Ha még csak magáról mesélt volna, de visszament a Törökökig, sőt :)
Ez persze nem baj, mert sok érdekességet mondott Szekszárdról, a Rómaiakról a Dunáról és a Sárközről.
Meg eléggé bele ment vallásos dolgokba is.
Látszott rajta, hogy igazi megszállott, és nagyon szereti, amit csinál.
pl. eddig egy borász sem mondta nekem, hogy mielőtt belekortyolok a borba, tisztítsam meg a lelkemet és akkor egészen máshogy járja át a testemet a bor, és sokkal többet kihoz magából.
Csináltunk csukott szemmel borkortyolást, és közvetítette másodpercről másodpercre, hogy mit érezhetünk.
Nekem minden esetre tetszett, ahogy beszélt és a megszállottság és zsenialitás határait súrolta.
Ez a szolgáltatás része. Ha csak a bora érdekel, azt megveheted közelebb is. Éés ha sikerül felvenni a fonalat és úgy beszélgetni vele, hogy számára is érdekes és értelmes legyen, akkor esetleg félrehúzódva kinyílhatnak olyan palackok, amikkel kevesen találkoznak.
Ez egy borászszokás, én is voltam pár pincészetben az elmúlt időkben, és mindenhol ezt tapasztaltam. Azt hiszik, csak úgy lehet egy pincét bemutatni, ha elmesélik a komplett élettörténetüket, mindenféle életbölcsességeket nyomnak le a vendégek torkán és népnevelést is tartanak. Tisztelet a kivételnek.
Hasonló ősállat-modellek láthatóak Ipolytarnócon is, a Moicén Erdőnek nevezett kiállítási területen, és van tanösvény is, Borókás Árok néven, vezetett túrával.
Meg sok egyéb más is, ez a hely is megér egy fél napot, bár a történet picit fel van turbózva, de valamiből meg kell élni! :-)
A 4D-s mozi is érdekes, bár gyengébb gyomrúak jobb ha résen vannak, úgy tekereg az a szék...
Helyiek pontosan tudják azt is hogy van a bemutatott kövesedett fa, az egykori óriásfenyő, és van a környéken még legalább kettő, amelyről csak igen kevés ember tud.
Érdekes hely, az biztos.
ősállat a távolban. Ezek már kisebbek mint a dínók voltak.
bükkábrányi fák, kövesedett fák, egyebek.
Múltkor volt egy kisebb omlás a területen, több tucat újabb lelet került így elő. Mi lehet még ott a föld alatt?