Váltanék, de nem nagyon van mire... ezért kérek segítséget.
15-36 kg-os ülésbe, ahol csak az autó öve fogja, 21 hónaposan egyértelműen nem való.
9-36 kg ( és 9-25kg) kategóriában is mindnél azt látom, hogy a belső övük csak 15 kg-is fogja, tehát azt is kinőtte, így ezzel is ugyanott lennék-> az autó öve tartaná csak, felejtős. Talán van egy kivétel, de ahhoz meg top tether kell- nekünk egyik kocsinkban sincs. Szóval maradnak a 9-36 kg-osok között a pajzsosak--ezekkel sajnos egyáltalán nem szimpatizálok. Egy izgő-mozgó, teljesen máshoz szokott (játékkal és könyvekkel az ölében utazik hosszú útra), izzadós gyereket hogyan szorítsak ilyen monstrumok mögé?
Kisfiam 15 kg és 94 cm (bár még csak 21 hónapos), mégis kicsinek érzem a Besafe Combi X3 isofix ülésünket. Mintha kinőtte volna, teljesen kényelmetlenül ül benne. Mint minden ilyen alkatú kisgyerek, elég aránytalan a teste, mert a törzse már megfelel egy 4-6 éves gyerekének, azaz jó hosszú, csak a lábai rövidek relative.
Konkrétan:
-a feje búbja eléri az ülés tetejét már (azaz lassan túléri),
-vállban nagyon szűk (pláne téli ruhában),
-és a vállövek nem válltól, hanem sokkal lentebbről, kb. lapockáktól indulnak.
Váltsunk ülést?
És ha igen, mit javasolsz?
Gondolom, a háttal bekötést elfelejthetjük, de még kell belső 5 pontos öv is, igaz?
Köszi, az amazont néztem én is. Nektek milyen britaxotok van és mi a tapasztalat vele?
Egyébként most a maxi cosi milofixét néztük, beleültek a lànyok - ikrek- mindkettőnek kényelmes, pedig van 1 kg és 6 cm különbség.
Tovàbbà bosszantó, hogy bàr megyeszékhelyen lakunk, az egész vàrosban nem volt römer ülés, egy versafixet tudtak volna lehozatni Szegedről. Nonszensz. Próbàld be a gyereket, majd az ülést az autóba. Na ja.....
A férjem nézte és azt mondta talált itthon is, de igazából német oldalakon néztem.
Aki azt írta nekem, hogy a dualfix kicsi, elfogadom, de méretei alapján ugyanakkora, mint a max-fixII. Akkor nem értem, mert az kifejezetten nagynak tűnik.
Nemcsak a kagylósítás miatt volt vagy tűnt kicsinek?
Az x4 jobban dontheto (nekunk meg ez sem volt elegge dobtheto a meredek hatso ules miatt) es a kitamaszto laba is egyszerubben kezelheto, mint az x3-e. Egyebkent hatalmas helyigenyu ulesek, hosszra es magassagra is.
Dualfixet mi neztuk, amikor kb fel eves volt a gyerek, akkor is majdnem kitoltotte, pedig teljesen atlagos meretu baba volt, a bebihordozot 16 honapig hasznalta. Szerintem kicsi ules, mi azert nem vettunk, mert attol tartottunk, hogy amikor kinovi, meg kicsi lesz a 15-36-os uleshez es vehetunk feleslegesen egy ujabb 0-18 vagy 9-18-as ulest.
Mi is hasonló cipőben járunk, bár a gyerek kicsivel kisebb korban és még nem tud stabilan ülni, de a méretei miatt már nem lesz kényelmes neki a hordozó március-áprilisra, a mikorra viszont tud majd ülni.
Kb 2 hete a szabad estéinket az autósülésekn közötti kutakodás és az ADAC tesztek átolvasásával töltjük, hááár nem egyszerű.
