Béreltünk legutóbb egy autót - ugyancsak egy internetes portálon. A visszaigazolás casco biztosításra vonatkozott önrészesedés nélkül, átvételkor ragaszkodtak ahhoz, hogy az törölve legyen. De már olyan is volt, hogy a rendelés és az átvétel idöpontja között megváltoztatták általános üzleti feltételeiket. Késett az esti gép és nem akartak autót adni, stb. Sok simlis dolgot éltünk már át és - legalábbis ami minket illet - nem akarunk ilyen dolgokat már.
esetenként ez így van, de azért az esetek kisebb részében. ahogy az esetek kisebb részében van gond a kicsikkel. És nem azért mert ők olyan jófejek, hanem azért, mert a nagyok legalább akkora zsiványok. Bár már eleve ez se okés, hogy általánosítunk, hiszen a nagyok meg a kicsik között is vannak kerülendőek és ígéretesek. Ez nem feltétlenül a cég méretén múlik.
Sztem nem az alapján érdemes dönteni, hogy kicsi vagy nagy a cég, hanem az aktuális ár mellett a beszerezhető infók alapján. Miközben azt eléggé biztosan ki merem jelenteni, hogy görögországban vagy a kanárikon nem érdemes nagy cégtől bérelni. Ebből a szempontból Portugália igazi köztes, tényleg nagyon nyitottnak kell itt lenni.
Mi ugyan Németországban élünk, de Portugáliában is van egy "második ágyunk". Rendszeresen bérlünk autót is, mert saját kocsival csak hosszabb idöre érdemes lemenni oda. Az elmúlt 25 év tapasztalata azt mutatta nekünk, hogy nincs sok értelme kisebb névtelen autókölcsönzökkel foglalkozni. Sokszor fizettünk már tanpénzt, mert vagy nem olvastuk el azt, ami kis betükkel volt írva rendesen, vagy valami ócska kocsit adtak nekünk. Olyan is volt, hogy esetleg egy órát kellett rájuk várni a reptéren, mire eljöttek értünk és elvittek valami eldugott helyre az autót átvenni. Amikor vissza akartuk adni a kocsit, akkor meg az volt, hogy a megadott cím nem volt pontos és majdnem lekéstük a gépet vissza, mert a GPS valami más helyre irányított bennünket.
A döntés a Tied, de mi leszoktunk erröl és inkább a nagy ismert cégek akcióit vadásszuk.
tartok tőle, hogy nincs ilyen, ilyen európában csak görögországban van. :) esetleg még a kanárikon, de ott is máshogy azért picit.
viszont, kis cégek, helyi erők vannak, és super cdw biztosítás megvásárlásával a deposit-mentesség is elérhető (a nagy cégeknél is egyébként).
ezen a brókeroldalon csinálva egy próbafoglalást pár helyi erő is fel szokott tűnni, de a gugli is segíthet megtalálni őket. pár név: cael, drive on holidays, auto jardím, amoita, guerín.
némelyik olcsóbb lesz, mint a nagyok, de görög árakra azt hiszem nem érdemes számítani sajnos. de ha találsz mégis, akkor jelezd légy szíves.
Szép jóestét kívánok a Portugáliát ismerő, és megismerni szándékozó fórumtársaknak!!
Információt szeretnék kérni.
A helyzet az, hogy a Párommal július közepe-vége környékén szeretnénk Portugáliába utazni, kb 10 napra.
Saját szervezéses út lenne, repülőjegyek, szállások közül már szemezgettem.
Amivel gondban vagyok, az az autókölcsönzés. Találtam én a neten kismilliót, de azok legnagyobbrészt a globális cégek, én valami helyi, olcsó, és leginkább deposit mentes megoldásra gondoltam.
Valami ilyesmire, amit tavaly vettünk igénybe Korfun:
Fogalmam sincs, de érdemes megnézetni, mielőtt veszel.:) Sose lehet tudni.
Én a 3 naposomat odamutattam a pénztárosnak, hogy erre is fel lehet-e tölteni, (mert volt, aki azt mondta), vagy venni kell kártyát is? Mire: nem kell, van rajta még két nap! És ezen? Ezen is. De csak az egyiken volt 2.
A kártyáért magáért külön kell fizetni, amit elvileg visszaadnak, - a vonatjegyeknél mégsem. Illetve azt mondták, hogy a Lisszabon körüli vonatjegyeket is fel lehet használni metrójegyként, de csak a vonatozás után. Hát ez se jött össze. Mert amelyiken egy nap lett csak, ahelyett a sintrai vonatjegyre próbáltuk feltölteni. A LC kártyára se. Aztán nem vacakoltunk a visszaváltással, nem tudok nyilatkozni, hogy azt tényleg visszaváltják-e. €0,5/db - ha jól emlékszem.
Igen, az első érvényesítéstől számít, amit rá is kell írni a hátuljára (elvileg azonnal) tollal. Megtettem, 72 óra múlva akartam venni napi jegyet, a pénztáros megnézte és azt mondja, de hiszen ezen még van két nap! Így aztán nem vettünk. A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy az egyik volt csak +2 napos, a másik csak +1 napos. :)
Valaki el tudná mondani olyan nagyon szájbarágosan hogy Lisszabonban hogy kell közlekedési kártyat venni és rátölteni,autómata ,gondolom kérek kártyat,ad,utána beirom a számát,és kérek rá napijegyet ?(azt szeretném) ,mert nem szeretném a tömeget feltartani,és gondba vagyok a Portugál és Angol nyelvel,Olaszul jól tudok,de attól tartók hogy az meg nem lesz az autómatába.
Nemsokára utaznánk Lisszabonba és infókra lenne szükségem.
Milyen tömegközlekedési bérletek vannak például, milyen bevásárló központok vannak és bármilyen jótanács jöhet, szállásunk már van nem messze a reptértől.
A közlekedési oldalakat már végig böngésztem, sokszor nem is értem. Van például 5 napos bérlet?
Még azt leírom, mert hasznos lehet: a Wizzair elfelejtette közölni, hogy Lisszabonban 2 terminál van, és hogy a járat a T2-ről indul. A metro a T1-re érkezik, ott fel kell jönni 2 szintet, majd kimenni a taxikhoz, és ott van egy ingyenes T1-T2 Shuttle busz. 10 percenként jár, a bejárattól balra állnak a buszok. A busz oldalára nagy betűkkel ki van írva, hogy T1-T2 Shuttle. Mi a 6 EUR-s napi jeggyel közlekedtünk, ami mindenhová jó (a városon belül) A villamoson, metrón, buszon is oda kell érinteni a Viva Viagem Cardot az elektromos leolvasóhoz. Praktikus megoldás. Egyszer találkoztunk teljesen normális ellenőrökkel, köze nincs az itt fellehető bunkó bugris BKK-sokhoz. A buszsofőrt 10 perc alatt 8 turista zaklatta kb. ugyanazzal a kérdéssel, ő nyolcadszor is kedvesen, mosolyogva válaszolt. Türelem, az van. Az árak kicsit magasabbak, mint nálunk, úgy vettem észre. Összességében egy jól élhető városnak tűnt nekem Lisszabon.