de akkor felteszem a kérdést (ismét) ,legyen mondjuk 3400lm (+-15%-ba belefér), akkor az a 3200-hoz képest hogy lehet 70%-kal erősebb? a fénye? (fényerő= lumen, 3200*1.7=5440 lm)
Nem mindegyik tipus fér bele a lámpába ,attól is függ mekkora a fényszóróház.
A beépített projektort rendesen be kell állítani a fókuszát ,a vetítési kép egyenes legyen stb szétszedés összerakás ,hogy ne ázzon be pontosan kell összerakni.
Én szakemberre biznám,itt van kettő is kérdés neked melyik van közelebb.
Ja látom az előző HSZ-ben pont linkeltek egy jó oldalt. Ez tetszik. A kérdésem csak az volna, hogy ha a lehető legjobb fényerőt szeretném elérni akkor milyet érdemes rendelni? Megpróbáljak kompletten rendelni hozzá projektort és belemókolni? Átalában nem szokott gondot okozni az ilyesmi átalakítgatás itthon mindent megoldunk faterommal csak hát azért még is nem árt tudni milyen szempontok alapján érdemes választani.
Az autómnak a foncsora fel lesz újítva viszont lehet nem ártana egy uj projektor is bele. Viszont nem találok sehol eladót max ebayen de noname gagyit ne mkéne bele, meg jó lenne minél kevesebb faragással. Tudtok nekem erre valami megoldást ajánalni?
Érdekes hogy az audi nem projektoros ledet használ. A régebbi mint pl ami nekem van ott kis lencsék mögött van 1-1(vagy akár több) Led és pl 16led állítja elő a tompítottat oldalanként. Amikor ködlámpa aktív akkor párat lekapcsol belőle és mellé bekapcsolódik mégegy máshol. A refi csak 1-2ledből áll, meg van autópályafény szintén a tompított ledsor felett a refi mellett.
Az újabb matrix-os (meg a sima is ilyen) a tompított már nem is kis lencsék mögött van hanem egy búra mögött, és a refi áll több ledből a matrix-nál, de annak is sima búrája van a lámpán belül.
Itt is, mint mindenhol, az ar dont. Szerintem egy alap egy projektoros led, vagy xenon rendszer osszehasonlitasban a led gyartasa mar olcsobb. Es itt el is erkeztunk ahhoz a ponthoz, ami utan nincs mirol beszelnunk.
Ok. Ez igaz, de mint mondtam nem is ez a bajom. Azt tartom elfogadhatatlannak, hogy már egy sor autónál 2 opció van. A halogen, és a led. A kettö közé jól elférne azért a xenon. Rendben, nem olyan okos, mint a led, de sokaknak tökéletes lenne, és a ledhez képest gombokért pótolható egy-egy hibás része.
A8-asnál most alap a bi-xenon, feláras a led, még nagyobb feláras a matrix led(ami tulképp csak a refi módban nyújt plusszt), legalább a halogén már kihalt ennél a tipusnál, ez majd kisebb kategóriás autóknál is eljön idővel. V8-as motornál már alap a LED és csak a matrix-nak van némi felára.
Mivel a xenont az opel afl rendszere kimaxolta, lepni kellett. A xenonban ennyi van, nem tobb. A ledben meg tobb van. Vannak lampak, amelyek tul vannak bonyolitva, ezt elismerem. De nem tudni, mit hoznak ki a ledbol. Mar most nagyon sok fele ledes vilagitas letezik. Nyilvan valamikor a halogen is abbamarad, merthat ugy szar, ahogy van. Egyszeru mint a faek, de hatasfokilag kuka.
Nyaron allamvizsgan en is ezt mondtam, a led nem eg ki. Pillanatnyi csond lett, majd a vilagitastechnikai tarsosag elnoke, egyben a vizsgabizottsag elnoke visszakerdezett, hogy micsinal? Kieg? A led?
A led nem eg ki. A led tonkremegy, elhalalozik, barmi...:)
A halogen nem fog kihalni meg egy darabig. A xenon viszont mar lealdozoban van, ez egyertelmuen latszik. Mar nagyon sok uj autoban, az alap halogen melle a ledet veheted csak. Es ez jo igy:))
Néztem ma az oldalfényt, kb az első tengelyig világít hátra.
Tolatásnál felkapcsolja mindkettőt, egyébként meg kormánytekerésre a megfelelő oldalit.
Jó ez a ledlámpa, minden autóban szép lassan elterjed és akkor kihal a xenon , meg remélem az ócska halogén.
Lagunába is megjött tegnap a csoda kínai D2R 5000k-s csövek. Majd tesztelem ha visszajött a szerelőtől, meg a bal lámpába kicseréltem a gyalázatos kínai utólagos trafót vissza gyári valeo-ra.
Azért ez a tükrös xenon közelében sincs egy jó projektorosnak.
Elsőre amikor beültem nagyon furcsa volt, mondom ez nem világít szart se.