Eddig annyi körvonalazódott ki, hogy szinte biztosan Britax Römert veszünk, sajnos trifixes bekötésűt az autó miatt nem tudunk venni és autót nem szeretnénk cserélni. Kettő között vacillálunk, a MAX FIX II. és a dulafix. Ahogy lentebb már írták, ez utóbbinak az ADAC tesztje az oldalirányú ütközésre csak elégséges, a másik biztonsági szempont a bekötést érintően az újszülöttekre vonatkozik, így az minket már nem érint. A statisztikák alapján az oldalirányú ütközések aránya 30%, több ennél a frontális, amiben viszont +-t kapott, igaz csak egyet. Nekem pl. tisztasági és beültetési szempontból is szimpatikus az, hogy az ülés kifordítható oldalra és az is, hogy menetiránnyal háttal és szemben is használható.
Ezzel szemben a Max fix II csak háttal köthető be. Olvastam lentebb is, hogy van, aki szerint csak szoktatás kérdése, hogyan ül a gyerek. Én ezzel csak amiatt vitatkoznék, mert mostanában elég sokat olvastam a babák mozgásfejlődéséről és a téma szakértői azt írják, hogy miután a gyerek elkezd járni, ami egy arccal előre irányuló mozgás, ebből eredően sokuknál élettani problémákat okozhat a háttal történő bekötés. Mondjuk én kifejezetten utálok menetiránnyal háttal ülni és szédülök, meg hányigerem lesz.
Viszont a MAX FIX II emlékeim szerint mindenre ++-t kapott az ADAC tesztjén.
Egy német oldalon megtaláltuk a hossz, szélesség, magasság paramétereket és a nagyon eltérő forma ellenére szinte azonos a két ülésnél.
Ha valakinek e kettővel van tapasztalata, az kérem ossza meg velünk. Meg azt is, hogy hol lehet mindkettőt esetleg kipróbálni. Nem fővárosiak vagyunk, de ha kell felmegyünk.
"Maxi-Cosi Axissfix és 2waypearl: hátrafelé nézve gyakorlatilag nincs hely a lábaknak az ülés előtt, ezt így nem tudom, meddig lehet használni és mennyire kényelmes a gyereknek?"
Ezt a két ülést én nem ismerem (amikor mi vettünk, akkor axissfix még nem volt, 2waypearl meg akkor volt újdonság méreg drágán), de nekünk Maxi-Cosi Milofix van, és ránézésre annál is azt mondaná az ember, hogy nincs hely a gyerek lábánál háttal, de nekünk már 12 kiló felett volt a gyerek, amikor megrodítottuk, és még kényelmesen elfért a lába. A másik autónkban egy Britax First Class Plus van, abban meg már durván nem fért el a lába ugyanekkor, pedig szemre meg nem mondtam volna előre. Csalóka ez.
Azt tudja valaki, hogy a Besafe iZi Combi X3 Isofix és az iZi Combi X4 között mi a különbség? A tulajdonságaik leírása alapján elég hasonlóak, egyedül az állítható hosszúságú isofix csatlakozót nem írják az X3-hoz. Ha amúgy mindkettő elfér, akkor melyiket érdemesebb választani?
Gyerekülést keresek egy 1 éves, 8,5 kilós, stabilan ülő gyereknek. A jelenlegi hordozó hosszra még jó, de a szélessége kezd szűk lenni, főleg most télen.
A szempontok:
-biztonság (jó teszteredmény)
-isofix, de nem baj, ha emellett övvel is beköthető
-kényelmes legyen és tudjon benne kényelmesen aludni is, azaz pl. menet közben eléggé hátradönthető legyen.
Első körben az előrenézős 9-18kg kategóriát néztem (pl. Römer Trifix v. Versafix), de most arra jutottam, hogy praktikusabb lenne egy olyan, amit mindkét irányba be lehet kötni és kisebb gyerekmérethez is passzol (i-size). A problémám, hogy itt sem látok tökéletes megoldást, ezért kérek segítséget, hátha tudtok segíteni több gyakorlati tapasztalattal.
