Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
A fene egye meg, én is erre tippeltem. Töröltem is közben az egyik videodrivert, és máris nem szarozik boot közben fekete képernyővel, de azért így is tetű lassan áll fel. Valahogy az AMD-re épített notik nehezebben veszik be a W10-et, mint az intelesek. Azért egy 5 éves Dell Inspiron M5010-re csak sikerült feltolnom, de hát ez itt most nem Dell, csak egy HP.
Mi a túró lehet ez? Egy 3 éves (AMD) HP Pavilion: Windows 10 elkezd bootolni, erre vagy egy percig (néha tovább) fekete képernyő, majd folytatja a bootot, szépen feláll, és onnantól semmi gond vele.
Köszönöm, de közben megoldódott. Van a gépházban egy olyan funkció, hogy "ébresztési időzítők". Ezt kellett tiltani és minden OK. Legfeljebb nem lesznek ébresztési időzítések, amiket eddig se használtam.
Egyszer már valaki ajánlott itt egy olyan programot, amivel zenét lehet lelopni a Windows hangbemenetéről. Fel is telepítettem, de időközben elveszett gépcsere közben. Pedig mintha az tudott volna olyat is, hogy egy zene DVD zenéit szétszedve megnevezve alalkítja hangfájllá. Mi volt az? Jól emlékszem?
A wifi routeremben van egy 32Gb-os SD kártya, erre szeretném automatikusan átmásoltatni egy adott mappa tartalmát a pc-ről, ha új elem kerül bele. Konkrétan a fényképezőből a pc-re feltöltött fotókat. Ha több gépről is működne, az még jobb. Tudtok erre valami egyszerű megoldást?
Van egy féléves, friss gépem csupa naprakész driverrel. Ezen dolgozom (sokat), minden jól működött és nem volt létkérdés, ezért a mai napig húztam a Win 10 upgrade-et (Win 8.1-ről). De van egy kis gond: ha hibernálni akarom a gépet, mindig újraindul magától. Kikapcsol, aztán bekapcsol. Nem telepít semmit, nincs semmi hardveres (pl. BIOS csipogás vagy üzenet a post szakaszban) vagy szoftveres hibaüzenet.
egy helyen találtam olyat, hogy frissítsem az nvidia drivert - de nincs mire, naprakész.
Nekem van egy Vistás HDD-m, ami eddig négy gépben járt. A Win7-es SSD meg egy Studio XPS Dellben kezdte (T7700+Intel 965), volt aztán az X60-as IBM-ben (T2300+Intel 945), és most az asztali cuccokból összerakott vasban (Core i3 4330+H81), és már járt az X220-as laptopban is (Core i7 2620M+HM67). Mindegyikkel faszán megy.
Engem nem. Ez is egy beidegződés, hogy a Win alatt nem lehet vasat cserélni. Dehogynem lehet. Ha a HAL nagymértékben stimmel és a SATA-vezérlő generikus, akkor simán.
Ez alapján lehet neki merek vágni. Ahogy néztem ez pont egy olyan modell ahol két memória modul van. De abban amit én néztem ki valószínűleg csak egy. Ahogy olvasgattam a nagyrészt olasz nyelvű hozzászólásokat van aki pont azt írja hogy az ő Intel Celeron processzoros modelljében csak egy modul van, mint abban a leírásban amit belinkeltél. Sokan meg nehezményezik, hogy ez egy elég ostoba konstrukció a Hp-tól, hogy az gépet szét kell szedni egy RAM bővítéshez, szemben más modellekkel ahol az alján van egy levehető fedél és ott lehet cserélni.
Ki lehet cserélni a 2 gigásat 4 gigásra, de mivel ennél a típusnál a memóriacseréhez alaposan szét kell bontani a gépet,ezért érdemes olyan helyen venni a memóriát,ahol ki is cserélik. Csak ilyenkor nem tudom,hogy a garanciával mi lesz, ezért először ott érdeklődj,ahonnan veszed a notebookot, hátha ott is kicserélik a memóriát
SSD-re felraktam a win10-et, utána áttettem az SSD-t egy teljesen más gépbe, és símán elindult a rendszer. Most arról írok, és csak nézek ki a fejemből.
Azt azért tisztázni kéne, hogy mekkora feszültségű modul. Az sem általános, pláne DDR3-nál, hogy két modul lesz a gépben. Ezt a két adatot egy CPU-Z futtatásával kétséget kizáróan meg tudod nézni.