Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
A tálcán a gyorsindító gomb megnyomása után kijön egy ablak, hogy " a kapcsolódás sikertelen " és vége.
Pár napja volt frissítve. Mivel az említett kvízpart.hu oldal csak FlashPlayerrel működik, azt is sikerült telepítenem, de azzal sem ment, így került az Opera is telepítésre.
Windows 7-es van, az Opera működik rajta, tehát van kapcsolat, de a Firefox nem.Ez a kérdés, hogy miért nem és én mit tehetek érte, mert mint írtam vala,hülye vagyok az ilyesmihez.
Gondoltam így ünnepek táján lefagyott a foxi, de ha Nálatok működik, akkor mi lehet a baj?
Az Operára azért volt szükség, mert egy kvizpart,hu oldal senkinek nem működödd a Mozillával, javasoltak másik keresőt, így most kettő is van a gépen.
Ha tudnál valami megoldás, azt nagyon megköszönném.
"Az alapértelmezett név/jelszó páros megváltoztatása nélkül kívülről viszonylag könnyen átvehető a router feletti irányítás."
Hát persze! Ha az idegen betör a lakásba és egy UTP kábelt csatlakoztat a routerhez.. :DD
..mert wifin van egy legalább 8karakteres wifi jelszava amit aligha fog az idegen feltörni, és a távoli (wan) admin is alapértelmezés szerint tiltva van..
Ha megváltoztatja a router jelszavát akkor leginkább magát zárja ki, amikor 1év múlva nem fog rá emlékezni, és a router nem default jelszavas védelme is legfeljebb a többi családtagjától óv, hogy az anyós ne állítgassa el a beállításokat.
Biztosan jól csináltam! Újra futtattam az avast okosvizsgálatot, és most már zöld pipát kaptam a hálózati fenyegetések sorba. :) Köszi szépen a segítséget mindenkinek!
Azt hiszem, bent vagyok. És ott a System Tools-nál a Password-öt kell átírnom? Már hogy biztosan ezt a belépési izét változtassam, ne az itthoni wifi beállításait.
Be kell lépned a router beállításaiba a helyi IP címen, az alapértelmezett admin név/jelszóval.
Nem véletlenül "riogat" az Avast. Az alapértelmezett név/jelszó páros megváltoztatása nélkül kívülről viszonylag könnyen átvehető a router feletti irányítás.
És akkor az az admin? Azt hol tudom beállítani, hogy más legyen? Egyáltalán tényleg olyan fontos, vagy csak az avast riogat? Évek óta megvan ez a router, és soha nem volt semmi probléma.
Ez a gép egyébként nem wifin keresztül csatlakozik, ugyanarra a routerre van kötve, amiről a wifi megy, de kábellel. Most megnéztem a kapcsolatokat, van valami helyi hálózat (Realtec PCIe GBE Family Controller), amire csatlakoztatva van, de ott nem látok sehol semmiféle jelszót, sem jelszóváltoztatási lehetőséget.
Nem lehet, hogy a kolléga az AP nevét gondolja felhasználónévnek (mert a családnevüket adták be erre anno)? Ezt írta: "Eleve úgy jelenik meg a telefonon, hogy a felhasználónévAP neve (vezetéknevünk) van kiírva, és ahhoz kér jelszót "
Meg aztán annak a wifinek van egy hatósugara is. Igencsak közel kell laknia annak a hackernek, ha bármit kezdeni akar vele. Már a belső szobákban alig működik. De mondom, nem értem, milyen jelszóról beszél, mert a wifi jelszó nem admin.
Pedig felhasználónév is van. Eleve úgy jelenik meg a telefonon, hogy a felhasználónév (vezetéknevünk) van kiírva, és ahhoz kér jelszót (ami nem admin). Egyébként hol kell ezt egyáltalán állítani?