GE Megalight jó szokott lenni, itt a 90%-t dicsérték nagyon, a 120-al való összehasonlításra én is kiváncsi lennék, de talán nincs akkora különbség köztük.
Lehet a +90%-t venném (teszkóban pont árulják) mert hátha tovább tartana, mint a +120%
Amelyik H7-es izzó színvilága tetszik a legjobban, ugyanolyanból keresnék H1-est.
ha a GE +90 neked megfelel, akkor ilyenből vennék H1-est, mert a gyári izzó csak 10 éves és öregszik, hiába megy keveset a H1-es. Gondolom én....
Amúgy meg örülj a lámpatestednek, mert a ráncfelvarrt lámpái hamar kezdenek mattulni, a tiéden meg max. a búrát kell polírozni és UV lakkal lefújni + hőkezelni, és megint hibátlan lesz vagy 5 évig.
2004-es Megane-ba kellene első izzó, H7 a tompított és H1 a távolsági.
Le lesz bontva az első lökösöm és akkor már gondoltam kicserélem az izzókat, hogy 2 hét múlva ne kelljen megint leszedni..
H7-t már cseréltem, jelenleg Silverstar 2.0 van benne, de azon kívül, hogy fehérebb mint a gyári, nem vettem észre értékelhető különbséget.
Néztem H7-be, hogy a NBU lenne a legerősebb, ami még legális, de a Megane lámpái állítólag nem bírják a nagy hőt, szóval valami más alternatíva kellene.
Szerintetek a GE megalight ultra 120% jó lenne? Vagy van más ötlet?
H1-ből pedig elképzelésem sincs, mert a mostani gyári izzó se rossz, csak 10 éves... Ötlet?
Barokkos tulzas, hogy semmit nem latsz a feherrel. Nem fogsz olyan tanulmanyt talani, ami ezt alatamasztja - legfeljebb olyat, hogy rossz idoben minimalisan jobb a sarga, jo idoben meg sokkal rosszabb.
Ha akkora lenne a kulonbseg, tomegek maszkalnanak sarga izzoval, de ilyet meg Franciaorszagban is csak nagyitoval talalsz.
Szárazon (ahol egy gyenge izzó is bőven sok) kell-e több vagy épp rossz viszonyok közt, amikor hiába erősebb elvileg a fehér, ha épp semmit se látsz vele.
Itt sok ember nem hiába tért át, főleg télre sárga izzóra.
Saját tapasztalatom is ugyanez.
Értelmes lámpákat kéne gyártani és nem olyan szépeket és máris nem lenne gond. Nekem egy őskövületnek számító H4-es lámpám van ignisben, előtte hondában ill. wagonr is volt, mindegyikkel gyönyörűen láttam, igaz, nem aprócska lámpáik vannak. Wagonr és ignisé mondjuk meglepő, de jobb, jelenleg egy sportlight szolgál benne és tökéletes. Soha rosszabbat :) Egy rakás h7 projektoros kocsi van piacon és meg se közelíti ezt a szintet, de rémisztő példának ott van fiat punto, pár évesen halott a projektoros lámpája, volt alkalmam ilyenben utazni, abba aztán tehetsz bármit :D
Régi bordás lámpák is nagyon jók voltak, sőt, de hát nem szépek, kb ezért koptak ki, jah meg drága volt a gyártása :D, nem fér bele egy autó árába :D
Csak éppen normál látási viszonyoknál szarabb, mert kevesebb fényt ad. Ezért álltak át a franciák is 93-ban a fehérre, azóta ott is csak ködlámpába meg oldtimerbe rakhatod:
De még jobb, ha nem festett sárga, hanem mint a xencn-em, a kis lapka van picit szinezve vagy mint anno a Tungsram Gold volt, ugyanezen megoldással. Azt imádtam anno. Nem volt túl izmos, de rossz időben verhetetlen volt :)
Onnan, hogy mindenki azt hajtja, hogy a led nem melegszik. Persze, mert csak a gyenge ledszalagot ismeri mindenki.
Én rendeltem Kínából olyan "szalagot", ami "üt", de gyárilag is merev, nem hajlékony és vékony fémre van ültetve plusz a leírásban is szerepelt, hogy fémre ragasztandó, különben hosszú üzemet nem bírja :D Fél méteres darabnak kell 6W táp, nem a díszcsíknak való kivitel :) Melegszik még így is szépen, de teszi a dolgát :)
Az ilyet rendszerint elfelejtik emberek, rádobják simán fára vagy másra és szídják, ha 2 hét után megfekszik, hogy szutyok kínai nem bírja :D
3x is, havi 40-50e ment rá majdnem folyamatosan csak szervizre. Őszintén sokkal jobb így, jobban szeretem az ignist, sokkal kezelhetőbb és rugalmasabb. Ami vicc, hogy a csomagtér se kisebb, a használható rész, ami nagyon meglepett. A futómű miatt a crv 80cm széles csomival bírt, ami ignisnél 110, nem mindegy :D
2 bringa ebben befér, míg crv-nél sakkoztam fél órát, hogy valahogy elférjen benne, nem is értettem a dolgot.
Egy hiányzik crv-ből, a két részben nyitható csomagtér, kutyák miatt az nagyon praktikus volt.
Nem vagyok egy öreg ember, de informatikában dolgozom, ami igen közeli majd minden műszaki területtel.
Röpke vélemény: siralmas
Bővebben: katasztrófa mik jönnek most ki :D
Olyan szinten, hogy ismerősnek nem szívesen javaslok notit, de tényleg.
Telefon? Kínai xiaomit vettem, nem sajnálom és jó :D
Nálam elvált (lehet megkövezni), hogy többet nem váltok márkát, Suzukinál kutya bajom nincs a kocsival, egyszer váltottam, nem picit megszívtam. Ignisből nem szabad kiindulni, márpedig nálam az az alap. Most hogy visszajött egy ignis azon agyalok mit tegyek bele :D
Nem olyan kényelmes, mint crv, kisebb, de nem maradok útszélen, ez meg többet jelent nálam bárminél. Az, hogy gyakorlati költés rá a tankolás már csak hab a tortán.
Amit eddig elköltöttem javításra, azt most szerszámokra költöttem otthoni munkákhoz, mint gyalu, felsőmaró, fúró stb... Majdnem kész az ajtóm is csak kéne jobb idő a befejezéséhez :D Mert ezen alapanyag is belefért így :D
Két baj van vele. Az egyik, hogy nem cserélhetö benne egyik elem sem. Egy kis részegység hibája esetén is komplett cserét igényel.
A másik az aktív hütés. Láttam egy ilyen lámpatestet 5000 teszt-üzemóra után. Siralmas. Mondjuk nyilván direkt szutykos-poros környezetben futott a teszt, de akkor is. :-(
Ez nem tudom a való életben mennyi Km-t jelentene, de nagyon nem örülnék neki ha ilyenek jönnének szembe x év múlva.
Mátrix: Van benne "vészüzem" Pl a kamera kiesése esetén hagyományos tompítottként müködik tovább. Gondolom ez van a vezérlés többi komponensének hibája esetén is.
Ja, megegy gondolat. Minden, ami az izzoszal es az uttest kozott van, lefogja a fenyt. Nem vagyok hulye, h egy kekitett burat hasznaljak, ezzel okozva direkt fenyaram csokkenest.
Értem. Esetleg Te tudsz vagy valaki saját fotót küldeni, hogy milyen a fénye? Mondjuk H7-ben érdekelne. Mit javasolnál, ezt amit kérdeztem, vagy GE Sportlight Ultra?