Keresés

Részletes keresés

ka_TARZI_s Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28786

Részemről rendben, de ha valakinek ez korai, tudok még várni pár napot:)

Olvasom, hogy az a vértapló Kárász Robika szépen bespoilerezett valamit élő műsorban. mondjuk megérdemli aki őt nézi.

Előzmény: Hiryu-reload (28785)
Hiryu-reload Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28785

Talán legyen hétfő?

addig sztem mindenki meg udja nézni.

ka_TARZI_s Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28784

Én vasárnap nézem 2D felirattal, két nnep közt meg IMAX szinkronos.

Már a gépen van egy igazi szutyok spanyol CAMrip, és épp csorog le egy szinkronos kamrip, gondolom hasonlóan felemelő minőségben:)

Amúgy van valami megállapodás a topikban, hogy meddig nincs spoilerezés?

Hiryu-reload Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28783

Fordítva lesz.... 

Itt csak vasárnap lesz 2D feliratos, de szombat éjjelre megyek, tehát a feliratos majd valamikor:(

Előzmény: kannibál Kovács (28781)
kannibál Kovács Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28782

Bocs, valakit kihagytam:

BB 8: istenkirály!

kannibál Kovács Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28781

Visszatértem, mint a Jedi!

Az októberben megvett mozijegyem egy holnapi 3D-s előadásra szólt, de egyszerűen képtelen voltam addig várni, ezért ma befizettem egy sima 2D-s meccsre. Holnap újrázás!

A rövid véleményem (SPOILEREKKEL) elolvasható sárgítva:

8/10

Sajnos enyhe csalódást érzek. Esküszöm, hogy a Jurassic Worldről jobb kedvvel jöttem ki, és ha már Abramsnél tartunk, a Star Trek-filmek is jobbak voltak. Sajnos tényleg összecsapott volt a forgatókönyv, tele plagizált megoldásokkal és néhány B-filmbe illő megoldással.

A főszereplők:

Ford: kellemes meglepetés, utólag is elnézést kérek tőle, amiért kételkedtem benne. Néha szó szerint a hátán vitte a filmet.

Chewbacca: nagyon nagy király, de sajnos időnként csak statiszta volt.

Fisher: egy percig sem hittem el, hogy tábornok, inkább egy idősek otthonának az igazgatónőjére emlékeztetett. Nem sok értelme volt a szerepeltetésének.

Hamill: ő a jövő zenéje, egyelőre annyit, hogy nézni nagyon tud.

Boyega: totális melléfogás a karaktere, alig jobb, mint Jar-Jar Binks. Nekem volt egy ötletem, hogy legyen ő is Luke korábbi tanítványa, akinek aztán törlődött a memóriája és most egy Jason Bourne-féle alakként tér vissza. Szerintem az sokkal jobb lett volna, mint amit most láttam, de nem ezzel a színésszel (inkább egy japánt vagy kínait hoztam volna helyette, ha már színesíteni kell).

Ridley: kb. ő az új Katniss Everdeen. Összességében tetszett, de túlságosan hamar tanult meg mindent tökéletesen kezelni.

Isaac: nem volt rossz, de nem írták meg jól a szerepét.

Gleeson: hatalmas csalódás, még Grievousnál is bénább a karakter és a színész sem átütő erejű.

Serkis: túlságosan hatásvadász volt. Inkább A Gyűrűk Urába illett volna.

Driver: rendben volt, vele semmi baj. Az akciózás azért jobban ment neki, mint a drámai jelenetek

Christie: semmi értelme nem volt a hype-olásának.

Lupita: rendben volt.

Quantumleap Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28780

Csak ez így egy kissé felemás:

1-3. magyarított

4.-6. szinkronos

7-9. (és minden további) magyarított

OFF

Nem sok új filmet nézek. Egyáltalán készülnek még elejefőcímben magyarhangot felolvasós szinkronok?

Előzmény: mindenki senkije (28775)
Vuduman Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28779

Nem lesz elég tökös ? :P

Előzmény: Biga Cubensis (28778)
Biga Cubensis Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28778

az azért borítékolható, hogy neked nem fog tetszeni.

