerülendőek és ígéretesek. Ez nem feltétlenül a cég méretén múlik.

Sztem nem az alapján érdemes dönteni, hogy kicsi vagy nagy a cég, hanem az aktuális ár mellett a beszerezhető infók alapján. Miközben azt eléggé biztosan ki merem jelenteni, hogy görögországban vagy a kanárikon nem érdemes nagy cégtől bérelni. Ebből a szempontból Portugália igazi köztes, tényleg nagyon nyitottnak kell itt lenni.

Előzmény: attamatta (6934)
attamatta Creative Commons License 2016.01.25 0 0 6934

Esetenként a nagyobb cégek "végösszege" kevesebbre jön ki, mint a családi vállalkozásoké.

Más esetekben pedig olyan kevéssel drágábbak csak, hogy inkább legyen -1 éjszaka, de az nyugiban.

Előzmény: wekerlei (6933)
wekerlei Creative Commons License 2016.01.25 0 0 6933

Mi ugyan Németországban élünk, de Portugáliában is van egy "második ágyunk". Rendszeresen bérlünk autót is, mert saját kocsival csak hosszabb idöre érdemes lemenni oda. Az elmúlt 25 év tapasztalata azt mutatta nekünk, hogy nincs sok értelme kisebb névtelen autókölcsönzökkel foglalkozni. Sokszor fizettünk már tanpénzt, mert vagy nem olvastuk el azt, ami kis betükkel volt írva rendesen, vagy valami ócska kocsit adtak nekünk. Olyan is volt, hogy esetleg egy órát kellett rájuk várni a reptéren, mire eljöttek értünk és elvittek valami eldugott helyre az autót átvenni. Amikor vissza akartuk adni a kocsit, akkor meg az volt, hogy a megadott cím nem volt pontos és majdnem lekéstük a gépet vissza, mert a GPS valami más helyre irányított bennünket.

A döntés a Tied, de mi leszoktunk erröl és inkább a nagy ismert cégek akcióit vadásszuk.  

Előzmény: H. János (6931)
geodo1 Creative Commons License 2016.01.24 0 0 6932

tartok tőle, hogy nincs ilyen, ilyen európában csak görögországban van. :) esetleg még a kanárikon, de ott is máshogy azért picit.

viszont, kis cégek, helyi erők vannak, és super cdw biztosítás megvásárlásával a deposit-mentesség is elérhető (a nagy cégeknél is egyébként).

ezen a brókeroldalon csinálva egy próbafoglalást pár helyi erő is fel szokott tűnni, de a gugli is segíthet megtalálni őket. pár név: cael, drive on holidays, auto jardím, amoita, guerín.

némelyik olcsóbb lesz, mint a nagyok, de görög árakra azt hiszem nem érdemes számítani sajnos. de ha találsz mégis, akkor jelezd légy szíves.

Előzmény: H. János (6931)
H. János Creative Commons License 2016.01.24 0 0 6931

Szép jóestét kívánok a Portugáliát ismerő, és megismerni szándékozó fórumtársaknak!!

Információt szeretnék kérni.

A helyzet az, hogy a Párommal július közepe-vége környékén szeretnénk Portugáliába utazni, kb 10 napra.

Saját szervezéses út lenne, repülőjegyek, szállások közül már szemezgettem.

Amivel gondban vagyok, az az autókölcsönzés. Találtam én a neten kismilliót, de azok legnagyobbrészt a globális cégek, én valami helyi, olcsó, és leginkább deposit mentes megoldásra gondoltam.

Valami ilyesmire, amit tavaly vettünk igénybe Korfun:

"http://michaliscarhire.com/"

Korrektek voltak, egy fillér depositot nem kértek, megfelelt nekik a kp. is, egy hétre egy kisautó belekerült legalább 125 euroba :-).

Esetleg, ha valaki tud hasonlót Portugál kivitelben, az légyszi írja már meg ide a fórumba, vagy a janoshegyikukuchotmail....-ra.

Előre is köszönöm a segítséget.

János.  

klems Creative Commons License 2016.01.24 0 1 6930

Fogalmam sincs, de érdemes megnézetni, mielőtt veszel.:) Sose lehet tudni.

