Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Janika64 Creative Commons License 2015.12.24 0 0 42204

Üdv minden fórumozónak!

Tudna nekem valaki abban segíteni hogy. Felicia kilóméteróra mutatóját milyen pozicióba kell visszarakni? Számlapot cseréltem de ha beállítom alap helyzetbe a mutatót akkor van hogy csak ugrál de van hogy 20-30km csal a sebességből

Ha lenne egy kép vagy valami leírás mihez kell a mutatót beállítani hogy újra a jó értéket mutassa az szuper lenne

skoda94 Creative Commons License 2015.12.24 0 0 42203

Miden skoda tarsnak.Boldog karacsonyt kivanok

Es ime a ket skodank mosas utan feher 1998 1.9 d l szurke 1999. 1.3 mpi lxi 

ww

zotya41 Creative Commons License 2015.12.24 0 0 42202

Minden márkatársnak nagyon boldog karácsonyt kívánok!

zotya41 Creative Commons License 2015.12.24 0 0 42201

Sziasztok! Annyit tennék még hozzá,hogy a rugót ha össze nyom ni nem is kell,de mindenképp rögzíteni kell (rugóprésssel vagy ha nincs erős dróttal legalább három ponton),mert ha tányérnál a csavart kiengeded jön vele a rugó is és vissza tekerni a csavart a toronycsapágy csere után....nem fog menni.

Előzmény: svgyula (42198)
svgyula Creative Commons License 2015.12.24 0 0 42200

Basszus! Szétszedted? :-)) Karácsonyi lego...............................

Előzmény: kicsinelly (42199)
kicsinelly Creative Commons License 2015.12.23 0 0 42199

Ma beköszöntött a téli szünet!

Remélem az "asztallap"-ot felismeritrek...

svgyula Creative Commons License 2015.12.23 0 0 42198

Szia! Felemeled két csavar felül egy alul. Aztán kiveszed az egészet egyben. Ha jól emlékszem (már régen cseréltem) a felső rögzítő lemez alatt van a csapágy és nem kell a rugót kivenni. Én a csere helyett a "bicigli" :-) boltban vettem 3mm-es golyókat és ami benne volt kidobtam és újakat raktam bele. Ha emlékem nem csal 17 golyó  van  egyben. Ez hatalmas 300Ft költséget jelentett. Akkor ez volt a leggyorsabb megoldás (elfelejtettem rendelni) mert kellett az autó de azóta is jó!

Előzmény: lacko142 (42192)
tobell Creative Commons License 2015.12.22 0 0 42197

Köszönöm,a számnak is örülnék.

Előzmény: dugynok08 (42196)
dugynok08 Creative Commons License 2015.12.22 0 0 42196
Szóval a Budafoki úton vannak a srácok, ha kell adok számot, de már csak januárban kezdenek.
dugynok08 Creative Commons License 2015.12.22 0 0 42195
Elvileg a fékpedálnál van egy persely, az kopott ki, azért marad lent. De én csak tippelek, mást is hallgass meg. Főfékhenger egy tizes a cromax-ban, csere munkadíj + fékfolyadék csere (folyadékkal) + tisztítás nekem 7ezer volt. Tudom ajánlani őket :) Biztosdafoki úton van a szervíz, normálisak a srácok.
tobell Creative Commons License 2015.12.22 0 0 42194

Sziasztok.Fékezés után néha lábbal kell visszahúznom a lent ragadt fékpedált.Jól gondolom,hogy a főfékhenger cserére szorul?Ha igen ,az mennyibe kerül itt Pesten?

skoda94 Creative Commons License 2015.12.22 0 0 42193

NAGYDAJAB

néztem de 100 hogy a lánc az autószerelő haverom is nézte es az igy csere és csörgés megoldva :D

lacko142 Creative Commons License 2015.12.22 0 0 42192

sziasztok  

szeretnem kicserelni a elso teleszkop csapagyakat ..egy ojan kerdesem lenne hogy a rugot osze kel huzni  ?? vagy kivenni az egeszet  ??

nagydajab Creative Commons License 2015.12.22 0 0 42191

145 000 nél még nem jellemző a csörgés, nézd át nem-e más ciripel. Nekem az olajbetöltő sapka gumija kopott meg és a sapka ciripelt mintha a lánc csörögne

Előzmény: skoda94 (42190)
skoda94 Creative Commons License 2015.12.22 0 0 42190

(bgombas)-nak nagyon köszönöm a hasznos választ 

amúgy januárban elején ki fogom cseréltetni a kuplung szerkezetet(luk gyártmány) abból az indokból hogy eszrevételeim szerint a rugok elfáradhadtak +főtengely szimering. féltengely gumiharangok.

