Keresés

Részletes keresés

kannibál Kovács Creative Commons License 2016.01.04 0 0 30685

Én csak azt próbáltam kiokoskodni, hogy vajon milyen történetszálakat kellene beleilleszteni, hogy ne tűnjön a '77-es film remake-jének.

Egyébként érdekes ez a remake-vád, hiszen olyan kultuszfilmek, mint a Terminátor 2 vagy A sötét lovag, legalább annyira lenyúlások, mint az ep7.

Az összecsapott forgatókönyv sem állja meg a helyét, mert ha ezzel a logikával nézzük, akkor a legjobb Kasdan-forgatókönyvnek elkönyvelt Frigyláda története is egy katyvasz.

Azt hiszem, kell egy pár év, hogy megfelelően meg tudjuk ítélni az ep7 valóságos súlyát.

Előzmény: Vuduman (30681)
Bateman Creative Commons License 2016.01.04 0 0 30684

Csak ezzel az a baj, hogy mig az OT filmek nem akartak ilyen eros dramai szalakat hozni. ezaltal nem eshettek abba a hibaba, hogy olyan elokeszitetlen, fel nem epitett, rendesen vegig nem vezetett szalakat dobnak be, ami hozzajarult ahhoz, hogy az uj film sokak szamara tele van osszecsapott, illogikusnak, de legalabbis kevesbe erthetonek tuno tortenessel. JJ ehhez meg keves. szamomra ez az egyetlen es legnagyobb hibaja a filmnek, annak ellenere, hogy tetszett.

Előzmény: Mantis Screamer (30683)
Mantis Screamer Creative Commons License 2016.01.04 0 0 30683

Nem olvasom általában a hozzászólásaidat, a többiek reakciója alapján úgy láttam, abba kötöttél be éppen akkor, hogy mekkora badarság hogy Finn csak úgy átáll és elkezdni öldösni régi katonatársait.

Nos, kedves Capacete, ha te ezen fennakadsz akkor egész biztosan semmi nem tudsz azokról az esetekről, amelyek (nem túlzás) milliószám előfordultak a történelemben. Ráadásul Finn azért állt át mert ezt érezte helyesnek, ilyen is volt milliószám, de igazából mindegy is.Mást sem értesz az SW 7-ből (amellett hogy én is csak 7/10-re osztályoztam tehát amúgy nem zavar ha valakinek ez vagy nem jött be ezen a filmen), de ettől még lehetsz jóember, csak egyszerűen nem a te filmed. Azt nem értem, hogy neked miért jó neked egyre nagyobb blődségekkel játszanod az okos kritikust. Nem megy.

Előzmény: capacete (30679)
mindenki senkije Creative Commons License 2016.01.03 0 0 30682

de az eddigi részekben (úgy tudom) mindig bele is bújt

elnézve, hogy hogy néz ki szegény, kétlem, hogy ez most is megtörtént...

mikor jön már ki a bonusz dvd?!?! :D

Előzmény: capacete (30680)
Vuduman Creative Commons License 2016.01.03 0 0 30681

Igen :P

Amilyen humoros tudsz lenni egyébbként, olyan nyakatekertek a teóriáid :)

Előzmény: kannibál Kovács (30665)
capacete Creative Commons License 2016.01.03 0 0 30680

A forgatáson biztos ott volt, láttam róla fotót. Az, hogy ténylegesen bent is volt-e a kupolában, már egy másik kérdés. Szerintem nem, de a hivatalos verzió úgyis az, hogy igen. :) Amennyire tudom, R2-nek volt egy irányítható változata, márcsak ezért sem kellett Baker.

Előzmény: mindenki senkije (30675)
capacete Creative Commons License 2016.01.03 0 0 30679

Kedves Mantis!

Megértem, ha nem értesz egyet valamivel, amit állítok, viszont a sértegetés nem segít hozzá a nézetcseréhez. Egyáltalán nem biztos, hogy kettőnk küzül nekem van kevesebb történelmi ismeretem, de ennek bizonygatása természetesen teljesen fölösleges.

Itt egyébként nem történelemről van szó, hanem alapvető lélektani kérdésekről, pl. hogy elképzelhető-e az, hogy emberi közösségekben nem alakulnak ki kötődések, hogy valaki nem érez a társai iránt kötődést stb. Nem fogok ide jól ismert pszichológiai kísérleteket belinkelni és nem fogok célzásokat tenni arra, hogy milyen intelligenciaszintje van annak, aki ezt a kérdéskört nem képes átlátni.

Maradjunk annyiban, hogy nem értünk egyet.

Előzmény: Mantis Screamer (30674)
gerard Creative Commons License 2016.01.03 -1 0 30678

Na nost saját nagan ellen beszélek, de az igazság kedváéért,

egy barát szokta nondani, hogy a jediben neg ninden tisztnek ugyanaz a rangjelzése,,,,

Előzmény: gerard (30677)
gerard Creative Commons License 2016.01.03 -1 0 30677

Igazatok van de!

