Keresés

Részletes keresés

manoli71 Creative Commons License 2015.12.06 0 0 46801

Akkor nekem nem sok esélyem van a felépülésre, borzalmas a szovettanom, 80 % rosszul

differencialt es 20% közepesen differencialt szemét volt bennem

. Mar kicsit bánom h nem cigiztem mert a cigis rak sokkal jobban kezelhető úgy tűnik. nekem a szüleim is korán haltak meg , ez nalam csak egy szimpla örökseg . Talan hiba volt gyerekeket szülnöm.

Előzmény: _chillout_ (46800)
_chillout_ Creative Commons License 2015.12.05 0 0 46800

Magyarul és egyszerűen: minél jobban differenciált egy daganat, annál eredményesebben kezelhető. A gyengén differenciált daganatok ebből a szempontból nem a legszerencsésebbek, de ezzel most ne törődj! Örülj a fejleményeknek! :-)

Előzmény: Kipinyányi Monyó (46797)
hbercy Creative Commons License 2015.12.05 0 0 46799

Mindenkinek kellemes télapó ünnepeket kívánok.
Sajnos a linket nem tudtam beirni, de a youtobon rálehet keresni: a cime: kaszás és a mikulás. Én hüjére röhögtem magam.

Törölt nick Creative Commons License 2015.12.05 0 0 46798

A tüdőnél legalábbis úgy van, hogy a laphám rák a legenyhébb változat - már ha lehet egyáltalán ilyet mondani...

Daganatok osztályozása differenciáltsági fok szerint

grade I. jól differenciált

grade II. mérsékelten differenciált

grade III. gyengén differenciált.

Differenciáltság: – annak foka, amilyen mértékben egy daganat morfológiai és funkcionális szempontból hasonlít ahhoz a szövethez, melyből kiindult.

Előzmény: Kipinyányi Monyó (46797)
Kipinyányi Monyó Creative Commons License 2015.12.05 0 0 46797

Nem láttam a PET ct felvételt, megpróbáltam megnézni, de nem tudtam megnyitni.

Igazad van, nem idegesítem magam, inkább örülök, hogy jobban vagyok. Ebben a kórságban minden pozitív dolognak örülni kell! :-) Mindig megnyugtatsz!

Szerinted az mit jelenthet a szövettanon, hogy gyengén-közepesen differenciált ? A laphámrák kevésbé agresszív, mint pl. az adenocarcinoma stb?

Előzmény: Törölt nick (46796)
Törölt nick Creative Commons License 2015.12.05 0 0 46796

Még jó, hogy rajta van...A nyelőcsőnek három természetes szűkülete van és általában ott alakul ki daganat. Neked ez a középső szűkületnél alakult ki, ahol nagy közel vannak azok a szervek, amikkel érintkezik! Ez nem jelent semmit. Majd a kezelések hatására, ha a daganat összehúzódik, el fog távolodni a többi szervtől.

( Egyébként - nem tudom láttál e Pet ct felvételt - de ott az összes halmozó rész sárgás-vörösösen villog a felvételen, így ha beszűrődés lett volna, azt biztos kiszúrják. Feleslegesen ne idegesítsd magad nem létező dolgokkal! :))

Előzmény: Kipinyányi Monyó (46795)
Kipinyányi Monyó Creative Commons License 2015.12.05 0 0 46795

Hát, ja, kicsit jobban vagyok, egyből szórakozok :-)) Lehet, hogy bébiétel mérgezésem van :-)

A PET ct-nél nincs a leleten erre vonatkozóan semmi, hogy beszőtte-e. A dokinőm szerint rajta van. Szerintem lehet, hogy csak hozzáfekszik, elég szűk a hely a mellkasban.

Előzmény: Törölt nick (46794)
Törölt nick Creative Commons License 2015.12.05 0 0 46794

Te most szórakozol velem? :))

Nem emlékszel a PET CT eredményre?

Végre! Megvan a PET CT eredmény, áttét sehol, csak a nyelőcsődaganat..." Ez elég világos nem, tehát nem szőtt be semmit, se hörgőt, se aortát, se semmit és távoli áttét sincs! Pusztán a nyelőcső daganatáról van szó. Ha átszőtt volna bármit, az a PET-en határozottan látszana!

Előzmény: Kipinyányi Monyó (46793)
Kipinyányi Monyó Creative Commons License 2015.12.05 0 0 46793

Doktor úr, a laphámrák kevésbé veszélyes? Ennek örülök, ezt tőled hallom először.