Én a 3 naposomat odamutattam a pénztárosnak, hogy erre is fel lehet-e tölteni, (mert volt, aki azt mondta), vagy venni kell kártyát is? Mire: nem kell, van rajta még két nap! És ezen? Ezen is. De csak az egyiken volt 2.

A kártyáért magáért külön kell fizetni, amit elvileg visszaadnak, - a vonatjegyeknél mégsem. Illetve azt mondták, hogy a Lisszabon körüli vonatjegyeket is fel lehet használni metrójegyként, de csak a vonatozás után. Hát ez se jött össze. Mert amelyiken egy nap lett csak, ahelyett a sintrai vonatjegyre próbáltuk feltölteni. A LC kártyára se. Aztán nem vacakoltunk a visszaváltással, nem tudok nyilatkozni, hogy azt tényleg visszaváltják-e. €0,5/db - ha jól emlékszem.

Előzmény: attamatta (6928)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.23 0 0 6929

Köszönöm a videót,tényleg könnyű használni.

attamatta Creative Commons License 2016.01.23 0 0 6928

Úgy érted, plusz 2 ill. 1 nap gátisz volt rajtuk? Azt meg hogyan?

Előzmény: klems (6927)
klems Creative Commons License 2016.01.23 0 0 6927

Igen, az első érvényesítéstől számít, amit rá is kell írni a hátuljára (elvileg azonnal) tollal. Megtettem, 72 óra múlva akartam venni napi jegyet, a pénztáros megnézte és azt mondja, de hiszen ezen még van két nap! Így aztán nem vettünk. A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy az egyik volt csak +2 napos, a másik csak +1 napos. :)

Ezért éri meg.  

Előzmény: Quas (6920)
'szti Creative Commons License 2016.01.23 0 0 6926

nézd meg a videót, amit betettem, azon tök jól követhető!

Előzmény: attamatta (6924)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.23 -3 0 6925

Igen!

Előzmény: attamatta (6924)
attamatta Creative Commons License 2016.01.23 0 0 6924

Maga a kártya, amire rátöltesz, az honnan van? Azt is az automatából kell kérni első alkalommal?

Előzmény: Törölt nick (6923)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.23 -2 0 6923

Nem igen láttam sorokat a jegyautomatáknál állni, még a repülőtéri metrónál sem, lehet azért, mert nagyon sok az automata a megállókban.

Nem hiszem , hogy nem fogsz rájönni a használatára.

Kiválasztod a jegy típusát, (napi) majd fizetés. Kp , nekünk nem sikerült kártyát elfogadtatni Portugáliában a jegykiadó automatával.

Ha lejárt (első használat után 24 óra) csak visszadugod a gépbe, és ismét töltesz rá, kiválasztás, fizetés.

Ha jól emlékszem.

Ami még fontos lehet, lehetőleg kis címleteket készíts, max 5€-t fogad el.

Ha jól emlékszem.

Előzmény: Törölt nick (6919)
'szti Creative Commons License 2016.01.23 -1 0 6922

ezen nem tűnik bonyolultnak:

Előzmény: Törölt nick (6919)
'szti Creative Commons License 2016.01.23 0 0 6921

az első használatkor érvényesítik és onnan számít a 72 óra

Előzmény: Quas (6920)
Quas Creative Commons License 2016.01.22 0 0 6920

Sziasztok! Érdeklődnék, hogy a Lisszabon kártya 72 órás érvényességét, hogy kell érteni? Ha mondjuk vasárnap este veszem meg akkor csak kedd estig jó?

Törölt nick Creative Commons License 2016.01.22 -1 0 6919

Valaki el tudná mondani olyan nagyon szájbarágosan hogy Lisszabonban hogy kell közlekedési kártyat  venni és rátölteni,autómata ,gondolom kérek kártyat,ad,utána beirom a számát,és kérek rá napijegyet ?(azt szeretném) ,mert nem szeretném a tömeget feltartani,és gondba vagyok a Portugál és Angol nyelvel,Olaszul jól tudok,de attól tartók hogy az  meg nem lesz az autómatába.

attamatta Creative Commons License 2016.01.22 0 0 6918

A neten minden megtalálsz a tervezéshez, korábban itt is rengeteg szó volt a látnivalókhról,  amik érdeklődési-kör függőek.

