Miután mindenféle rendszámmal foglalkozó topic-kal találkoztam, de olyannal nem ami az 1990 előtt kiadott rendszámokkal, azok történetével foglalkozik, vettem a bátorságot, egy ilyent nyitni.
Arra kérem az ide írókat, az általuk feltett rendszámokkal kapcsolatban a lehető legtöbb információt, képet, évjáratot tegyék fel.
Nem voltam biztos benne, ezért előszedtem a busz eredeti karbantartási utasítását - ez elég megbízható forrás - és jól emlékeztem: nem volt külön típusszáma, valóban 557-esből kialakított Ikarus-Mávaut "citybus" MAN D2146 HM6U 192 LE-s motorral.
A képet nézve mintha a fényező műhelyhez vontatnák az Ikarus 556-ost. /Érdekes a felső világító ablak,mintha ma egy másik gyártmánnyal kapcsolatban halottam volna./
Azt hittem, ez a 80-10 is Nysa volt (bár azt láttam, hogy nem mutat hasonlóságot a teherautókkal) - ilyenkor de jó, hogy rajtam kívül mások is nézik a topikot...
GA-62-01 és 02 volt a FAÜ első 2 mikrója, átszámozva 63-ban 80-11, 12-re.
Továbbá 63-ban jött új Nysák: 80-13-tól 18-ig, ugyanakkor főműhelyben gyártott (valamilyen, talán UAZ?) alvázra egyedi jármű a 80-10, ami Dunaújvárosé lett.