Keresés

Részletes keresés

jgaboca Creative Commons License 2015.09.02 -1 0 671

Sebaj, azért köszi, hogy időt szántál a kérdéseimre. További szép estét!

Előzmény: geodo1 (670)
geodo1 Creative Commons License 2015.09.02 0 0 670

lehet, h még görög szinten is hátul kullog, nem tartom ezt ennyire nyilván, lehetséges. talán majd vki ír tök friss tapasztalást még erről is, meg a repcsis ellátásról is, én nem tudom, mit ad a ts.

Előzmény: jgaboca (669)
jgaboca Creative Commons License 2015.09.02 0 0 669

Rendben, köszönöm! Már régóta járunk Görögországba, sokfelé megfordultunk. A legtöbb helyen tudtuk használni a kártyát, max.összeghatárhoz kötötték a használatot. Valaki azt írta más helyen (fb), hogy ezen a szigeten szerinte egyáltalán nem lehet bankkártyával fizetni, ezért érdeklődtem itt is. :) A gépen az ellátásról nem tudsz valamit?

Előzmény: geodo1 (668)
geodo1 Creative Commons License 2015.09.02 0 0 668

kapsz. :)) van, ahol lehet fizetni, van, ahol nem. de ahol nem, ott se a gazdasági helyzet miatt, egyszerűen görögországban ez közel sem annyira elterjedt, mint pl. itthon. szóval elő fog fordulni, h tudod használni, de nem lesz ez általános azért. jó nyaralást! :)

Előzmény: jgaboca (667)
jgaboca Creative Commons License 2015.09.02 -1 0 667

Sziasztok! Egy gyors kérdés, talán még kapok rá választ, mert holnap indulunk. :) A repülőgépen (travel service) kapunk-e kaját, vagy már ezen sincs? A másik kérdésem, hogy van-e valakinek tapasztalata, lehet-e a boltokban bankkártyával fizetni, vagy csak kp? Előre is köszönöm, ha kapok választ.

MR PATKÁCS Creative Commons License 2015.08.29 0 0 666

Szia tomboy0503! Köszi a gyors és teljeskörű választ, ha még eszembe jut valami kérdezek......

tomboy0503 Creative Commons License 2015.08.28 0 0 665

Szia!  Az  épület  nekünk  megfelelt, szép volt. 10  apartman van a szállóban, a tulaj  kedves, bár  sok   dolgunk  nem volt  vele. Én a  4  személyes  apartmanról  tudok  beszámolni.  Két   nagyméretű  háló  egy  étkető, egy fürdőszoba. A  fürdőszoba  kicsi, de nem zavaró.  Ettől zavaróbb, hogy a víznyomás  esetenként  kritikusan  alacsony volt,  lezuhanyozni  ugyan lehetett, de messzeállt a komfort  zónától.  A szobák egyszerűen berendezettek. A   konyhában  elektromos  tűzhely , hűtőszekrény volt.  A szekrényben  a legszükségesebbek, de főzni is  lehetett. Poharakat, kést  kellett  vennünk - nyilván fogyóeszköz. A 4 személyes  apartmanhoz  egy  nagy  kertre  néző  terasz  volt, itt  reggeliztünk.   2 naponta  takarítottak  és törölközőt cseréltek. A légkondiért  külön díjat  kértek , napi 7  eurót.  Kávéfőzőt  és  kávét vigyetek, amennyiben kávéztok.

Utolsó  nap , tekintettel, hogy  a repülő este  indul  - kései  lelépést  lehet kérni  apartmanonként 10  euro-ért - így  este   6-ig  lehet   benntartózkodni. Ekkor  a transzferbusz    7  körül  veszi  fel  a  csoportot.

A part   kb. 300 m-re  lehet , úgy gondolom, nem távolság. A  partra  vezető út kissé  elhanyagolt, de a szálló  környéke  nem az. Az  út mellett részben  olajfák ill. a környék  még fejlődő  állapotának megfelelően üres  telkek ill.  épülő  házak. 

A városközpont kb. 20-25  perces  sétára  van az  apartmantól,  ezt  is  csak becsülni  tudom,   kb. 1000-1200 m.

A parton  lehet  és szerintem kell  is  bérelni  napernyőt - 6 euró / db ( 1 ernyő - 2 ágy) . A  part kifejezetten szép,  rendben tartott, de  zuhanyzó a  parton nincs.  A  part  homokos, de atengermeder   kisebb   nagyobb  kavicsokkal  borított - ezért gumicipő  jól jöhet. Viszonylag lassan mélyül itt a part, kb 30-40 m után már nem ér  le az  ember lába.