(bocs nen nüködik az egyik betü a klaviatúrán, na nelyik?)

a VII-ben pár perc alatt találnak negoldást

a jediben az egész rész erről szól

VII-ben a pajzsgenerátort sinán szétkapják

a jediben küzdenek az endoron vagy 20 perc filnidőt,,,

VII-ben Hannak kb 0,000002 ásodpercre pontosan kell eltalálni a pontos pillanatot,,,,

és nég csak azt sen teszik neg, hogy azt nondják gépek szánitották ki ezredre az időt,,,,

az a kör anelyik kb 2-300 néteres átérőjűnek tünik az előző jelenetben sinán körberepülhető 

sőt násodpercek kellenek egy-egy célrészlet feltünéséhez ( ez a kb 2-400 kn/óra sebbeség alapján hirtelen 2-4 kiloneteresre nő,,,,)

(ugye a gép sebessége alapján násodpercenként 50-150 -t tesz neg, azaz az eredeti távolságok alapján 1 np alatt a falba ütközne,,,,,,,)stb stb

Előzmény: mindenki senkije (30477)
Inner Circle Creative Commons License 2016.01.03 0 0 30676
Nem titkolt célom volt :) BS-TH tán nagyobb szerelmem az SW-nél is. Sokszor mondjuk, hogy az SW népmese, de ők azok, akik sose halnak meg, sőt gyakorlatilag sose hal meg senki, még a rosszak sem, és mindig a jók győznek - mi lehet ennél népmesébb? A felnőtt énem elfogadja, hogy Han meghalt, de nem a felnőtt énem rajong az SW-ért... aki rajong, az meg nem fogadja el. Ilyen diszonancia BS-TH-nál sosincs és nem is lesz :)
Előzmény: gerard (30673)
mindenki senkije Creative Commons License 2016.01.03 0 0 30675

persze, hogy nem végig Peter Mayhew volt, szegény bácsi, már mozgássérült

maximum akkor bújt a jelmezbe, ha ülni kellett a Falconban, vagy csak válltól fölfelé mutatták

a másik kérdésem, hogy Kenny Baker ott volt-e akár csak egy pillanat erejéig is Artu kupolája alatt? a stáblistán szerepel

Előzmény: capacete (30669)
Mantis Screamer Creative Commons License 2016.01.03 0 0 30674

Csak annak aki teljesen zokni a történelemhez.

Előzmény: Inner Circle (30648)
gerard Creative Commons License 2016.01.03 -1 0 30673

Ezen percekig nevette teli szájjal hahotázva,,,

Előzmény: Inner Circle (30464)
mindenki senkije Creative Commons License 2016.01.03 0 0 30672

nekem eleve nem volt gondom a forgatókönyvvel, teljesen rendben van

Előzmény: kannibál Kovács (30657)
mindenki senkije Creative Commons License 2016.01.03 0 0 30671

bizony, rengeteg a kis szeretetreméltó, észrevenni való finomság a filmben

kár, hogy a többség inkább a hibákat keresi/nagyítja fel

Előzmény: Biga Cubensis (30655)
Biga Cubensis Creative Commons License 2016.01.03 0 0 30670

A Mester kiadta az ukázt, hogy legyen sok hajó és komplex csata. Ken Ralston megtervezte a csatát, Williams meg írt hozzá egy jó zenét.

Előzmény: kannibál Kovács (30666)
capacete Creative Commons License 2016.01.03 0 0 30669

Ha Sydow is rajta van, akkor most már 100%, hogy lesznek flashbackek (arra gondolni se szeretnék, hogy Jonston megint időutazósdit szeretne :). Peter Mayhew meg már lehet, hogy túl öreg Chewienak, valahol azt olvastam, hogy már most sem ő volt végig a jelmezben. 

Előzmény: kannibál Kovács (30665)
Inner Circle Creative Commons License 2016.01.03 0 0 30668
A wookiepedia szerint "a flotta kis része" pusztult el. Ezek után Snoke talán be is tervezte, hogy a Starkillert elpusztítják, elvégre nem sebezhetetlen és valószínűleg a lövés után könnyű követni. Ez magyarázná, hogy miért nyugodt, mikor Hux mondja, hogy ennyi volt: ez volt a forgatókönyv, az egész Poe-Kylo-Han stb. kavarás nélkül ugyanígy szétlőtték volna a Hosniant vagy mit, csak akkor nem az Ellenállás, hanem a Köztársaság üt vissza.
Előzmény: Vuduman (30662)
Biga Cubensis Creative Commons License 2016.01.03 0 0 30667

Geostacionárius pályán se sok maradna belőlük :)

Ezt üvölti a Hux csávó:

"This fierce machine
which you have built

upon which we stand,
will bring an end to the Senate!

