Kalimera minden kedves görög sziget rajongónak!
Szeretettel várunk itt mindenkit, aki járt már ezen a csodálatos szigeten, vagy csak tervezi a nyaralását. Osszuk meg egymással tapasztalatainkat, élményeinket, képeinket. Kérem, hogy törekedjünk a görög mentalitásnak megfelelően kulturált hangvételű (esetleg baráti) társalgásra, kössön össze minket a görög szigetek iránti rajongásunk!
lehet, h még görög szinten is hátul kullog, nem tartom ezt ennyire nyilván, lehetséges. talán majd vki ír tök friss tapasztalást még erről is, meg a repcsis ellátásról is, én nem tudom, mit ad a ts.
Rendben, köszönöm! Már régóta járunk Görögországba, sokfelé megfordultunk. A legtöbb helyen tudtuk használni a kártyát, max.összeghatárhoz kötötték a használatot. Valaki azt írta más helyen (fb), hogy ezen a szigeten szerinte egyáltalán nem lehet bankkártyával fizetni, ezért érdeklődtem itt is. :) A gépen az ellátásról nem tudsz valamit?
kapsz. :)) van, ahol lehet fizetni, van, ahol nem. de ahol nem, ott se a gazdasági helyzet miatt, egyszerűen görögországban ez közel sem annyira elterjedt, mint pl. itthon. szóval elő fog fordulni, h tudod használni, de nem lesz ez általános azért. jó nyaralást! :)
Sziasztok! Egy gyors kérdés, talán még kapok rá választ, mert holnap indulunk. :) A repülőgépen (travel service) kapunk-e kaját, vagy már ezen sincs? A másik kérdésem, hogy van-e valakinek tapasztalata, lehet-e a boltokban bankkártyával fizetni, vagy csak kp? Előre is köszönöm, ha kapok választ.
Szia! Az épület nekünk megfelelt, szép volt. 10 apartman van a szállóban, a tulaj kedves, bár sok dolgunk nem volt vele. Én a 4 személyes apartmanról tudok beszámolni. Két nagyméretű háló egy étkető, egy fürdőszoba. A fürdőszoba kicsi, de nem zavaró. Ettől zavaróbb, hogy a víznyomás esetenként kritikusan alacsony volt, lezuhanyozni ugyan lehetett, de messzeállt a komfort zónától. A szobák egyszerűen berendezettek. A konyhában elektromos tűzhely , hűtőszekrény volt. A szekrényben a legszükségesebbek, de főzni is lehetett. Poharakat, kést kellett vennünk - nyilván fogyóeszköz. A 4 személyes apartmanhoz egy nagy kertre néző terasz volt, itt reggeliztünk. 2 naponta takarítottak és törölközőt cseréltek. A légkondiért külön díjat kértek , napi 7 eurót. Kávéfőzőt és kávét vigyetek, amennyiben kávéztok.
Utolsó nap , tekintettel, hogy a repülő este indul - kései lelépést lehet kérni apartmanonként 10 euro-ért - így este 6-ig lehet benntartózkodni. Ekkor a transzferbusz 7 körül veszi fel a csoportot.
A part kb. 300 m-re lehet , úgy gondolom, nem távolság. A partra vezető út kissé elhanyagolt, de a szálló környéke nem az. Az út mellett részben olajfák ill. a környék még fejlődő állapotának megfelelően üres telkek ill. épülő házak.
A városközpont kb. 20-25 perces sétára van az apartmantól, ezt is csak becsülni tudom, kb. 1000-1200 m.
A parton lehet és szerintem kell is bérelni napernyőt - 6 euró / db ( 1 ernyő - 2 ágy) . A part kifejezetten szép, rendben tartott, de zuhanyzó a parton nincs. A part homokos, de atengermeder kisebb nagyobb kavicsokkal borított - ezért gumicipő jól jöhet. Viszonylag lassan mélyül itt a part, kb 30-40 m után már nem ér le az ember lába.
Sokat írtak a szélről . A kinttartózkkodásunk alatt egy nap volt, hogy élénkebb volt, de akkor sem volt kifejezetten zavaró. A többi napokon kellemes enyhe fuvallat volt jellemző, mely jól is esett. Mikor autóztunk, Menetes ( igen , szokni kell a helyiségek nevének ízét, így utólag már olyan természetesen és jól esően csengenek ezek a nevek) alatt egy emlékműnél viszont majdnem elvitt a szél.