+ sikerült találnom skoda patikánál gyári vezérműláncot 

a kocsiban 145.000 km van  az vez lánc csörgése nekem zavaró csak azért cseréltetem ki 

oksim Creative Commons License 2015.12.22 0 0 42189

Sziasztok!

Folyamatosan leold az ac pumpa biztije, pumpát már cseréltem, de úgy tűnik hiába… Gyújtáskapcsóló lehet zárlatos, esetleg relé, kábelezés? Nem mindig csinálja, ezért nehéz kimérni. Merre keresgéljek?

dugynok08 Creative Commons License 2015.12.22 0 0 42188
Fékfolyadék csere:

Nem tudom mikori a folyadékod, ha régi nagyon, érdemes a tartályból leszívni a régit és kitakarítani a szűrővel együtt. Feltöltöd, majd jobbhátsó, bal hátsó, jobb első, bal első légtelenítés. Nem nagy ördöngösség, neten van leírás, pumpálsz majd folyadékot engedsz. Két emberes művelet, max egy óra és megvagy. Dot 5.1 folyadékot vegyél.
Budapesten nekem 5 rongyért folyadékkal együtt megcsinálták és takarították a tartályt is. Nekem nem érte meg otthon szenvedni vele, inkább kifizettem a pénzt.
bgombas Creative Commons License 2015.12.22 0 0 42187
Előzmény: bgombas (42186)
bgombas Creative Commons License 2015.12.22 0 0 42186

Az aktívszén szűrő a tankból elpárolgó benzingőzt gyűjti be, ha jól tudom.

A biztosítéktábla meg az ablak körül lévő kédernél ázik be, a legtöbb esetben az ablakkeret rozsdás a kéder alatt.

Ideiglenes megoldás, ha valami nem savas szigetelővel végignyomja az ember a függőleges oldalakon a lapos gumi alatt,

Még jobb verzió, ha kicserélik a kédert újra, és közben lekezelik a rozsdát is.

Előzmény: skoda94 (42184)
András52 Creative Commons License 2015.12.22 0 0 42185

már napokkal előtte  kezd el fujkálni csavarlazítóval,hajlamos a beszakadásra . A többit majd más..... nekem hosszú ideig tartana. Üdv

Előzmény: THE BROKEN (42183)
skoda94 Creative Commons License 2015.12.22 0 0 42184

üdv mindenkinek lenne egy pár kérdésem. skoda felicia 1,3mpi 1999 

a motor térben van valami aktiv szénszűrő az mire való ??

es van egy másik felicia is 1,9d 1998 as évjárat a biztosíték táblánál elég nedves a szivacs ha esik van valakinek tippje hogy hol bír be folyni az eső es ha nagyopn esik akkor a középen is nedves 

köszönöm 

THE BROKEN Creative Commons License 2015.12.22 0 0 42183

Üdv!

Szeretnék valakitől akinek van elég ideje ,egy részletes leírást kérni fékolaj cseréhez. 
Szerintem másoknak is sokat segítene a jövőben!

1.6 mpi-m van , első két tárcsafékkel.

Szóval ha tudna valaki azt nagyon megköszönném!

Tisztelettel,
Broken!

zotya41 Creative Commons License 2015.12.22 0 0 42182

Ezek szerint ez ocsmányiroda válogatja.Velem pl nagyon korrektek voltak,elmagyarázták,ha valamit nem értettem. Amikor lefogyott a CHF hitel a vasról meg is kaptam a törzskönyvet. Úgy alakult az élet,hogy anno muszáj volt rátetetni jelzálogot,hogy ne vegyék ki a seggem alól. Itt jegyezném meg,hogy mire kifizettem a vételárat az összes faszsággal együtt kb 2 másik ilyet tudtam volna venni. Dehát szegény ember vizzel főz. ))) 2 éve kellett új forgalmi,mivel beteltek az ablakok és ugye az ablakon kívülre ragasztott akármi olyan,mintha nem is lenne. Kipengettem a 6 rugót,boldogan ballagok vissza és a hölgy közli velem,hogy tudom-e,hogy jelzálog van rajta? Azt tudtam,hogy volt,de azt gondoltam,hogy a Lombard a hitel lejártakor le is veszi róla. ugyanis ezt elfelejtették közölni velem Lombardéknál. Le veszi a faszt! Majd én,ha akarom! 6 ezerért! Van egy volt feleségem aki periódikusan meghülyül és végrehajtókkal meg bírósággal és/vagy börtönnel fenyegetőzik. Igy maradt a jelzálog. Legalább nem lehet lefoglalni,amúgy sem akartam eladni......