Génvizsgálat, meg ilyesmi nem volt.

A műtét kell állítólag, ha túlélem, jelentősen javítja a kilátásokat, amik nyelőcsőráknál nagyon rosszak. Műtét nélkül hamar visszajön.

Jelenleg azért nem tudják megcsinálni, mert túl nagy a daganat (T4) , és nem látszik a ct-n, hogy beszőtte-e az aortát, főhörgőt és szívburkot, vagy csak hozzáfekszik. Azt reméljük, hogy ez ki fog derülni a kezelés végén. Viszont áttétek nincsenek.

A sugár tuti, hogy csinál valamit, mert most nem  érzem annyira a gombócot a mellkasomban, már a 10. sugár is megvolt. 

Előzmény: Törölt nick (46790)
Kipinyányi Monyó Creative Commons License 2015.12.05 0 0 46792

Köszi mindenkinek a biztatást! Sok erőt merítek a ti történeteitekből. 

Még mindig jól vagyok, remélem így marad, vagy még jobb lesz!

A gyomrom kicsit fájdogál, szerintem rácsodálkozik a kajára :-) 

g40+ Creative Commons License 2015.12.04 0 0 46791

én a "felépülsz! így tovább!"-on lelkesülök :) és kívánom, mindannyiunknál így legyen! ha nem kell hozzá műtét, hát nem kell ;)

Előzmény: Törölt nick (46790)
Törölt nick Creative Commons License 2015.12.04 0 0 46790

Nem akarlak lelombozni benneteket, de ne éljétek magatok bele a műtétbe! :)) A kemoval kombinált sugár esetén előfordul a teljes gyógyulás!! Még tüdőráknál is előfordul Mária doktornő szerint...Monyónak meg a legkevésbé veszélyes laphám rákja van, szóval, ha mázlista - és miért ne lenne az - ez a kemo + sugár nagyon eredményes lehet, netán utána egy monoterápiá és akár el is maradhat a műtét! ( Most hirtelen nem emlékszem  volt e hibás gén, de még egy célzott kezelés is játszhat. ) 

Persze, ha a műtét a tuti akkor meg fogják csinálni.

_chillout_ Creative Commons License 2015.12.04 0 0 46789

:-))

Előzmény: g40+ (46788)
g40+ Creative Commons License 2015.12.04 0 0 46788

Ezt milyen szépen írtad! Én is lelkes lettem tőle! Így legyen!

Előzmény: _chillout_ (46787)
_chillout_ Creative Commons License 2015.12.04 0 1 46787

Veled örülök! Ezek szuper hírek!!! Majd az milyen szuper lesz, amikor kikapják az egészet és felépülsz! Így tovább! :-))

Előzmény: Kipinyányi Monyó (46755)
teerted Creative Commons License 2015.12.04 0 0 46786

A kanpulykának vannak jó írásai. :)

Előzmény: g40+ (46784)
teerted Creative Commons License 2015.12.04 0 0 46785

"Legalább nem ártalmas" Ekkora baromságot már régen hallottam. A legújabb kutatások szerint e szerek hatásossága a placebóhatás révén "igazolódik". Ha a betegségemet homeopátiás szerrel kezelem, akkor tulajdonképpen csak a tüneteimet kezelem. A "gyógyulást" a placebóhatás miatt csökkenő, vagy eltűnő tünetek jelentik. Megnyugszom, és továbbra sem megyek el orvoshoz, jóllehet a tüneteket okozó betegségből nem gyógyultam ki. Úgy tűnik, hogy az MTA orvosi tagozata nem tekinti ártalmasnak azt, ha valaki a betegségével nem fordul orvoshoz.

Előzmény: Törölt nick (46783)
g40+ Creative Commons License 2015.12.03 0 0 46784

ilyen is van, viszont: http://index.hu/tudomany/2015/12/03/ezustkolloidos_csalot_buntetett_a_versenyhivatal/

a cikkben említett blogról nem hallottam még, de felkerestem, érdekes.

Előzmény: Törölt nick (46783)
Törölt nick Creative Commons License 2015.12.03 0 0 46783
teerted Creative Commons License 2015.12.03 0 0 46782

Sőt, az ave marianak még mellékhatásai sincsenek. :D

Előzmény: syssy48 (46781)
syssy48 Creative Commons License 2015.12.03 0 0 46781

Mondjon el e ave maria-t, kb. ugyanannyit segít.

Előzmény: teerted (46776)
syssy48 Creative Commons License 2015.12.03 0 0 46780

Saját humán tapasztalása volt az onkodokinknak a betegeit ért ártalmakról, amiket nagyrészt a culevit okozott. Írásos anyaga van róla.

