Köszi a megfejtést és a vezetési élmény megosztását. Most 316d-vel és 520d-vel járnak a német nyugdíjasok, illetve azok akiknek nem lényeg a 6 henger csak a fogyasztás. :)
Egy német szaklap szerint kimondottan a nyugdíjas korosztályt célozták meg vele , akinek a minőség a fontos nem a teljesítmény...anno ezt olvastam róla.Kerüljétek .
Üdv!Járt már úgy valaki,hogy hidegebb reggeleken nem indul az autó?Nem az akku van lemerülve hanem mintha az immo nem működne mert ilyenkor nem hallatszik a kesztyű tartó felől a halk kattanás mikor berakom a kulcsot.
Ha melegszik az idő akkor kattan és indul.Mit érdemes átvizsgálni első körben?
Annak idején majdnem lett egy 518i touring . Magyarországi elsőgazdás négy éves volt .Próbaút , egyenes egy 2107-es Lada előttem .. alig bírtam megelőzni , harmadik sebességi fokozatig váltottam , megköszöntem és megfordultam.. ezt egyszer már említettem régebben.Óriási csalódás volt .
Majdnem eltaláltad, a hirdetésben 1330 kg van. :) Opel Omegát vezettem, az vérszegény volt. Érdekesség képpen az M3-am 1570 kg, jó pár aluminium karosszériaelemmel.
Közel két tonnás 5-ös BMW 1,8-as motorral... Na, ezt sohasem értettem. A 6 hengerek korszakában ez még nagyobb eretnekségnek számított mint ma. Vezetett valaki innen 518i-t? Az gondolom nem kérdés, hogy nem ment jól, de szerintem fogyasztásban sem lehetett sokkal beljebb, mint a 6 hengeres 520i, bár nem néztem utána mert a gyári adatokból nem érdemes kiindulni. A 728i viszont nagyon ott van, szvsz mind a mai napig a legelegánsabb autó. Többek között emiatt az E38 után az esztétika tekintetében az E65 maga volt a rémálom. :)
Hasonló útvonalon (Veszprém-Esztergom-Tahi), az eső miatt nem túl durván, de azért 100-120 között 8.4 a 23ti. Vadonatúj téligumi ide vagy oda, azért ezzel még mindig óvatosabban kell ilyenkor menni, mint egy suzukival, volt pár meleg helyzet, forszírozottabb kikanyarodásnál, körforgalomban...
Viszont ha találok jó fél-lakóautót 10e euró körül, akkor lehet, h cserélődik a flotta hamarosan. Már nem akkora szerelem egyik sem, csak még túl jók, h örömmel eladjam őket. Ti.nek is új kuplung, fékek, gumik, futómű, frissen szervízelve... ilyenkor nem jó érzées eladni :)
Nem törványszerű, hogy jelei vannak az önindító problémának. Nekem az E60-nál anno egyik pillanatról a másikra xart be, előtte tekert rendesen, aztán egyszer csak derült égből jött a villámcsapás és nem tekert. Astra GSI-nél pedig olyan gondom volt, hogy néha indított, néha nem (tekerni tekert). Ott végül egy relécsere oldotta meg a problémát.
Igen, csak én aztán megutáltam mert elrepedt a hengerfejcsavar menet mellett az öntvény, és belement az olaj a hűtővízbe lassan szivárogva. Lehetett használni, néha a tágulásit ki kellett mosni, de inkább eladtam, pedig jó állapotú volt, 1982-es kiadás, szervó, tolótető, 5 könnyűfém felni, el.tükör, 5 sebbesség, hiánytalan szerszámos. Most sokat érne...Aztán volt még E21 318i, az is jó volt, meg E28 518i. Jó volt mindegyik. Aztán elmúlt a BMW-s korszak.
Csak mondjak valamit, nagyon tetszik, hogy szinkronizált a hátramenet is, meg ferde fogazású, nincs az a nyávogó rüki hang, meg simán be lehet tenni előre gurulásnál, és már megy is hátra...mint joystickal a játékautó (compact 316i)
Tegnap túráztunk, 6,69 volt a fogyasztás, Nadap, Bokod, Tata, Tarján, Pomáz, BP..., jó volt:)