Hitelmentés level 99:

Közel 5,5 év alatt kifizettem a vasra 1.2 millát. A vételár vásárláskor 869 ezer volt,amiből a Lombard 674 ezret finanszírozott meg. Na ebből kaptam vissza 101 ezret. Finoman közölték velem,hogy fogjam be a pofámat,mert van aki egy agyonütött huncut forintot sem kap vissza,sőt........

De nem hibáztatok senkit,mert én írtam alá azt a szerződést és nem volt kötelező. A paraszt vakításon döbbentem meg......

Előzmény: deejayflex (42180)
arthur877 Creative Commons License 2015.12.22 0 0 42181

Tudod ezt úgy kell megoldani, hogy faszán flexel kivágod a szélvédőből a matricát és az üveggel együtt beviszed! Nem vicc! De egyébként óvatosan hőpisztollyal-hajszárítóval le lehet szedni, de az üveges poént ki nem hagynám egyszer sem!

De nem csodálkoznak az üvegdarabon, láttam, volt egy pár a szekrényben ahová beteszik!

Előzmény: svgyula (42176)
deejayflex Creative Commons License 2015.12.21 0 0 42180

Mi az átíráskor mentünk vissza az okmányirodába NÉGYSZER!!!!
Először: hitel volt az autón, ami már régen lejárt. Ezt igazolni kell, hogy már nincs rajta hitel. A tarkamarhának nem esett le, hogy a bank addig nem adja ki a törzskönyvet, míg hitel van rajta. Mi meg ott lobogtattuk neki a törzskönyvet. Oké, mentünk a bankba igazolást kérni.
Másodszor az üzembetartói szerződésben találtak valamit.
Harmadszor, mire írtunk egy új ajándékozási szerződést- ugyanis kaptuk családtagunktól a szekeret- akkor abban találtak kivetni valót, hogy ha nulla forintot írunk rá, akkor a vagyonszerzési illeték a DUPLÁJA.
Negyedszerre írtunk egy normál adás-vételit, és ráírtunk 150.000-et hogy annyiért vettük.
Ez "Magyarország" kérem! Nem is az volt a bosszantó, hogy egy fél nap ráment, a páromnak fél nap szabit kellett kivennie mert csak egy órára kérte el magát, aztán úgy kellett telefonálgatnia hogy nem tud délelőtt visszamenni, hanem tényleg amit Te is leírtál, hogy milyen flegmán tudnak pofázni az emberrel.

svgyula Creative Commons License 2015.12.21 0 0 42179

Szia! Pont azért mentem be az "okmányirodába"(?) mert a barátomtól aki egy nagy cégnél gépjármű ügyintéző kaptam egy "fülest": A rendőrök ezért is büntetnek! Ha mást nem találnak akkor ezért akár a rendszámot is levehetik! Pontosan erről beszéltem! Itt mindig attól kell rettegni, ha jogkövető állampolgár vagy, hogy a hatóság hol talál valami olyan "szabálysértést" amiről te nem tudtál esetleg DE lehet büntetni!

Mert ugye a jog nem ismerete nem mentesít! Vagyis ez szimplán azt takarja ha te nem vagy jogász és nem követed a sunyin kihirdetett szabályozásokat akkor nem állampolgár vagy, hanem az állam "áldozati tehene"

akit lehet rendesen fejni! Ja csak úgy megsúgom az ~5 éve hirtelen felindulásból elsősegélycsomagokat ellenőrző rendszer lassan újra aktiválódhat! Hiszen az is egy dupla kaszálós buli! Mert nem elég a büntetés még a kötszeres doboz készletet ki lehet árulni! Ugyanis lejár az 5 év és megint vehetsz újat vagy 5eFt-ért egy gyógyszertárban felújítható!Csak azt nem tudom mi a f@szt csinálok azzal az 5 dobozzal ami bontatlanul otthon van! Mert UGYE EU szabvány és veszélyes hulladék! Mint ez az ország....

