Nem feltétlenül. Nekem pl. úgy kezdett tönkremenni, hogy forgott az önindító, de üresen, tehát nem húzott be. Nem mindig csinálta, csak néha napján.
A motortér felőli cseréhez szerintem minimum a szívósort le kell szedni, én hagynám. Alulról mondjuk egy akna vagy egy csápos kell, földön fetrengve nem hiszem, hogy nekiállnék. Bár ki tudja :).
Nekem gyanús ez az egész, milyen jelei vannak annak, hogyha meg akar pusztulni? Egyszerűen csak nem teker olykor, olyan mintha az automata váltó sebességben maradna, kicsit megmozgatom oda-vissza a kart és következőre megy...
Amikor megpusztul az önindító akkor, nem fokozatosan hal meg?
Átraktam a télit, eladó a 17-es lemezfelni szett, 5 db felni, 2db 70%-os vagy jobb 2db 50-60%-os 225/45 17, márkás, nem túl öreg nyárigumi, 2 db füstölnivaló, 60e ft a szett :)
Amúgy kilométerbe sokat elmegy, egy gumi 1-5000km-t, ha a lánc ápolva van, akkor sor-lánc 10e-t. És ha nem felsőkategóriás, akkkor mondjuk 20-30e a csere. A monti drágább sport, főleg, ha valaki esőben is megy, akkor fogy a fékbetét, gumi, lánc, sor, bowdenek :)
A GRU-nak pedig a motorja hangra elég rendben volt, rendes olajat is kapott, korábban is, mint kérte... Azt tudom, hogy a közelbe került, de így legalább már nem kell gondolkodnom a visszavásárláson:)
Amióta sokat járok gyenge autókkal (LC, 250D, Panda, Laguna 1.6), azóta a 23ti is dögnek tűnik :) Ma teszem fel a téligumit, mert holnap végre használni fogom, de hátul 1.5mm-rel nem indulok el, esőveszélyben :) A téligumi meg kb 1000km-t futott.
Jó eséllyel. Készülj fel, szopó lesz. Váltó tartóbakokat lekötve, egész kócerájt billentve lehet beférni hátulról, alulról, 72 hosszabító szárral. Nem árt másik kéz, ami majd rárakja a dugókulcsot a csavar fejére.
Tudtag hogy GRU motorja szétugrott az új tulajdonosnál? Valamelyik nap belebotlottam egyik helyi kuton, gyakorlatilag a szomszéd faluba került... Már felgyógyult motorilag, kinézetre pedig "nagyon egybenvan" :)
Az LC-ben van a legjobb helyen a párod és születendő gyermeked! Azért ott van biztonság érzet , nyugodtabban autózik . Akkor , Te profi szinten űzöd ezt a sportot , nem semmi .
A magyar vezetési kultúrát hagyjuk , föl kell még nőnünk európához. Bár , ez is érdekes dolog , anno egy Zuk-ot hivatásos jogsival lehetett vezetni , ma meg marinéni bevágódik a kisteherbe enyhén túlterhelve csak amennyit bír , és repeszt az országúton .Ilyen szempontból visszafejlődtünk . Mennyire költséges egy ilyen bringa a vételáron kívül ? Gondolom ,jobban kell rá figyelni , mint édesanyám templombajáró 28-as bringájára.?
Montival egyszerű, az utca végén már a pilisi erdészet van. Országútival el kell menni Visegrádig, az 10km, és onnan már lehet az erdészeti aszfalt úton menni. A Szentendrei-szigeten sincs óriási forgalom. Ciklokrosszal pedig a szigeten a gátakon lehet sokat menni, forgalom nélkül. A legnagyobb para még mindig a magyar autósok hozzáállása, akkor is sávon belül kerül ki, ha nyílegyenes úton, szembeforgalom nélkül ér utol.
Időrend egyszerű. Edzés lehet munka előtt (6:00-kor kelek, 9-től van meló) vagy közvetlenül utána. Esetleg közbe, az erkélyen egy görgőn :) Hétvégén kirándulással összekötve, holnap terv szerint elmegyünk Visegrádra sétálni, és én onnan kajakkal jövök haza, barátnőm meg a dzsippel :) De volt, h Pestről hazafelé Szentendrén kiszálltam, és meg is van a 15 km-es edzés. Vagy múlt vasárnap kirándulás után én bringával jöttem haza, így igazán nem sérül a családi program sem...
A gond, hogy a BMW-t nem vezeti. ÉS utazni sem szeret benne terhesen, valszeg a gyerekkel sem fog nagyon. Úgyhogy előbb-utóbb azért lesz eladva, mert többet töltöm az akksit, mint tankolok...
Nem semmi bringáitok vannak !! Ezekhez a csodagépekhez megfelelő utak is vannak ?Kirándulással egybekötitek , teszem föl ..ma Mátra ,jövőhét Mecsek ... stb ? Hogyan zajlik egy ilyen bringás élet , családdal