Sokat  írtak a szélről . A  kinttartózkkodásunk alatt egy  nap  volt, hogy  élénkebb volt, de akkor  sem  volt  kifejezetten  zavaró. A  többi  napokon  kellemes  enyhe   fuvallat  volt  jellemző, mely  jól is  esett.  Mikor  autóztunk,  Menetes (  igen , szokni  kell a helyiségek nevének ízét, így  utólag  már  olyan  természetesen  és  jól esően  csengenek  ezek a nevek)  alatt  egy  emlékműnél  viszont  majdnem elvitt a szél.

Az  autóbérlésről írtam már, de nyilván a nagyobb tapasztalattal bíró  és  talpraesettebb fórumozókra  érdemes  figyelni. Én nagy különbséget  nem észleltem az iroda  által közölt árak  és a kereskedések között, de az is  igaz , hogy nem  kapkodtam el a bérlést - így  majdnem lecsúsztunk róla.  Bizonyára  különbség  van a csúcsszezoni  és a főszezoni  árak között is.

Szerintem  az  éttermi - tavernai  árak  nem sokkal  drágábbak mint  itthon.  A supermarketekben az árak pedig szerintem kb. duplája  a magyar áraknak. Két  kisebb   bolt  kb. 250-300 m-nyire  van a főúton, nagyobb pedig  500 m távolságban. Egyelőre  ennyi.

Előzmény: MR PATKÁCS (660)
bürge Creative Commons License 2015.08.25 0 0 664

Köszönöm a segitséget. :-)

geodo1 Creative Commons License 2015.08.25 0 0 663

Tényleg igaz, hogy magam járjak utána az autó bérlésnek, mert úgy olcsóbb, mint amit a kirendelt idegenvezető ajánl? - ez százból 99x igaz.

Előzmény: bürge (661)
syssy48 Creative Commons License 2015.08.25 0 0 662

Ajánlom a Hellasz . hu  fórum oldalán Karpathos címszó alatt olvass vissza, szinte minden kérdésedre választ kapsz. De elolvashatod ott a beszámolókat is.

Előzmény: bürge (661)
bürge Creative Commons License 2015.08.25 0 0 661

Sziasztok!

Mi Szeptember 24-én megyünk Karpathosra Pigadia-ra, szeretnék infót gyűjteni, hogy milyen árban vannak a Tavernák és Éttermek ételei és kb. elég e 400-500 euró egy hétre 2 főre?

Tényleg igaz, hogy magam járjak utána az autó bérlésnek, mert úgy olcsóbb, mint amit a kirendelt idegenvezető ajánl?

Előre is köszönöm a válaszotokat!

MR PATKÁCS Creative Commons License 2015.08.25 -1 0 660

Szia tomboy0503!

Légyszí mutasd be magát a Pantheon appartmant ( felszereltség, elhelyezkedés, tényleg 250 m a part és a bolt is....?)

Mi hiányzott az appartman felszereltségéből, milyen meredek az oda vezető út.....?

Előzmény: tomboy0503 (618)
syssy48 Creative Commons License 2015.08.25 0 0 659

:DDDDDD  Majd beszámolok, ha egyáltalán hazajövök:)

Előzmény: BekeToni (658)
BekeToni Creative Commons License 2015.08.25 0 0 658

Avlónától északra él néhány vadszamár. Ha azok fülébe súgod, hogy Syssy néni vagyok a fórumról, se kisvonat se benzin, csak a törött lábam, de hoztam rollert, vagy egy (felfújható) lovat, hát biztosan szelídre váltanak. Vagy úgy szétszaladnak, hogy ember nem látja Őket többé.

Kíváncsivá tettél. - Őszintén várom, milyen élményekkel térsz haza. Jó nyaralást!

Előzmény: syssy48 (657)
syssy48 Creative Commons License 2015.08.24 0 0 657

Jó, akkor viszek egy lovat:)  Na erre mit.................?

Előzmény: BekeToni (656)
BekeToni Creative Commons License 2015.08.24 0 0 656

Meglehetősen alacsony lesz a hatékonysága. Lejtőn is, - csak nagy bátorsággal, és egy kevéske sík úton használhatod, de az sem lesz egészen örömteli. Talán hátszélben, - Esetleg.

Tolhatod majd, jó lesz… meglátod.

És nincs kisvonat értsd meg.

Előzmény: syssy48 (655)
syssy48 Creative Commons License 2015.08.24 0 0 655

Karpathoson két napja nincs benzin:(   Viszek egy rollert:DDD

Előzmény: syssy48 (654)
syssy48 Creative Commons License 2015.08.20 0 0 654

Köszi:(  pedig nekünk nagyon jó lenne.........

Előzmény: Pontikos1 (653)
Pontikos1 Creative Commons License 2015.08.19 0 0 653

Sajna nem. Tavaly nem volt, idén nem tudom, hogy egyáltalán van-e.

