Elvileg nem olyan rossz az azért, mert a BMW-nél akkortájt már csináltak törésteszteket, korabeli japán és francia autóknál jobb volt valós körülmények között (Sierra, Vectra I, Croma, kocka Galant, Carina II, 405, R21). De ugye 1991-ben kijött autóról beszélünk, 97-ben már más generáció volt a legtöbb gyártónál.
De mondjuk nagy valószínűséggel a Panda nem sokkal rosszabb egy karambolnál, mint a nehezebb E36...
Ha 97-ben kezdték ,ha nem , akkor is siralmas az eredmény.Elfoglaltságomból adódóan sajnos láttam egy párat összecsukva ami a teszt eredményeit megerősíti , ezért is olvasgattam.Az e46 klasszisokkal jobb.
Az E36 ot kb 85 ben kezdék. Az euro ncap t meg kb 97 ben. Sőt, továbbmegyek lassan ki kell találniuk valami újat mert már úgy 10 éve bőven vannak 5 csillagos autók. A gumiknál vannak a betűk amiket kitaláltak, ott megmondták már az elején hogy direkt úgy csinálták, hogy ne kapjon mindenki azonnal A A t. Mostmár egykét nyári gumi kezdi tudni.
Elnézegettem az NCAP értékeléseket , azért meglepődtem az e36 mennyire rosszul szerepelt, szinte a futottak még kategória . Másfél csillag az össz eredmény.
Ez , a kilencvenes évek autóihoz mérten is kevés .
Jó lett a Kayaba, tényleg keményebb a gyárinál, de az nekem Hamann rugó volt, ebben egy menettel kevesebb van, de tartja a kasztnit rendesen, ugyanakkora súlyra a másik jobban összeült..
Nem ez a legmegfelelőbb hely, de hátha: kellene nekem egy vezető oldali, első ablakemelő motor. Mindegy, hogy coupe, sedan, cabrio, akármi, egyformák. A lényeg, hogy vezető oldali első, és 1993 utáni legyen.