Miután mindenféle rendszámmal foglalkozó topic-kal találkoztam, de olyannal nem ami az 1990 előtt kiadott rendszámokkal, azok történetével foglalkozik, vettem a bátorságot, egy ilyent nyitni.
Arra kérem az ide írókat, az általuk feltett rendszámokkal kapcsolatban a lehető legtöbb információt, képet, évjáratot tegyék fel.
a 22.Volán 1971-72-ben kapott 100 db Roburt (GC 41-00...99-ig), ezek az AMG 407/408-at váltották, és 100 db Barkas mikróbuszt XX-es rendszámmal......ekkor jöttek folyamatosan a 20.Volántól az Ik 311-esek, majd 1973-74-től a BKV-tól a 620-asok....(ezeket Váchartyánban újították fel...)
Ami egyébként a betű alakjáról is látszik: ehhez képest a nagyobb kétsoros tábla betűi/számai nyúlánkabbak (magasságukhoz képest keskenyebbek) és vastagabb vonalúak voltak.
Méretek a honlapomon megtalálhatók (betűk közti távolságok is, stb.)
Ha viszont ugyanarra az alvázra épült az összes, akkor nem lehet más az ablakkiosztás (csak szélsőséges esetekben), sem hosszabb a busz, és akkor csak nem lehet ez a mozgó áruház 706 RO...
Ahogy nézem, az "egész alakos" képeken a kilincses ajtós és a ráncajtós verzió bal sarka pont ugyanott van. (Mivel a ráncajtó szélesebb, így kisebb a hely előrefelé, ez is látszik amúgy.) De összevetve a rejtélyes gépjármű képét a kilincses 706 RO-val szerintem előbbinél hosszabb a táv az ajtó és a hátsó kerék között, továbbá az ablakok sincsenek kb. középen a kerék fölé építve, mint a többinél. Az ablakokat még csak-csak átépíthették volna, de az oldalfal arányai így se-úgy se stimmelnek.
Érdekes. Eddig teljesen abban a hitben voltam, hogy egyformák. Az is igaz, hogy amikor még lehetőség volt rá, soha nem vizslattam hogy azonos méretűek-e.
Egy típusváltásról/típussorozatról írt,és lehet ez az általam írt'89,inkább 1986 lesz.
1985 után már ritka volt a NYSA 522 10 személyes benzines vásárlása. Akkor inkább a 12 fős Otosan, lusta diesel motorral. Én a 22-es ÁÉV-nél találkoztam velük.
Aszonták'a sofőrök:Szar a kocsi,mert nem jár hozzá benzinjegy.. :-)
Néztem a képet és ki fog jönni a négy ablak. Miért? Mert a jobb egy ajtó nyitható,ezért az oldalsó ablak/ajtó kiosztás szűkíthető. (Ez mondjuk nem Neked írom.)
Nagy elnézést kérve itt nincs rendszám,csak egy gyönyörű Rába pótos szerelvényről készült kép:
"A Hungarian Vintage Glider Club mai képe a Magyar Sportrepülés múltjából.
A Hármashatárhegyi cserkészrepülők táborozásra indulnak 1935 körül. A Rába teherautón látható 2-3 darab RRG Zögling és egy Hol's Der Teufel típusú repülőgép. A teherautó platúján lévő törzset Auguszt Lajos cserkészrepülő fogja."
Találtam egy kilincses ajtós változatot. Ezen az utolsó teljes ablak helyén elférhet a hátsó ajtó. A mozgóbolton nem látom az üzemanyagbetöltés helyét. De, ha középen volt a tank, akkor lehetett a bal oldalon is. Azt pedig pláne nem tartom perdöntőnek, hogy az egyiken süllyeszve van a kilincs, a másikon pedig nem. Hasonlóképp láttam olyan képet, amelyiken az első ajtó után van (vélhetően) akkumulátorláda, másokon meg nincs.