Mindenkinek úgy állapítják meg a szükséges mennyiséget, hogy egyénileg mindenkinek a legnagyobb kiszerelésű, legdrágább terméket ajánlják. Még nem hallottam olyanról, akinek kis dózist ajánlottak volna. Na nem megyek bele............:)

Előzmény: teerted (46777)
g40+ Creative Commons License 2015.12.03 0 0 46779

bocsánat, ügyetlen vagyok, az előzőbe akartam beírni egy újabb olvasnivalót: egy új gyógyszert hagytak jóvá az USA-ban nsclc-seknek, akiknek a korábbi, egfr-re irányuló kezelések már nem hatásosak: http://www.cancer.org/cancer/news/news/fda-approves-tagrisso-osimertinib-for-non-small-cell-lung-cancer

Előzmény: g40+ (46778)
g40+ Creative Commons License 2015.12.03 0 0 46778

igazán kedves vagy, de azért ma éjszakára mások a terveim ;)

Előzmény: teerted (46767)
teerted Creative Commons License 2015.12.03 0 0 46777

A Culevit biztonságosságát és  tolerálhatóságát humán klinikai vizsgálatokkal igazolták. Ez azt jelenti, hogy elvileg nem ártalmas az emberre, tehát szabadon árusítható. Az OOI alábbi szakvéleménye alapján sorolták a Culevitet a speciális - gyógyászati célra szánt - tápszerek csoportjába.

„A Culevit összetevői a keringésünkben is jelenlévő anyagok, amelyeknek megnövelt bevitele a tudományos szakirodalomból ismert számos kedvező, életminőséget javító hatással jár (pl. regeneráló, roboráló, gyulladás- és fájdalomcsökkentő stressz-oldó, hangulatjavító, stb.). A 24/2003. (V. 9.) ESzCsM rendeletnek megfelelően támogatjuk a Culevit tabletta speciális – gyógyászati célra szánt – tápszerként, daganatos betegek részére történő forgalomba hozatalát a jelenleg étrend-kiegészítőként forgalmazott termék változatlan összetételének megtartásával.”

Mellesleg, a Culevit hatásáról ez az egyetlen elérhető szakvélemény. Ennél többet a honlapjukon sem lehet megtudni. Jellemző, hogy a honlapjukon mélyen hallgatnak erről a szakvéleményről.

Előzmény: syssy48 (46773)
teerted Creative Commons License 2015.12.03 0 0 46776

HOPPÁ! Az üzlettől néhány méterre ott van az Avemar mintaboltja is. Azt talán már említettem, hogy a Magyar Rákellenes Liga bizonyos Avemar termékekhez támogatást ad, azaz azokat valamivel olcsóbban lehet megvenni.

Előzmény: syssy48 (46773)
teerted Creative Commons License 2015.12.03 0 0 46775

Szerintem, nem nagyon ment a bolt. Budapesten három Onco-Shop van, volt. A központ, ami a cég székhelye is, az V. kerületi Deáktéren van, a Mekivel szemben, és van még egy a Jászai Mari térnél. A Kékgolyó utcai mellett sokszor elmegyek. Sohasem láttam nagy tömegeket. Időnként én is bementem. A kiszolgáló nagyon kedves és segítőkész volt. Sohasem vettem semmit, de mindig jókat beszélgettünk.

Előzmény: Catella (46771)
syssy48 Creative Commons License 2015.12.03 0 0 46774

Szeretem az ilyen csodákat. És lesz ez még jobb is:) Örülök neki! Óvatosan egyél egy jó nagyot:)

Előzmény: Kipinyányi Monyó (46755)
syssy48 Creative Commons License 2015.12.03 0 0 46773

És tudod miért?  Ezt ma kaptam emailben:

Örömmel értesítjük kedves vásárlóinkat, hogy december 2-án Budán is megnyitjuk mintaboltunkat, a Kék Golyó utca sarkán, szemben az Országos Onkológiai Intézettel!

Küldője:  CULEVIT!!!!!!!  Azért nem hiszem hogy ez ellen senki nem tehet semmit.

Előzmény: teerted (46769)
teerted Creative Commons License 2015.12.03 0 0 46772

<UFF>

Én szkenneltem, de mobillal is le lehet fényképezni és utána valamilyen módon (usb-kábellel vagy Bluetooth-szal) bevinni a gépbe.

</UFF>

Előzmény: hbercy (46765)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!