Hehe, és mit kennénk be a lakkal? Az egész búrát, vagy a projektorokat? És a teljesítményből mennyit vesz le? Annó nagyon kacérkodtam sárga HID csövekkel, aztán ennyiben maradtam. :)
Én közlekedtem úgy, hogy egyik lámpa fehér, másik sárga :D Kicsit nagyon hülyén nézett ki vele a kocsi :D
Xencn yellow, no az sárga, nagyon sárga :D Olyan, mint a merénylet narvám, talán sárgább, mint a gold, bár ott necces a helyzet, viszont erősebb. +80-as erő van ráfirkálva, de tényleg intenzíven ég és olyan technika, mint a goldnál, azaz nem a búra festett, hanem a kis takarólemez szinezett. Hatásos és nekem nagyon bevált :)
Ezt én is megtapasztaltam. Többé nem veszek ALS meg hasonló fantáziájú sárgának hazudott Osram izzót.
Röhögtem is egyet, amikor egy fehér furgon segge mögé 50 centivel megálltam és teljesen fehéren világított az izzó, mintha egy átlátszó búrájú mezei alapizzó volna.
Most télre veszek 1 pár H4-es Valeo Aquavision izzót, kiváncsi vagyok az mennyire lesz sárga a Fiesztában.
Megán2-esben elég szép sárga lett a színe, de azzal a projektorral muszáj volt meglépnem, mert télen mással nem láttam vele.
Gold az tényleg jó sárga. A kovácsautónál vettem egy Hella Yellow nevű sárga H4-est, az nincs annyira sárga, mint a Gold, de azért látszik, hogy sárga.
Feleségem meg volt győződve, hogy egy általános ellenőrzésnél a zsaruk azért szedtek ki a sorból, mert az egyik izzóban Gold, a másikban Hella sárga volt mert KÜLÖNBÖZŐ a sárga színtónusa!
Mondtam neki ha emiatt szedtek volna ki, rögtön a lámpámra mutogattak volna, nem pedig az igazolványok érvényességi idejét ellenőrizték volna.
Simán mehettem s tovább, csak lejárt forgalmira/jogsira vadásztak, amint indultam el, máris megállítottak egy Corsát, az meg hófehér izzós volt, szóval a sárga elmélet megdőlt :D
Ezt szintén írtam anno, csak én a 85/80-at teszteltem. Nagyban a dobozon a sárga, oszt nem volt sárgább, mint egy standard izzó. A húzott narva range powerem volt ilyen színű :D
A goldhoz inkább ne hasonlítsuk, annál full fekete volt a fű :D Na az sárgán világított :D
Beinstalláltam ma a H3 OSRAM ALS-t, hát.... szemből teljesen olyan színe van, mint egy normál izzónak, az úton azért sárgásabb mint a NEOLUX Blue Light (szerintem ez is sárga), talán olyan színe van, mint egy normál izzónak. Fényerőben picit kevesebbnek tűnik, mint a sima H3 izzó fényereje.
Majd ha többet megyek vele meglátom, hogy megérte e megvenni.
Ezt az osram magasabbra világít milyen régóta is mondom? :D Undorító hozzáállás szerintem :)
Min egy fokozattal világít ignisnél feljebb egy nb, mint egy narva vagy ge, ami nem kevés, pláne hogy 0 és 1 fokozat közt van a legnagyobb különbség :D
Tegnap kicseréltem az Offroad 65W-ot a Valeo Aqua Vision-re. Mivel jó kis taknyos, vizes, esős idő volt, este, amikorra már teljesen besötétedett, mentem egy kört.
És megtértem. Akkora volt a különbség, hogy mostantól én is csak sárga izzót akarok. Köszönöm szépen a tippet, hiába olvasom a topikot régóta, erre az izzóra nem is gondoltam...
Én is kíváncsi vagyok rá, viszont ahogy nézem úgy "csalnak" a távolsággal (+35 méter, vagy mennyi van ráírva), hogy az izzó szála picit felfelé emelkedik, nem egyenesen van benne, mint a többi izzó esetében. Legalább is H1-ben, most ezt látom.
Mivel projektoros a fényszóró, eleve középre jut több fény, viszont nekem alapból szélesen terít, ha nem jön szembe senki, akkor bevilágítja a teljes szembejövő sávot és jobb oldalt is bőven túlvilágít az út szélén. Én emiatt építtettem meg a fényszórókat, mert a DEPO lámpa ami benne volt, gyakorlatilag csak előre világított, úgy éreztem, hogy alagútban megyek a kocsival és nem láttam jobbra semmit, ahol főleg a gyalogosak szoktak menni, teljesen félve közelítettem meg azt a szakaszt.
Tegnap betettem az Orsab CBY+ HB3-as izzót a refibe, ahol - meglepetésemre - ugyancsak Osram alapizzó volt. Még nem volt alkalmam kipróbálni éjszaka, de a sárgás korábbi helyett elég fehér és erősebb fénye van - legalábbis a garázsban így láttam. Most már nem üt el a duplaprojis LED lámpa fényének színétől. Nálam a ködösben a korábbi ScenicII-ben is szolgáló merényletsárga kapott újabb feladatot.
Ha ez még hűvösnek számít, bele se merek gondolni, mit művelne egy Nigth Breaker... Szerintem nem fogom kipróbálni.
Amúgy tudom, hogy szubjektív, de nálam a burát tenyérrel tapicskolva olyan "a forró és a megéget" között van az érzet. De ez nem csak lámpa, hanem ember függő is szerintem. A lényeg, hogy a tapasztalatok alapján kárt nem okoz. Az tuti, hogy esőben is száraz marad a bura... :)
Amúgy szerintetek melyik mostanában a legjobb ár/érték arányú izzó H4-ben, ami világít szépen és nem olyan forrófejű?
Normális jelenség, hogy a GE Megalight Ultra 120 H4 elég szépen melegíti a burát? Octavia 1-ben használom és amúgy szépen világít, főleg az oldalra terítés az erőssége ahogy én látom. Előtte Osram SVS-t használtam, az is jó volt, inkább távolabbra lőtt ehhez képest, viszont biztos nem fűtötte fel ennyire a lámpát.
Hosszú távon nem öli meg a foncsort? Vagy nem sárgítja meg a burát? Nem is az UV miatt, mert azt elvileg szűri, hanem a nagy hő által...
2. gen. autókról van szó te meg a 3. gen.ről beszélsz.
a Megane II ph2 lámpája eleve kisebb mint a Scenic II ph2-esé.
Utóbbival nem jól, de elfogadhatóan látni mo dja aki céges sima tükrös Doblóval jár. Azt mondja a Dobló nagyon jól világit :)
viszont arra kiváncsi leszek higy a ledes lámpa hogy válik be Rönóéknál. Ez az új 4. gen nagyon jól néz ki, a Talizman meg gyönyörű!