Tanultam a leckéből, máskor inkább ránézek, de nem gondoltam,h ha megadok minden paramétert, akkor tudok olyat rendelni, ami nem jó. Sajnos van nagyobb gondom is. Ugyanebben az autóban elkezdett párásodni az ablak - jobban mondva zsírosodni - kiderült, hogy a radiátor lyukas és folyik a hűtővíz és ezért nem látni ki az autóból. Elvittem szerelőhöz, megrendelte a radiátort és be is tette potom 35 ezerér (25ezer forint volt csak a munkadíj) , aztán most nem bent, hanem kint folyik a hűtővíz. Visszavittem azt mondja, hogy a vízpompa. Kérdeztem tőle, hogy nem véletlenül ő babrált valamit félre, amire természetesen azt mondta, hogy ő ahhoz nem nyúlt, ez ettől teljesen független és éppen most jött ki. Szerintetek higgyek neki? Keressek más szerelőt?
Igen, ugyanaz a cikkszám. A reklamáció nem olyan egyszerű sajnos, mert Németországból lett rendelve és azt mondják, hogy nekem kell visszaküldeni. Egyébként az autoalkatreszonline24.hu-ról rendeltem, ami azt hittem magyar oldal, de a reklamációnál sem tudnak magyarul, csak google fordítóval. :(
"elképzelhető hogy a műszerfalba menő gerjesztő kábel van valahol összesülve"
Igen, pont ugyan ezzel sikerült megszivatnom magam nem is olyan régen egy régi dízellel. Túl kicsi izzónál néha nem gerjedt fel a generátor, túl nagynál viszont leállításkor csak kigyulladt a töltésjelző és a motor járt tovább: visszatölt annyi áramot a gerjesztő szálon, hogy nem zár le a mágnesszelep.
Végül a generátor típusa alapján kerestem ki pontosan mekkora izzó kell a gerjesztő szálra, mert csak azzal jó.
Valami okból kifolyólag az eredeti kerek helyett sarkos légszűrőbetét került megrendelésre a kocsimba, valahogy ezt bele lehet tuszmákolni, vagy menjek reklamálni? Autó típusa: 2001-es Renault Thalia 1.4 8v Levegőszűrő típusa: Mahle LX 773 Elméletileg jónak kéne lennie bele, lehet, csak én vagyok béna. Képek a motortérről:
Sziasztok. 89-es évjáratú Opel Kadett 1.7 d kombi szürke. Az a gond hogy nem áll le amikor le veszem a gyújtást, de ha nincs rajta a generátor le lehet állítani. Az aksira és az önindítóra menő kábelek jók, elképzelhető hogy a műszerfalba menő gerjesztő kábel van valahol összesülve és azért nem áll le? Arra gondoltam hogy próbából egy izzóra adok áramot, a másik kábelt bekötöm a generátor gerjesztési pontjára, erről mi a véleményetek? Köszi
Clio1, 1994, 1.9D, elektromos-hidraulikus szervókormány. Mi, hol, mi alapján kapcsolja a szervókormány hidraulikaszivattyújának a motorját? Többször is észrevettem már, hogy reggeli hidegindítás után nem indul el azonnal, csak 1-2 perc múlva. Melyik relé, és milyen jel alapján kapcsolja?
(ha van idod akkor lehet hibat keresni) ha tul sokat mutat a maf(zart AGR-nel) az lehet a hiba, mert akkor ahogy te is irod tul sok AGR-t csinal es el kezd fütölni.
ezen nincs korrekcios csatorna? regebbieken volt ahol lehetett picit korrigalni a legmennyisegen (es azzal az AGR mennyisegen)
valoban maf kicsit magas,.. ez miatt az actual egr is.
de rendszer tomitett, igy valoszinu csak input hiba.
Koszi.
ezt kezdtem merni ma, csak fonok leallitott hogy hulye vagyok hozza, mert 3.x van itt a kocsi.
azt 20 perc, es meg nincs meg a baja.
itt pakoltam mergesen bele a tokomet ossze a szerszamokat, azt hogy mentsem a helyzetet javasoltam egy autopalyat. .ahol vagy indul magatol az regeneralas, es akkor tudjuk mi a baj,. vagy nem indul, azt akkor en tobbet nem nyulok hozza.
szvsz..szarom le a fonokot, de a problem bosszant.
3 hete van nálam a swift (1996) 80 ezret költöttem rá eddig.Most szelepfedél tömitest kell cserelni mert folyik az olaj, szerelőhöz nem merem már vinni megvettem a tömitest én cserelem ki.
Meg szeretnem kérdezni a tömitest ragasztani kell vagy elég ha rateszem siman es csak a csavarok rögzitik, vettem hőallo tömítöt is a biztonsag kedveert.
HA leveszem a tömítest érdemes takaritani a vezermő tengely körül?
AZ ismerösöm azt mondta az olvezetö csöveket drottal piszkaljam meg hatha lerakodas van a csőben.... az olaj betöltönel amugy is látszik hogy korom fekete belül minden...
Köszönöm a válaszokat! Az a helyzet, hogy roppantul idegesít a dolog! Van mikor indítom hidegen semmi, elmegyek a városba, nyitom az ajtót mielőtt leállítom,hallom hogy csattog! Indítom csattog,mászkálok tovább, üzem meleg lesz, hallgatózok,gyönyörűen jár! Soknak találom hogy az az 5-10 km amíg csattog,kinyírja a tőkét meg a tengelyt is! Olajnyomásom alapjáraton 90 fokos víznél 1,5 bar, 1500 körül 4 bar! Olaj castrol 5w40 titanium fst! Milyen olaj ajánlható helyette? Mobil 3000 xe olajat ajánlottak még, csak az előző pd (1.9 ATJ Passat) azt csipegette!