Tünet: autó leáll, újraindításnál az önindító teker kb. 1 mp-ig, aztán semmi. Eközben kileng a fordulatszámmérő 5-6-7 ezerig (amit egyébként nem szokott), majd vissza 0-ra, ill. világít a kipörgésgátló lámpája.
Akksi jó, üzemanyag van, stb...
Kb. 2 óra múlva beindul a fenti tünetek nélkül, s fél perc múlva kicsit dadogva bár de beáll az alapjárat is.
Szerelőm nem talált semmit, tanácsa: ne menjek külföldre!
Az M60 ugyan úgy alu és nikasilos, mint az M52, tehát a magas kéntartalmú üzemanyag nem jó nekik. Másik gond a vanos, aminek felújítása ismert. A harmadik, hogy az olajszeparátor a blokkon belül van, viszont csereberélni ugyan úgy kellene, mint az M52-nél, és ugyan úgy nem szokták (annak ellenére, hogy az M52-nél egyszerű; kívül van).
Az M62 már alusilos, ennek a kén sem árt. Ezek nem rossz motorok egyáltalán.
Pont most mesélte egy barátom, hogy a kollégájának a Clio III RS-ben beszart a motor. A négyes hengert összebaszta valami fémdarabka. Az első tulajt is ismerték, teljen jó és követhető előélet, megfelelő karbantartás, 2xx ezer km. A szervizben azzal "vigasztalták", hogy nem ő az első, aki ilyen panasszal jön be. Ebay-ről vett hozzá bontott motort.
Annyit hozzátennék, hogy én személy szerint nem szeretem, és nem is adok az ilyen "egy ismerősömnek volt" jellegű történetekre, de a francia jó autót ritkán csinál. Nem mondom, hogy soha, de...
Az a helyzet, hogy a Clio-k szerintem összességében nem xarok. Az I-es, de inkább a II-es sorozat első generációinál voltak és vannak inkább a komoly gondok (1998-2001), de a faceliftek után nem, ezért is gyártották 14 éven keresztül vagy 4 ráncfelvarással. Egyébként qrva ronda egy autó volt az és nem segített neki egyik optikai facelift sem. :) A III-assal és a IV-essel (1.5 dci) szinte semmi gond nincs és 4,5 literrel elvannak, ha nem tolják nekik. Főleg a cégautókat látom a környezetemben, azok megölhetetlenek. Mondom ezt arra alapozva, hogy több tucat van ezekből nálunk és szinte hibátlanok. Az már más kérdés, hogy nekem nem kéne Clio.
A BMW V8-as motorjai egy kalap szart sem érnek és a sor6 az, amihez igazán értenek a bajorok (már ahhoz sem mióta a turbós motorok miatt feláldozták szívókat a közvetlen befecskendezéses rendszer oltárán). Konkrétan az E60, E63/64, E65-ről és az F sorozatról beszélek, azoknál a V8-as motor életveszély. Kivétel nélkül könnyű őket megfőzni és akkor a hő a motortérben, hogy a műanyagok megadják magukat. Az előző generációkról nem tudok nyilatkozni. Azoknál okés a V8?
Valaki épített már be ilyen adaptert compactba? A 130-as hangszóróval jobb? Tapasztalható valami javulás? Az eredeti rádiót meg szeretném tartani, azzal is várható valami javulás, főleg basszus terén?
Nem kell mélynyomó mert az biztos, hogy egy 6 hangszórós rendszer 4db 160-as és 2 magassal már jól szól, ebbe persze gányolás nélkül nem fér 160-as. De hátha a 130 is megoldaná!
"nekik márpedig négyhengeres nem kell, azok az M3-at is kizárják." - ennek a kijelentésnek több szempontból sincs értelme, egyrészt az M-eseket fölösleges hengerszámtól függetlenül a normál szériákhoz hasonlítani, pláne nem az e30 m3 hoz ami abszolút fehér holló, sosem volt népautó.
Én is hat vagy több henger párti vagyok, de van 4 hengeres e21-em de ott másban is rejlik a feeling. Lényeg, hogy nem kritizáljuk a 4 hengerest, csak azt mondjuk jobb érzés. Szeretem én a Soproni világos sört is de azért jobb egy Belga búzasört kortyolgatni :)
Ja, a négyhengeresek lenézését már nem konkrétan rád értettem. :) De elhiheted, hogy sokan vannak, akik így tesznek.
Az emberek szeretik ócsárolni mások dolgait. A Klió csak egy ex-has példa volt, s látod, máris mennyien ráharaptak, hogy így szar meg úgy szar.
Aláírom, hogy az E30M3 elég sarkalatos példa volt, de hát akik kategorikusan kijelentik (és akkor most nem rád gondolok), hogy nekik márpedig négyhengeres nem kell, azok az M3-at is kizárják.
Mindegy, nem is akarok erről már több szót ejteni, mert úgyis felesleges. :)
Én Csongertől (Stratonicus84) kaptam ajándékba helyettük egy antik kazettást, azóta is az recseg az ALPINA-ban. :)) Jó lenne egy CD-s ismét, de nem prior. Munkába menet a Morning Show-t ezen is lehet hallgatni.
Persze, észrevettem az abroncsméretemet, én írtam így. :)
Tudod az USA-ban egy hotelben írtam a magazinnak, de éjszaka volt, rohadt fáradt voltam és nem emlékeztem a gyári hátsó gumi perességére, hogy /30 vagy /35. Bejelöltem piros XX-szel, hogy majd utánanézek és javítom, mert ott és akkor már nem volt kedvem ráguglizni. Aztán így maradt, úgy látszik. :)