Az megmondja a porlasztóproblémát, illetve ha a kábelkötegnek van baja? Csak mert ha értelmetlen, akkor nem vinném egész Pestig egy diagért :) (Beszéltem ma szerelőmmel, ő is valamelyik porlasztóra gondolt)
Csinálj egy tesztet. Várd meg pl a piros lámpánál D-be,hogy el kezdjen remegni. Húzd be a kéziféket és engedd fel a fékpedált. Ha motortartó bak akkor kisimul a járása. (álltálában).
Az injektorra nem gondoltam, de egész jó gondolat, holnap majd próbálok keríteni valakit, aki ért is hozzá és megnézi. A bakokat azért furcsállom, mert nem állandóan csinálja ezt és pl. ma egyik alkalommal mikor elindítottam kb 1 percet járt egy helyben alapjáraton szépen ahogy szokott, nem történt semmi, aztán ugyanott elkezdte a vibrációt.
Megint itt vagyok interneten autótszerelni... Mostanában kb hetente használom csak a D2-t (TD5), rövid távokra, múlt héten mikor hazaértem már tapasztaltam egy szokatlan vibrációt alapjáraton, de nem foglalkoztam vele, azonban ez ugyanúgy megvolt ma is. Ma többfelé is mentem vele, néha megszűnt a vibráció, utána visszatért, kicsit mintha fulladozna a motor, de a fordulatszámmérőn nem látszik. A váltó P állásában is érezni, de inkább mikor sebességbe teszem, mindegy, h előre vagy hátra, és elindulok, akkor. Kicsit mintha a motor akarna kiugrani. Gondoltam a motortartó bakokra, de akkor mindig kéne csinálnia, nem? Ha szennyeződés lenne az üzemanyagrendszerben, akkor látnám a fordulatszámmérőn, nem? Valakinek van erre ötlete?
Én ugyan nagy túrázós vagyok, de mivel már 3x voltam Albániában (amit egyébként én is imádok), jövőre inkább más célpontot néztem ki, konkrétan Grúziát. Szerbia, Bulgária, majd végig a Fekete-tenger déli partján, és hipp-hopp már ott is vagyunk. Úgy saccolom, max. 3 útközbeni megalvással oda lehet érni, ott 2 hét bolyongás, aztán vissza. Tehát egy kb. 3 hetes út. Akit érdekel, keressen.
Uraim, feleslegessé vált egy pár, 2015. szeptemberében beépített, tehát még zsír új hátsó lengéscsillapító, Bilstein, 2 hüvelyknyit emelt. Az egyikről a felső gyűrű nemrég letört, ugyanis az én autómba (Discovery 1), mint kiderült, túl hosszú, de profi módon vissza lett hegesztve (jobb, mint a gyári hegesztés). Ár megegyezés szerint. Fényképet a fórum motor nem engedett feltölteni, ezért feltettem a Land Rover fórumba is, ott van a fénykép: http://www.landroverforum.hu/forum/viewtopic.php?f=12&t=148
Érd külterületén kerül sor. Meg tudjátok mondani, hogy hol van pontosan ez a pálya? GPS koordinátákkal vagy pontos címmel. Bárki használhatja vagy magánterület?
Jövőre tervezi-e valaki közületek, hogy a nyári hónapokban ismét kimegy egy albán túrára. Nekem igen csak befeszült a dolog, és ismét mennék, mondjuk nem teljesen egyedül. A tervezésre és időpontra még bőven van lehetőség, itt pusztán csak a szándék miatt írtam. Érdeklődni, informálódni privátban lenne célszerű.....
Kérdezném, hogy a Land Rover / Range Rover duónak a PDC szenzorai melyik BMW szenzorral egyeznek meg? Ránézésre sok BMW szenzoraival egyformák, de azoknak is különbözőek a bekötései. Azaz milyen BMW bontott szenzorral lehet helyettesíteni.
Szia, én épp árulom a szekerem, D1 300 Tdi, kéziváltós, ugyan a hétvégén jön egy srác megnézni, de hátha nem kell neki. Ha érdekel, írj emilt: pantani01@gmail.com és küldök képet, leírást, egyebeket.
Meg kell nézni mind a kettőt. Mire szeretnéd használni? Mind a kettőnek vannak előnyei és hátrányai is. Én jobban szeretem a kézi váltót, de van akinek az automata a kényelmesebb. Terepen az 1-esnek előnye a jobb hátsó terepszög, a 2-esben meg jobban lehet aludni, mert hosszabb :)
A Td5-nél több a tuning lehetőség, ha erősebbet szeretnél. A Td5-ös motorral nem volt gondom, de a több elektronikával, mint az 1-esben igen. A hirdetésben 8 literes fogyasztást ír, az maximum lejtőn hátszéllel szerintem, nekem 10 a legjobb eredményem.
Meg kell nézni mind a kettőt, amelyik jobb állapotban van és jobban tetszik, azt kell megvenni. A 300TDI+automata váltó nekem nem túl meggyőző kombinációt jelent, viszont van akit dicséri. A TD5-ös őszintébb állapotban van. Az elsőnél, hogy mi lett cserélve rajta az egy dolog, nyilván időnként hozzá kell nyúlni, csak az a nem mindegy, hogy milyen minőségű alkatrészek kerültek beépítésre. A TD5 sem rossz motor, amióta megvan már nem szidom :)
A kérdés az, hogy mire szeretnéd használni a kocsit?
Először is azt kell eldönteni, hogy milyen motorral szerelt autót szeretnél. Az első autó még a 4 hengeres 300 TDI-vel szerelt, a másodikban már az 5 hengeres közös nyomócsöves motor van. A dátumok megtévesztők lehetnek, az első gyártási ideje valójában 1998 lehet, csak később helyezték forgalomba.
A második autó egy modellfrissítésen átesett, lényegesen több elektronikával - kényelmi extrákkal - felszerelt jármű. A kiskunhalasi autót kb. egy hete láttam, tényleg jól nézett ki kívülről.
A patrolon szigorúan simex :-). Viszont a diszkóra Bfg allterrain-ra esik a választás nekem mert kint elfogadjak téli guminak, viszonylag csendes és lazább terepen is elboldogul. 245 helyett 255/70r 16 lesz rajta.