Egy vezető politikus ott lop, ahol tud, erre még nagyon kevés ellenpéldát láttam. A befizetés nem hiány, a hiány egy absztrakt szám, ami a befizetésből és a kiadásból számolható ki, utóbbi tartalmazza a lopást is. Azt én nem látom át, hogy pont ezekből a befizetésekből sikerül-e máshova irnyítani.
A jelenlegi és a közeljövőbeni nyugdíjasoknak akik eltartották a nyugdíjas szüleidet (azt már nem is mondom, hogy fizették az orvosi ellátásodat, az iskoládat) nincs miből nyugdíjat fizetni csak a jelenlegi befizetésekből. Arról nem is beszélve, hogy a magán nyugdijpénztárak nagyon magas költséggel működtek. Amikor korlátozták őket akkor nyilvánosságra került, hogy a működésük költsége a befizetett összegek 25%-q körül volt. További hátrányuk, hogy mivel új értéket nem állítanak elő hanem tőzsdéznek (leegyszerűsítve), az egyik a hozamot a másik kárára tudja csak növelni. Még egyszerűbben, a magán nyugdíjpénztárak pénzvisszafizetése bizonytalan. NEM LEHET MINDEGYIK NYERESÉGES!
De,közben túlbecsülöd őket,mert azt feltételezed,hogy még a hiányból is lehet lopni.
Ha lopni akarnak akkor azt nem itt teszik.
„A kormány azért döntött a kötelező magánnyugdíj-pénztári tagság eltörlése mellett, mert az állam számára fenntarthatatlan az eddigi rendszer. Az állam képtelen tovább azt a luxust megtenni, hogy miközben az állami nyugdíj-kasszában minden harmadik nyugdíj forint hiányzik (!), addig havi 30, évi 360 milliárd forintot magánkézbe, a magánnyugdíj-pénztáraknak utaljon át.”
A fene tudja. Ha van 3 gyereked, vagy azt mondod az asszonynak, hogy lesz, és ehhez csak 10 millió Ft-ot, vagy mennyit vágnak hozzád, akkor az is szempont, hogy a pvc-n nem törik össze a leejtett sörösüveg, nem lesz hideg a talpadnak a lyukas zoknin át, mint a padlólap, ha beázik a szoba akkor nem fog berohadni mint a laminált, nem kopog mint a laminált, nem csattog a klumpa mint a padlólapon. De ha megragadhatsz újabb 10 milliót 3%-os hitelre, akkor a ház beburkolása, felfüggönyözése és a gyógyszerek kiváltása után még bármikor tehetsz rá lamináltat, de akár padlólapra is kicserélheted. Az állítólag kipárolgó naftalinok csak bűnbaknak jók a történetben.
Nem találtam konkrét burkolós topicot(ill egy döglöttet), ezért ide írom :)
Szóval, ma megütötte a fülem, majd utána is olvastam, hogy a PVC padló káros lehet, mert ftalátok meg t.kömtudja mik szabadulnak fel belőle. Mi pedig pont PVC padlóban gondolkodunk most házfelújításnál, mert olcsó, és egyszerű lerakni, és sztem jól is néznek ki a jobbak, pl laminált padlót vagy csempét utánzók. Persze, én nem ülök fel mindennek, tudom hogy minden káros :) Nade, mégis, ha van valami alapja ezeknek, akkor lehet mégis inkább döntenék rendes laminált padló és járólap mellett.
Szóval tényleg veszélyes a PVC ? Vagy xarjam le ezeket a híreket ? IDőről időre mindenről kitalálják hogy káros, pl az EPSről is írték hogy mittudoménmilyen kipárolgása van/lehet.. Ha minimális ezeknek a veszélye az persze nem érdekel, évtizedekig éltünk PVCvel..
Ezt a problémát nem a döntéshozatal adta a nyakunkba, hanem még Joszif elvtárs. Tulajdonképpen pont fordítva történt: elvette a 21. századi generációktól, hogy az ámokfutását ne kísérje annyira tömeges éhezés, ami egyhamar megállítsa. Azt nem mondom, hogy "odaadta" a 20. századi embereknek, mert nem volna nagyon ízléses, de hát mégiscsak Kádár gazdaságpolitikáját fizetjük most is (és a folyamatos lopások miatt sose fogunk a végére érni, úgy néz ki ráadásul).
Ebben nincs semmi újdonság, csak a szavazati jogot kéne összefüggésbe hozni valamilyen minimális értelmi szinttel, mert a mostani határ a komplett idiotizmus pszichiátriai diagnózisához kötődik.
Na várj, 3 gyereket mekkora helyen lehet felnevelni? 3 gyerek után mennyi támogatás van jelenleg is? Ha mindhárom egészséges, akkor se kevés, de ha mindháromnak van valami zikszere, akkor az 9 gyereknek számítódik.... anyuka asszem 10 évig lehet gyesen ha van egy zikszeres gyermeke.
Ha meg apukát kirúgják, elpiásodik, minden az adófizetőkre marad.