Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Engem nem. Ez is egy beidegződés, hogy a Win alatt nem lehet vasat cserélni. Dehogynem lehet. Ha a HAL nagymértékben stimmel és a SATA-vezérlő generikus, akkor simán.
Ez alapján lehet neki merek vágni. Ahogy néztem ez pont egy olyan modell ahol két memória modul van. De abban amit én néztem ki valószínűleg csak egy. Ahogy olvasgattam a nagyrészt olasz nyelvű hozzászólásokat van aki pont azt írja hogy az ő Intel Celeron processzoros modelljében csak egy modul van, mint abban a leírásban amit belinkeltél. Sokan meg nehezményezik, hogy ez egy elég ostoba konstrukció a Hp-tól, hogy az gépet szét kell szedni egy RAM bővítéshez, szemben más modellekkel ahol az alján van egy levehető fedél és ott lehet cserélni.
Ki lehet cserélni a 2 gigásat 4 gigásra, de mivel ennél a típusnál a memóriacseréhez alaposan szét kell bontani a gépet,ezért érdemes olyan helyen venni a memóriát,ahol ki is cserélik. Csak ilyenkor nem tudom,hogy a garanciával mi lesz, ezért először ott érdeklődj,ahonnan veszed a notebookot, hátha ott is kicserélik a memóriát
SSD-re felraktam a win10-et, utána áttettem az SSD-t egy teljesen más gépbe, és símán elindult a rendszer. Most arról írok, és csak nézek ki a fejemből.
Azt azért tisztázni kéne, hogy mekkora feszültségű modul. Az sem általános, pláne DDR3-nál, hogy két modul lesz a gépben. Ezt a két adatot egy CPU-Z futtatásával kétséget kizáróan meg tudod nézni.
Amúgy mi az amit "nem bír"? UEFI kikapcsol, kész, de lehet nem az lesz a baja. Vagy driverek nem voltak? Nekem van pár Win7 Gigabyteos cucc, de nyilván nem az a széria lesz.
Jelentem, egyszerűen nem bírja az uefis gigabyte a win7-et. Nyolcszor lett újratelepítve, hárman is próbálkoztak vele rajtam kívül, de előbb utóbb mindig beokádott. A win 10-el viszont hibátlanul hasít.
Ja, hogy ajándék? Meg kellene kérdezni az illetőt, hátha elképzelése is van, mert ez biztos, hogy fájni fog, ha ért is hozzá viszont aki venné, az már kevésbé. Nekem ez elsőre nem esett le, de most visszaolvastam.