Előzmény: UtazóJános (6917)
UtazóJános Creative Commons License 2016.01.22 0 0 6917

Bizonyára, ehhez kellenének gyakorlati infók a közlekedésről, vásárlásról, mivel nem szállodában fogunk lakni hanem magánháznál.

Előzmény: PJ Proby (6916)
PJ Proby Creative Commons License 2016.01.20 0 1 6916

Ha más nem érdekel, csak Lisszabon, akkor értelmesen el lehet tölteni akár egy hetet is.

Előzmény: UtazóJános (6914)
UtazóJános Creative Commons License 2016.01.20 -1 0 6915

Ha már harmadszor mentek, írnál pár jó tanácsot? Jöhet nyugodtan privátban!! Köszi!

Előzmény: eperlevelll (6911)
UtazóJános Creative Commons License 2016.01.20 -1 0 6914

Már a menetrendben is olvasható!! Szerinted kell egy hét csak Lisszabonra?

Előzmény: PJ Proby (6912)
UtazóJános Creative Commons License 2016.01.20 -1 0 6913

Sziasztok!

Nemsokára utaznánk Lisszabonba és infókra lenne szükségem.

Milyen tömegközlekedési bérletek vannak például, milyen bevásárló központok vannak és bármilyen jótanács jöhet, szállásunk már van nem messze a reptértől.

A közlekedési oldalakat már végig böngésztem, sokszor nem is értem. Van például 5 napos bérlet?

Köszi a hozzászólásokat előre is!

PJ Proby Creative Commons License 2016.01.20 0 1 6912

Lisszabonban dupláz a Wizz Air

a Wizz Air közölte, hogy Budapest-Lisszabon járata március 27-től heti két nap helyett már hetente négy nap fog repülni.

Májusra foglalok, oda-vissza 24 ezer Ft-ért vannak jegyek.

eperlevelll Creative Commons License 2016.01.18 0 0 6911

Mindjárt itt a várva várt pillanat :) Szerdán indulunk! Kicsit izgulok az időjárás miatt, 2 napra is esőt ír (ami a teljes ott tartózkodás fele).

Most megyünk harmadszor, de hátha van valakinek egy jó kis tippje, pláne esős napokra...

geodo1 Creative Commons License 2016.01.18 -3 3 6910

ez nem volt éppen egy olcsó autóbérlés...

Előzmény: nancy76 (6907)
attamatta Creative Commons License 2016.01.18 0 0 6909

Madeira erre is rátesz egy lapáttal.

Előzmény: nancy76 (6907)
nancy76 Creative Commons License 2016.01.18 0 0 6908

Még azt leírom, mert hasznos lehet: a Wizzair elfelejtette közölni, hogy Lisszabonban 2 terminál van, és hogy a járat a T2-ről indul. A metro a T1-re érkezik, ott fel kell jönni 2 szintet, majd kimenni a taxikhoz, és ott van egy ingyenes T1-T2 Shuttle busz. 10 percenként jár, a bejárattól balra állnak a buszok. A busz oldalára nagy betűkkel ki van írva, hogy T1-T2 Shuttle. Mi a 6 EUR-s napi jeggyel közlekedtünk, ami mindenhová jó (a városon belül) A villamoson, metrón, buszon is oda kell érinteni a Viva Viagem Cardot az elektromos leolvasóhoz. Praktikus megoldás. Egyszer találkoztunk teljesen normális ellenőrökkel, köze nincs az itt fellehető bunkó bugris BKK-sokhoz. A buszsofőrt 10 perc alatt 8 turista zaklatta kb. ugyanazzal a kérdéssel, ő nyolcadszor is kedvesen, mosolyogva válaszolt. Türelem, az van. Az árak kicsit magasabbak, mint nálunk, úgy vettem észre. Összességében egy jól élhető városnak tűnt nekem Lisszabon.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!