Amiket találtam:
-Römer Dualfix: nem túl jó teszteredmények, bár ezek egy része újszülöttekre vonatkozik.
-Maxi-Cosi Axissfix és 2waypearl: hátrafelé nézve gyakorlatilag nincs hely a lábaknak az ülés előtt, ezt így nem tudom, meddig lehet használni és mennyire kényelmes a gyereknek?
-Besafe iZi Combi X4: előrenézős irányba nincs isofix rögzítés és nincsenek róla teszteredmények sem még.
-Besafe iZi Modular i-size: ez elég szimpatikus a növelhető lábtér miatt, de itt sincsenek még teszteredmények.
Tudtok még olyat, ami szóba kerülhet ebben a kategóriában?
Amúgy a körbefordíthatóság elég szimpatikus lenne, kár, hogy a Römert lepontozta az ADAC. Ilyenkor nincs olyan, hogy a gyártó kicsit átépíti az ülést, és kihoz egy Dualfix_2-t, ami már 5 csillagot kap? :)
Mi is most szeretnék cserélni a BeSafe Izi Comfort 9-18-as ülésünket. A BeSafe-t miért nem ajánlod a következő kategóriában? nálunk a mostani nagyon bevált, gyorsan ki be szerelhető, a gyerkőcnek kényelmes, támaszt minden felől....
eSziasztok! A minimanóban tett látogatásom eredményeként az alábbiakat tudtam levonni az alábbi ülésekről, hát ha valakinek ezzel tudok egy kicsit segíteni. MC rodifix: olyan kicsit nyegle-nyaglának lityi-lötyinek tűnik itt mozog ott mozog, nem feltétlen érződik benne a biztonságos ülés, annak ellenére, hogy a tesztek mindegyike jónak minősítette. Kiddy smart fix: Nagyon szimpatikus volt, ez már merevebb, biztonságosabbnak tűnő ülés, veszettül tetszetős az állítható szélesség, és az lábtámasz, főleg azoknak előnyös, kiknek a gyerkőce Válban szélesebb mint az átlag. Kiddy cruserfix pro: nagyon hasonló mint a smart fix, eltérése, hogy rövidebb a karfája, és kb 2-3 cm-mel alacsonyab a végállásban a magassága, és 1-2cm-mel keskenyebb egyuttal. Römer kidfix xp sict: Veszet masszív, strapabírónak tűnő ülés, a fentiekkel nem összehasonlítható módon masszívumnak tűnik. De viszont ez a leg szűkebb. Mérőszalagos tapasztalat, hogy a smart fix-hez képest kb3cm-mel keskenyebb legmagasabb pozíciójában, ami akár 1-2 év előnyt is jelenthet a smart fix javára. A háttámlája a kiddy és a römer üléseknek nem állítható a szószoros értelemben, de a kiddynek tán valamivel hátrébb van a végállása, ha az autó ülése dönthető. Fiamnak a smartfix volt a legkényelmesebb, de sajna ez betudható annak, hogy tán gyerekszemmel az volt a legszebb. (smart fix zöld, a rodifix piros, míg a kidfix szürke volt) Mi már csak a smartfix és a kidfix közt fogunk dönteni fél év mulva, amikor is a kocsiba próbálás fog igazából dönteni, a cruserfix és a rodifix teljesen ki lett zárva.
Holnap irány a minimanó üzlete, ott most mind a 3 termék megtekinthető/ próbálható. Ha más nem dönt a gyerek, akár szín alapján, mert az öamtc tesztek nagyon közeli értékekkel tesztelte a kiszemelt üléseket. biztonság 1,5 1,6 2,0 2,2 közti értékek, de a kényelem meg kb pont fordított sorrendben vannak. Köszönöm természetesen a segítő hozzászólást.