Előzmény: syssy48 (652)
syssy48 Creative Commons License 2015.08.19 0 0 652

Pontikos1!

Írtál a városnéző kisvonatról, nekem pont jó lenne. Nem tudsz te, vagy valaki Karpathost jár utitársunk megközelítő menetrendet? Ment valaki vele idén?

sheenkoonee Creative Commons License 2015.08.19 0 0 651

Köszi!

Előzmény: BekeToni (650)
BekeToni Creative Commons License 2015.08.18 0 0 650

Szia Tib, igen.

Előzmény: sheenkoonee (648)
syssy48 Creative Commons License 2015.08.18 0 0 649

maradhatnák= maradhatnánk:)

Előzmény: syssy48 (647)
sheenkoonee Creative Commons License 2015.08.18 0 0 648

Szia BekeToni!

Ez az apartman aKalimera volt?

Köszi!

Előzmény: BekeToni (641)
syssy48 Creative Commons License 2015.08.17 0 0 647

Na erre mondtam én, hogy nekem megéri az a 10 euro (amit nem hűtőmágnesre költök:DDDD), hogy ebéd után még sziesztázunk egy kicsit, aztán megint ki a tengerbe, és 6 óra előtt lezuhanyozva, kipihenten és élvezettel töltöttük el az utolsó időt.

Egyébként pedig nem  8 nap, hanem 7 éjszaka a hirdetés és mi ennyit fizetünk, nem pedig nyolc napot. Az utazás, az 8 nap..

Ja még valami. Megkérdeztem, hogy lesz e első nap vacsoránk, valószínűleg nem, de ezt az utolsó nap ebéddel pótolják:):):):):)  A mi szállodánkban nincs is ebéd.:DDDDDD

Igen tudom a vészkijárathoz csak dögerősek ülhetnek, de azért megpróbálom. Már itthon szoktatom magam a szűk üléshez:):):) A két ballábam közül a bal-labbik:D 

Zsizsikének igaza van, nem csak tőlünk jönnek a szállodákba, apartmanokba, nem véletlenül van annyi olasz, holland, stb turista. Valószinűleg ezért nem lehet mindenütt ottmaradni.

Igen, ezek bosszantó dolgok, de ha ezen rágódnék, akár itthon is maradhatnák, itthon is van bőven min bosszankodni.

geodo1 Creative Commons License 2015.08.17 0 0 646

ez sztem csak úgy lehetett, h az iroda helyeket bérelt rendes menetrend-szerinti járaton, és abból esetleg napi kettő volt. de azt, h egy chartert egész nap a betonon tartanának, ezt furcsállanám. de persze minden lehet és annak ellenkezője is.

Előzmény: bazidzsó (645)
bazidzsó Creative Commons License 2015.08.17 0 0 645

Ha jól emlékszem, akkor mi régen utaztunk úgy Kos szigetre (irodával), hogy reggel érkeztünk és késő délután jöttünk vissza:)

Előzmény: geodo1 (643)
zsizsikke Creative Commons License 2015.08.17 -1 0 644

Véleményem szerint a (PanoramaTravels) kinti partneriroda dolga lenne átszervezni a szállásadókkal, hogy ne kezdjenek 12-kor takarítani, amikor a következő turnus csak 22 óra után érkezik. 

Ez csak akkor igaz, ha éppen pontosan ugyanannyian érkeznek minden szállodába minden héten a repülővel. Különben lehet, hogy a délben mondjuk Ausztriából érkező gép utasai szállnának meg az általad elhagyott szobában. Nem mindig és mindenütt kontingenssel dolgoznak az irodák, sőt.

geodo1 Creative Commons License 2015.08.17 0 0 643

persze, ez így van! én csak azt mondom, h nem (volna) rosszabb az este sem, mint a többi napszak, mert vagy az első vagy az utolsó nap teljes csak, illetve napközbeninél meg sem az első, sem az utolsó nem az igazán és teljesen. de ha ki kell menni már ennyivel a reptérre menés előtt a szállóból, akkor bizony az este válik a legrosszabb opcióvá.

de asszem a turnusmeghatározás így volt azért mindig, szóval ebben nincs változás. tudod, ezért (is) kell saját szervezésben menni, h ilyenekkel ne (se) kelljen számolnunk.. ;) :)

Előzmény: bazidzsó (642)
bazidzsó Creative Commons License 2015.08.17 0 0 642

Mert nem egész nap (akár a nyaralás első vagy az utolsó napja a szóban forgó) és ettől függetlenül az iroda annak veszi :(

Ahogy leírtam az ideális beosztást, az lenne a teljes értékű, de ez ugye sajnos bizonyos okok miatt nem működik :(

Előzmény: geodo1 (640)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!