To their cherished fleet!"

valamint a bázison:

"Oh my. Without the Republic
fleet, we're doomed."

(ez persze jelentheti azt, hogy épp nem tudnak/akarnak segíteni, de az első alapján szerintem inkább azért, mert részben megsemmisült/lefejeződött a flotta)

kannibál Kovács Creative Commons License 2016.01.03 0 0 30666

Kár a flottán agyalni. Abrams ugyan szinte minden téren jobb rendező, mint Lucas, de egy dologban a nyomába se érhet. Űrcsatát és űrhajóflottát nem tud olyat csinálni, mint a Mester.

kannibál Kovács Creative Commons License 2016.01.03 0 0 30665

És biztos, hogy az én elméleteimmel rosszabb lett volna a film? :-)))

Közben az imdb mintha megzakkant volna. Az ep8 szereplőgárdája szinte naponta változik. Most éppen Harrison Ford mellett Max Von Sydow is rajta van, viszont hiányzik Peter Mayhew.

Előzmény: Vuduman (30664)
Vuduman Creative Commons License 2016.01.03 0 0 30664

Vagy lósz.t se tudunk meg, de téged ez nem nagyon fog visszavetni a Felicity suna elméletek gyártásában. Gyakorlatilag egy verziód se jött be aTFA-el kapcsolatban, ami azért teljesitmény, mert legyártottál vagy százezret, meg egy az egyben kijött a forgatókönyv a neten.

Előzmény: kannibál Kovács (30657)
Vuduman Creative Commons License 2016.01.03 0 0 30663

Az szerintem nem lesz meg,bár Kina sötét ló, még fog dobni a bevételeken.

De azért a Disney se legyen telhetetlen, már rég nyereséges amit befektettek a Lucasfilmbe, egyrészt a Pixart sokkal többért vették és fial is rendesen, de itt kapták az ILM-t, a Lucasartsot meg a Skywalkersoundot és egy film behozta, legalább 5 évig minden évben tudnak hasonló filmet csinálni. 

Előzmény: kannibál Kovács (30656)
Vuduman Creative Commons License 2016.01.03 0 0 30662

Én nem hallottam a filmben, hogy a flotta a Hosnian rendszerben volt, de valószinűleg rosszul néztem a filmet, mert én azt se láttam " ahogy a sugár jól láthatóan eltalálja a flottát ".

Teljesen valószerűtlen, hogy:

- Az egész flotta ott dekkolt. Akkor minek ?

Izé...hova parkoljunk Mothma főnök ? Hát ide egybe, a birodalmi taktika szerint, abból mi baj lehet ?

- Miért állnának geostac. pályára, ha meg távolabb voltak, mitől semmisültek meg ?

Előzmény: Biga Cubensis (30649)
Hiryu-reload Creative Commons License 2016.01.03 0 0 30661

Bocs, de most beugrott erre a képre Brezsnyev elvtárs, aki csak a Hős Város, és a Kommunista anya címeket nem kapta meg...

Előzmény: Vuduman (30660)
Vuduman Creative Commons License 2016.01.03 0 0 30660

A tört. hűség kedvéért, Anakin a rend tagja volt, mint jedi lovag, a Tanács tagja is volt, mester cimet nem kapott.

Előzmény: Biga Cubensis (30641)
mindenki senkije Creative Commons License 2016.01.03 0 0 30659

Nem láz, hanem filmkoktél, mindig néztem, de konkrétan erre a show-ra nem emlékszem, azért kérdezem. Te tutira emlékszel erre?

Előzmény: Bateman (30625)
kannibál Kovács Creative Commons License 2016.01.03 0 0 30658
kannibál Kovács Creative Commons License 2016.01.03 0 0 30657

Igen. Minél több információt olvasunk a filmről, annál jobban kiderül, hogy nem is olyan rossz a forgatókönyve.

Az antológiafilmek kapcsán most az a nagy kérdés számomra, hogy a Rogue One vajon hozzákapcsolódik-e valahogyan az új trilógiához.

Továbbra is az a véleményem, hogy a legnyilvánvalóbb kapocs Felicity Jones karaktere lenne (Luke leendő csaja, egyben Rey édesanyja).

Vagy itt tudunk meg valami újdonságot a Snoke-rejtélyről?

Előzmény: Biga Cubensis (30655)
kannibál Kovács Creative Commons License 2016.01.03 0 0 30656

Egy kis kitérő:

http://www.boxofficemojo.com/alltime/domestic.htm

Jelentem, a Titanic kiütve! Már csak 21 millió dollár kell (aprópénz!) és az amerikai piacon az SW7 lesz a legtöbb pénzt hozó film.

A nemzetközi bevételek más tésztát jelentenek. Itt még a Titanic beéréséhez is legalább félmilliárd dollár kell.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!