S.O.S-ben kellene segítség nekem. Minap leégett a belső keringtető motorom, és jelen pillanatban az autóalkatrész boltokban nem is lehet kapni, mert nincs készleten. Valami alternatíva , hogy hol próbáljam meg beszerezni? Nem mellékes, hogy ne 100 ezrekbe kerüljön. A szépsége még az a dolognak, hogy a hővédő ellenállást is kinyomta, úgyhogy forraszthatok rá másikat.
Egy magyar, de németországban élő hölgytől vettem, aki kint vette újonnan az autót és most költöztek vissza magyarországra a német férjével és vettek másik autót.
Nekem meg a középső nagyobb grafikus kijelző hiányzik, hogy látnám hány fokra állítom be a klímát, mert így mindig le kell néznem a gombokra. Ezt leszámítva tetszik az autó nagyon, mert szerintem elég jól is fel van szerelve meg motorikusan is elég a 120le.
Automata és kézi között váltható érzékeli a belső levegő minőség romlását és kinyit akkor is ha belsőre van állítva.
T.
Automatikus belső levegőkeringtetés Az automatikus belső levegőkeringtető rendszer rendelkezik egy páratartalom- érzékelővel, amely automatikusan külső levegőellátásra kapcsol, ha a belső levegő páratartalma túl magas.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a belső levegőkeringető gombon nálam a kis autó jel felett van egy A betű egy körben. Ha egyszer nyomom meg a gombot akkor a bal felső sarkában gyullad ki a led ha még egyszer akkor a jobb alsó sarkában, tehát két funkciója van. A könyvben nem látok ilyenről leírást így passzolok hogy ez milyen célt szolgálhat.
Na így néz ki az én Merivám belseje. Ez a 3 szegmenses kijelző nem mutatja a digit klíma hőfokát, a ventilátorsebességet sem mikor állítom illetve a parkolóradar jelzéseit sem.A fordulatszámmérőnél pedig a magasabb szintű kijelző van ami mutatja a sebességet digitálisan is.
De a viccet félretéve nyilván kontakt hiba van ha kijelző féloldalasan világít (egyik fele sötétebb) akkor biztos a háttér világítás és most a szakadt szál összeérve világít még egy kicsit.
Az ellenőrzést a következőképp csináld, fölemeled a kijelző előtti gumi lemezt és kicsavarod az 1 db süllyesztett fejű csavart ekkor mér elfordítható a kijelző egység a kerek tálcával együtt és láthatóvá válik a csatlakozó egység, ha már nyitva van szereintem cseréld ki mind a két izzót ( műszer fal izzó 2x3 wattos. )
Rég volt már 2005-ös Merivám remélem ez még a kerek talpas változat.
Üdv. A megvételnél működött. Közben anyi fejlemény van, hogy az asszony rácsapott a műszerfalra reggel és működik (egyenlőre) akkor valami érintkezési hiba lenne ? Nem látok semmi olyat, hogy hozzányúltak e volna a műszerfalnál valahol.
Hogy tudom megmérni a panelen lévő ledeken átfolyó áramot?Annyit tudok,hogy sorba kell kötni a multiméterrel.De ezt hogy lehet megoldani?
Na ez a probléma: valahol meg kellene szakítani az áramkört, ami SMD (lapra szerelt, forrasztott) eszközöknél esélytelen.
Ha nem megfelelő áramú LED-et építesz be, akkor vagy nem lesz elég a fényerő, vagy hamar tönkre megy...
Egyébként ha találsz a LED előtt ellenállást és annak tudod az értékét, akkor a rajta mérhető feszültségből OHM bácsi törvénye alkalmazásával (I=U/R) ki tudod számolni az átfolyó áramot és ennek meg kell egyeznie a LED áramával.
Hétvégén hozom el a kocsit, majd csinálok képeket. Szép világosbarna metál, igaz most 15-ös téli acélfelnikkel van de a nyári az 16-os gyári alufelni. Várom már Én is nagyon.
A képeket csak mintaként tettem fel nem erről a kocsiról készült, hogy a fordulatszámmérőnél ez a nagyobb board computeres kijelző van, míg a rádió felett (cd300) a keskeny kijelző, viszont kétoldali automata klíma van a kocsiban.
Meglett a probléma! Az egyik végfok ic megadta magát! Mint kiderült az közrejátszhatott hogy múlthéten túlmelegedett a rádió és nem tudtam se hangosítani se halkítani. Úgyhogy akartam egy érintőkijelzős fejegységet hát most megvehetem. Egy Pioneer AV-270BT lesz a kiszemelt. Amúgy a kábelezést megnéztem semmi szakadást nem vettem észre.
A robbantást halaszd el inkább ellenőrízd a bal ajtó átvezető kábeleket lehet hogy ott a zárlat illetve keress beavatkozási nyomokat pl. karosszéria javítást stb.