Olvasom hogy többen is ebay-ről vettetek gyerekülést. Tudnátok estleg megbízható, bevált eladót ajánlani? First class plus lenne a kiszemelt, jó 20-al olcsóbb, mint itthon. Köszönöm!
Sziasztok! 3 éves kisfiamnak nézünk új biztonságos isofix-es ülést, aki jelenleg 16-17kg --> kicsit erősebb testalkat válban. Jelenleg egy römer 9-18 kat ülése van, pontos típusát nem tudom, azthiszem safefix (isofixes, és van egy lába is, mely a padlóval érintkezve támasztja még meg az ülést pluszban). Az ülés magasságban még jó lenne tán 1-2 évig, de a vállszélessége már lassan kicsi. (főleg téli időszakban több ruhával) Szerintem az idén ezt biztosra kinövi.
Az alábbi 15-36 kat. ülések közt vacillálok:
römer kidfix xp sict vagy kidfix II xp sict. Mi a különbség a kidfix és a kidfix II közt? A lábak közti övterelőn kívül van még más módosítása? Az ülés tetszik, de széltében nem tudom, hogy mennyire lesz hosszútávú megoldás.
másik jelöltem, ami kicsit rugalmasabb a méreteivel: kiddy cruiserfix pro, vagy a kiddy smart fix. Mi a külömbség a két kiddy közt?
Smart fix-re nincs forum bejegyzés a mai napig
ill még a maxi cosi rodifix, és a besafe izi up x3 isofix került szóba.
a cibes solution m-fix, és q-fix modellek nagyon szükek, kb mint a mostani 9-15 ülése, tehát ez nem játszik semmikép.
Kinek mi a véleménye, mit ajál?
Mit érdemes megnézni, miket kell összehasonlítani?
A teszteket olvastam (német-osztrák)
2013-ig visszaolvastam a forum bejegyzéseket, de valóban érdemes nem sokat olvasni a forumot, mert csak bezavarodik az ember a sok infotól. És minnél többet olvasok, annál drágáább ülés lesz a vége.
11 hónapos majdnem 9 kg-os kislányomnak szeretnék jó gyerekülést venni. A biztonság a lényeges, nem az ára. ADAC teszteket néztem. Több gyerkőcöt szeretnénk majd még.
Kisfiam 4 éves lesz májusban, 13-14 kg. Az eddigi gyerekülése egy Concorde trimax 9-18 kg volt. Az ővfeszítőjének elfáradt a rugója és kóvályog az egész ülés, folyamatosan utána kell húzni.
Új ülésen gondolkozom, a 15-36 kg kategóriában. A kérdésem az lenne, hogy a 15 kg mit jelent? 13-14 kilós gyerek is használhatja? Mennyire "szentírás" a súlyhatár?
Szia. Persze, hogy mozog, hiszen a fejtámla magasságának állításával együtt nyílik, vagy záródik.
Tökéletesen tud védeni, (persze 100%-os egyik sem lesz és jelenleg nem létezik biztonságosabb a Römer Kidfix XP-nél). Kicsit "butaságot" mondtak a boltban. Ugyan is értelemszerű, hogy akkor a legstabilabb, ha teljesen érintkezik a gyerekülés háttámlája az autó ülésével, ám a gyártó (Dorell) úgy találta ki, hogy a még biztonsági szinten belül lehessen pihenőpozíciót állítani.
Ez az isofixes üléseknél egyébként max 8cm- jelent.
(Előírás szerint.)
Maxi Cosi Rodifix esetében ez kb 4cm.
Nem véletlenül az egyik legbiztonságosabb ülés.
Persze a legjobb gyerekülésgyártó, a Römer arra törekszik, hogy 360 fokban védve legyen a gyerkőc, nem kevés sikerrel, míg a második legjobb gyártó a Dorell (Maxi Cosi) erőteljesen a fej védelmét hangsúlyozza. Persze, nem alaptalanul, hiszen ezen sérülés a legsűrűbb.