Előzmény: kicsinelly (42178)
kicsinelly Creative Commons License 2015.12.21 0 0 42178

A Lupo-m eredeti rendszáma JJX-valamennyi volt, de én kértem, hogy rá akarom rakni a saját EHD-635-ös rendszámomat. Ezzel nem is volt gond, de azt senki nem tudta megmondani, hogy a JJX-es matricával mi legyen. Mást mondott a ocsmányiroda, mást a műszakis vizsgabiztos, mást az igazoltató rendőr.... Lekapartam a f@szba, azóta nem hiányzik senkinek...

kicsinelly Creative Commons License 2015.12.21 0 0 42177

...Magyarország, szeretlek...

Állítólag megszűnik a műszaki és a környezetvédelmi matrica a hátsó rendszámról, reméljük, ez sem marad sokáig.

svgyula Creative Commons License 2015.12.21 0 0 42176

Üdv Uraim!

Ma megint megértem a "hihetetlen coddákat" a siófoki okmányirodában! Bementem kérni egy új matricát a szélvédőre mert ugye az nem jött le! Visze a forgalmit, törzskönyvet, egyéb személyes adatokat hiszem mi kellhet még!?

Na itt jön a "csoda" 

Ügyintéző: hol a régi matrica?

-kukában a szélvédővel együtt.

Ügyintéző: akkor nem tudok másikat adni/kérni!

-miért?

Ügyintéző: mert nem tudom az előző számát megnézni!

-??? hol vagyok? ez nem az okmányiroda? itt nem kellene minden egyes a gépkocsimhoz kiadott iratot ismerni?

Ügyintéző: az a számot csak ott tudják ahol kiadták!

Ügyintéző: Ha nem lesz meg akkor újra kell rendszámozni a gépkocsit!

-ez ugye csak egy vicc?

Ügyintéző: nem!

Láttam az arcán a lenéző kifejezést amivel az asztal túloldaláról tekintett rám! Ez olyan volt ami egyértelművé tette számomra, nem ŐK vannak értünk hanem mi vagyunk értük!

Nos elszidtam finomat félhangosan az egész rendszert úgy, hogy mindenki tisztán értse és érezze a munkája SZART sem ér!

Hazamentem az udvaron a kukát kiborítottam és kivágtam azt a kis darabot amire az ügyintéző kíváncsi volt! Természetesen a repedések miatt nem látszott az egyik szám még nagyítóval sem!!! Csak találgatni lehetett, hogy 8-as 9-es esetleg 6-os.

Irány vissza az okmányiroda és a kukából kiszedett darab üveget ami persze olyan pókhálós volt, hogy öröm volt nézni odaraktam az asztalra! Tessék! Rutinból vittem egy nagyítót! Nos harmadikra azért bevette a gép és az 1500Ft ellenében megrendelték nekem!

Nos ez az incidens azért háborított ennyire fel, mert a nyár elején a bátyám úgy ment be ilyen "szarticát" kérni a suzukijához, hogy nem vitt be semmit a forgalmin kívül és mégis megjött neki az új!

De többet ilyen velem nem lesz az már biztos! Ha megjön akkor kap az elejére egy átlátszó matricát és a hátuljára egy kicsivel nagyobbat sima átlátszóból és nem fog felragadni úgy, hogy ne lehessen cserélni ha esetleg kapok egy kavicsot és cserélni kell a szélvédőt!

Azért arra kíváncsi lennék ki volt az az elmebeteg aki azt találta ki, hogy ennek a gépjármű legsérülékenyebb üvegére kell elhelyezni? Biztos napok óta nem szedte be a gyógyszereit vagy csak whiskyt ivott mellé! De a legszomorúbb az, hogy még el is hiszik ott az irodában ezt a "hatóságosdi" játszadozást! Azon sem csodálkoznám ha ezek versenyt rendeznének abból, hogy ki tud több ügyfelet felidegesíteni vagy elküldeni!

Nagyon kezdem unni azt, hogy szinte minden állami ügyintézéskor úgy érzem, bűnözőnek, csalónak, rablógyilkosnak, néznek és mindenhol az ártatlanságomat kell igazolnom! Pedig soha nem volt semmilyen, törvénytelen ügyem a hatóságokkal!

Bocs kicsit hosszúra sikerült.

kicsinelly Creative Commons License 2015.12.21 0 0 42175

SZVSZ a fényvisszaverődés elkerülése miatt. Ez csak tipp.

Előzmény: bzoli+ (42172)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!