Előzmény: tujafa (28771)
mindenki senkije Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28777

természetesen én is érzékeltem ezeket a párhuzamokat, hommage, úgy hívják az ilyet

de nekem ezek inkább csak megmelengették a szívemet és akárhány is volt belőlük, a sztori mégis friss és új, de közben vérbeli SW is

most így érzem, azért persze, kíváncsi leszek magam is, h mondjuk az 5. megtekintés után hogy látom

SPOILER:

arra azért kíváncsi leszek, hogy ezek után vajon az ep8 az meg az ep5-re fog akarni hasonlítani és így tovább :D

Előzmény: keménykalap és ... (28766)
mindenki senkije Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28776

én speciel többek között pont azért aggódtam, h lehetőség szerint ne csak elérje, hanem szárnyalja is túl egy mai blockbuster színvonalát és ez sikerült is neki

üvölt a filmről a szeretet és szakértelem, ami szerintem JJ és brigádja érdeme

Előzmény: Vuduman (28770)
mindenki senkije Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28775

szerintem ez nem gond, sőt, kifejezetten igényes megoldás

nagyon helyes, hogy van egy ilyen kópia is! akinek nem tetszik, annak meg ott lesz a eredeti is

Előzmény: Quantumleap (28768)
mindenki senkije Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28774

SPOILER:

"Szerintem nem azt a scriptet olvastad, abban már szó se volt űrben lebegő kardról és az nagy spolier igaznak bizonyult"

Valóban, több forrást is átnéztem. Az egyikben ezt, a másikban mást találtam. Azért találtam fontosnak a fénykardost külön megemlíteni, mert attól elég sokan rettegtek és kíváncsi voltam, hogy mi is volt az.

"ki kinek a fia, ki kit öl meg,"

ez nem igaz! pontosan, hogy nem tudta jól, de nyilván, kb 30% esélye volt arra, hogy megtippelje, tehát volt, amit eltalált

"Én biztos vagyok benne, hogy a stábból valaki szivárogtatott"

igen, valaki valamit látott/hallott és kicsit akkor már hozzáköltött és úgy szivárogtatott

de a részemről tovább nem szeretnék ezen rugózni

Előzmény: Vuduman (28765)
Darwin Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28773

Wikipédián talál mindenki spoilert. Azé az alapján erős véleményem van a filmről.

Előzmény: homo neanderthalensis (28767)
Raven. Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28772

Tényleg kár. :/

Előzmény: keménykalap és ... (28769)
tujafa Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28771

"elérje  egy mai blocbuster szintjét"

hajjaj :(

vajon a transformersre, avengerse, iron manre, interstellarra, vagy vajon melyik "szinvonalas blockbusterre" gondolhattak...

:/

Előzmény: Vuduman (28770)
Vuduman Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28770

+1

Én szivesen olvasok mindent azoktól, akik már láták, több filmet is előbb olvastam mint láttam (kettőt), de van akinek ez fontos, nem kellene odatojni nekik az asztalra pont most a célegyenesben.

Érdekes, hogy a várakozásban mindenki azon imádkozott, hogy  jajj, csak elérje  egy mai blocbuster szintjét...az összes komolyabb (!) kritikus szerint (nem az index hipszterbuzijaira gondolok, meg a 444 liberális nyalógépeire) a film min. jó lett, az OT érzés meg 100%. Mindenki kiemeli, hogy az új casting telitalálat (pedig mindenki félt tőlük a trailerek alapján). A látvány ))% szerint kva jó lett, az akciók is.

De mindig akad igazi megmondó, mert ő nem borg bakker, hanem egyéniség :P

A trailerekből simán boritékolható volt, hogy ez nem olyan gánymunka lesz mint a Prometheus.

Előzmény: Hiryu-reload (28764)
keménykalap és ... Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28769

Magyar szöveg.

Előzmény: Quantumleap (28761)
Quantumleap Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28768

Kár. :( Pedig szerintem ez is része kellene legyen az "inkább hasonlít a klasszikus trilógiára, mint a prequelre"-dolognak. A fordítók közül senkinek nem adta ki az esze?

Előzmény: mindenki senkije (28763)
homo neanderthalensis Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28767

nem árultam el semmi lényegeset

szerintem a film csalódás, egy év múlva mindenki szidni fogja

Előzmény: Hiryu-reload (28764)
keménykalap és ... Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28766

Igen, de a PT után érthető, hogy biztonsági játékra törekedtek az újraindításnál. Volt pár kulcsjelenet ami még a játékidőben is nagyjából akkor történt amikor a negyedik részben. A PT három része összesen nem okozott annyi borzongást és váltott ki annyi érzelmet, mint az ébredő erő.

