Köszönöm a segítséged! Állítottam rajta, úgy ahogy korábban írtad és ahogy a fotón is látszik. Az enyém is így van beállítva, 5 fúrat van, abból a középsőben van, és el van tolva a csavarokkal. Holnap megnézem hogy működik. Azt nézegetem, hogy a kormánylemez a tiéden magasabb mint a Lajtánál, lehet azért sem "szőrözi" a földet. Szárzúzózva volt a csutka, lehet hogy meg kellene tárcsázni is?
Az eredeti az valami hidraulikus szelep ami a szervóról jövö olajnyomás működtet ,de eszt átalakítják levegősre általában és egy közönséges IFA difi kapcsolóról működtetnek !
Jah meg a Claasal van vegyszerezve is!Most jelen pillanatba van 35 hektár kukorica ami egy darab,van vetve 14 hektár repce,van 16 hektár napraforgó tarló,meg van 5 hektár lazított föld amibe árpa lessz majd vetve!Úgyhogy az idén a repce helyét a 14 hektárt meglazítottam utánna el tárcsáztam,akkor az 5 hektár is lazítva lett az:19 hektár lazítás meg még csináltam 8 hektárt máshol,tehát összesen 27 hektárt lazítottam az Mtz vel!Tavasszal a Napra helyét (16 hektár) két sorral boronáltam el,a kukorica helyét,ami 35 hektár,ha hiszed ha nem 4 sorral kellett elboronálni,de kegyetlen volt!Mert tavaly volt 100 hektár szántó,meg 35 hektár lazítani való,így béreltünk egy 200 Lovas Claas trakit egy 4 fejes váltva forgatós réselt kormánylemezü Besson ekével!Úgyhogy azt a jó lágy földet 35cm mélyen föl hantoltam,a tél nem ette meg tavasszal szó szerint majdndm sírva fakadtam az Mtz-be mikor boronálni kellett!
Ezt le írom pontosabbn hogy van ez!Én napi 10 órát az Mtz be ülök hétfőtől-péntekig!Van 55 hektár lucerna,70 hektár szántó,gyep-kaszáló meg olyan 60 hektár!A többi legelő!Van 500db birka,meg 72 db tehén!Az Mtz mellett van egy 92 lovas Claas,azzal a Főnököm vet,bálázik,szerves-műtrágyát szór!Ennyi,a többit az Mtz vel csinálom!A gyep-kaszáló területet pontosan nem tudom ez a 60 hektár tájékoztató jellegű! :-)
Azt sajnos nem,mert ez az Mtz kap mindent csak szépet,meg jót nem!Ez tényleg így van!Ezzel van szántva,lazítva,tárcsázva,kaszálva,sodorva,bálahordás,zúzva,boronálva és 350 hektáron gazdálkodunk!Majd ha gép előtt ülök hozok képeket!Mikor a szikbe húzgáljuk a lazítót,meg a tárcsát!
Dobsz rá két vágó tárcsát olyat amilyet én is szeretnék és nincs akadály ,arra kell csak vigyázni ,hogy a tárcsát nem kell 6-8 cm-nél mélyebben járatni ,és a tárcsa csipkés legyen az mindig forog a bevágások miatt ,ha a kopás miatt sekély lesz ,flexel újra kell vágni és élezni !
Köszi az alja jó fekete abban még jobban dolgozik ,olyan a teteje ,mint ha vonalzóval húzták volna .Még kell rá két új beforgató és akkor teljesen lefordítja nem marad semmi pedig itt sok szárat letaposott a csőtörő amit a szártépőm nem vágott össze .
MTZ 82-vel szántottam 2 fejes csólyosi ekével, 21-22 cm körül és most kivételesen lemértem a fogyasztást. 32 liter jött ki hektáronként. Mondjuk ez egy alaktalan tábla volt sokat kellett tolatgatni, forogni, csücskös volt, meg benne van a kimenetel, de az max. 2,5 km.