Előzmény: mindenki senkije (28754)
Vuduman Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28765

Arról nem is beszélve, hogy sok a tljesen "szűz "új néző, nekik akár új is lehet minden ilyen visszakacsintás.

Ja, egyébblént nem mondják, hogy SW filmben jujj, micsoda utánzás- gyakorlatilag az eddigi összes SW film ugyanarról az alapról inditott, Lucas is a PT-bel. Az EU az egy szemét, már valami magyar okostóni azt irta, bezzeg abban mennyi ötlet volt...egyedül a CW sorozat bizonyos részei árnyalták a dolgot.

MS

Szerintem nem azt a scriptet olvastad, abban már szó se volt űrben lebegő kardról és az nagy spolier igaznak bizonyult : ki kinek a fia, ki kit öl meg, a Starkiller dolog. Én biztos vagyok benne, hogy a stábból valaki szivárogtatott.

Előzmény: Biga Cubensis (28762)
Hiryu-reload Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28764

Tedd már ki pár napig azt a SPOILER feliratot please!

l

Előzmény: homo neanderthalensis (28758)
mindenki senkije Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28763

Magyarított

Előzmény: Quantumleap (28761)
Biga Cubensis Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28762

én meg úgy látom, sokan lehúzzák már most...

és felrónak sok olyan dolgot, ami a régi trilógiának is felróható volt.

lehet, hogy Abrams kicsit túllőtt a nosztalgiafaktorral, de valahogy be kellett rúgnia ismét a szekeret.

itt látom a fő különbséget:

az emberek egy része szerint kár volt folytatni (vagy legalábbis ebbe az irányba), nyilván nekik nem jött be, sokan viszont régóta vártak SW feelinget, ami azért megvolt bőven szerintem.

mindenesetre a nem túl jó 2015-ös évemet nekem feldobta így a végén, örültem neki, következő vetítéshez irány az IMAX :)

Előzmény: homo neanderthalensis (28759)
Quantumleap Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28761

Hétfőig nem nagyon olvasok be, most is csak óvatosan. Valaki, aki szinkronosan látta, leírná, hogy az elején milyen a prológ? Szinkronizált (angol szöveg+magyar felolvasás) vagy magyarított? Ennyit nem baj, ha előre tudok, ha utóbbi, legalább nem táplálom tovább a reményt.

homo neanderthalensis Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28760

Egyébként ki a rák volt a film elején az öreg?

Előzmény: homo neanderthalensis (28759)
homo neanderthalensis Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28759

Ami jó volt:

- a technikai megvalósítás, kivéve a CGI lényeket, amik továbbra is iszonyú rajzfilmszerűek

- szimpatikusak voltak az új szereplők, a lány és a néger is

- a "kikacsintások"

- hogy olyan főszüzséje van a filmnek, amit tovább lehet fűzni - de megjegyzem, egyetlen történetvezetés van a fimben, és semmi más, ezért a történések eléggé ad hoc módon, zavarosan zajlanak

De összességében én többet vártam a nagyon jó kritikák után.

Most még persze mindenki ajnározza, mert ki voltak éhezve erre a filmre, pár hónap, vagy pár év, és le fog ülepedni ez is. 1999-ben is mindenki ajnározta a Baljós árnyakat...

Előzmény: homo neanderthalensis (28758)
homo neanderthalensis Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28758

Hát nem is tudom.....

Így első benyomásként szerintem nem hozza az Ep. 4 és 5 szintjét.

Nagyjából egy szinten van A szithek bosszújával meg a Jedi visszatérrel.

Az új szereplők tényleg jók voltak, de túl sok zavaros dolog volt benne:

-elég zavaros volt a Millenium Falcon újrafelfedezése

- hogy a csaj meg a néger egyből úgy vezették, mintha mindig is benne ültek volna

- aztán a MF újbóli megtalálása az űrben

- a kocsmajelenet nagyon gáz volt, azzal a CGI lényöregasszonnyal, meg a faládával a pincében

- az új CGI főgonosz nagyon benga 

- a végső csata egyáltalán nem volt drámai (csak egy része, amit nyilván spoiler lenne említeni)

- a fénykardpárbaj is inkább meglepő volt, mint drámai

Előzmény: keménykalap és ... (28753)
mindenki senkije Creative Commons License 2015.12.18 0 0 28757

háhh, ez az, sárgával kell írni inkább!

(mondjuk telefonról nem tudom, hogy fogom csinálni...)

Előzmény: mindenki senkije (28756)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!