Az autóbérlésről írtam már, de nyilván a nagyobb tapasztalattal bíró és talpraesettebb fórumozókra érdemes figyelni. Én nagy különbséget nem észleltem az iroda által közölt árak és a kereskedések között, de az is igaz , hogy nem kapkodtam el a bérlést - így majdnem lecsúsztunk róla. Bizonyára különbség van a csúcsszezoni és a főszezoni árak között is.
Szerintem az éttermi - tavernai árak nem sokkal drágábbak mint itthon. A supermarketekben az árak pedig szerintem kb. duplája a magyar áraknak. Két kisebb bolt kb. 250-300 m-nyire van a főúton, nagyobb pedig 500 m távolságban. Egyelőre ennyi.
Ajánlom a Hellasz . hu fórum oldalán Karpathos címszó alatt olvass vissza, szinte minden kérdésedre választ kapsz. De elolvashatod ott a beszámolókat is.
Mi Szeptember 24-én megyünk Karpathosra Pigadia-ra, szeretnék infót gyűjteni, hogy milyen árban vannak a Tavernák és Éttermek ételei és kb. elég e 400-500 euró egy hétre 2 főre?
Tényleg igaz, hogy magam járjak utána az autó bérlésnek, mert úgy olcsóbb, mint amit a kirendelt idegenvezető ajánl?
Avlónától északra él néhány vadszamár. Ha azok fülébe súgod, hogy Syssy néni vagyok a fórumról, se kisvonat se benzin, csak a törött lábam, de hoztam rollert, vagy egy (felfújható) lovat, hát biztosan szelídre váltanak. Vagy úgy szétszaladnak, hogy ember nem látja Őket többé.
Kíváncsivá tettél. - Őszintén várom, milyen élményekkel térsz haza. Jó nyaralást!
Meglehetősen alacsony lesz a hatékonysága. Lejtőn is, - csak nagy bátorsággal, és egy kevéske sík úton használhatod, de az sem lesz egészen örömteli. Talán hátszélben, - Esetleg.
Írtál a városnéző kisvonatról, nekem pont jó lenne. Nem tudsz te, vagy valaki Karpathost jár utitársunk megközelítő menetrendet? Ment valaki vele idén?
Na erre mondtam én, hogy nekem megéri az a 10 euro (amit nem hűtőmágnesre költök:DDDD), hogy ebéd után még sziesztázunk egy kicsit, aztán megint ki a tengerbe, és 6 óra előtt lezuhanyozva, kipihenten és élvezettel töltöttük el az utolsó időt.
Egyébként pedig nem 8 nap, hanem 7 éjszaka a hirdetés és mi ennyit fizetünk, nem pedig nyolc napot. Az utazás, az 8 nap..
Ja még valami. Megkérdeztem, hogy lesz e első nap vacsoránk, valószínűleg nem, de ezt az utolsó nap ebéddel pótolják:):):):):) A mi szállodánkban nincs is ebéd.:DDDDDD
Igen tudom a vészkijárathoz csak dögerősek ülhetnek, de azért megpróbálom. Már itthon szoktatom magam a szűk üléshez:):):) A két ballábam közül a bal-labbik:D
Zsizsikének igaza van, nem csak tőlünk jönnek a szállodákba, apartmanokba, nem véletlenül van annyi olasz, holland, stb turista. Valószinűleg ezért nem lehet mindenütt ottmaradni.
Igen, ezek bosszantó dolgok, de ha ezen rágódnék, akár itthon is maradhatnák, itthon is van bőven min bosszankodni.
ez sztem csak úgy lehetett, h az iroda helyeket bérelt rendes menetrend-szerinti járaton, és abból esetleg napi kettő volt. de azt, h egy chartert egész nap a betonon tartanának, ezt furcsállanám. de persze minden lehet és annak ellenkezője is.
Véleményem szerint a (PanoramaTravels) kinti partneriroda dolga lenne átszervezni a szállásadókkal, hogy ne kezdjenek 12-kor takarítani, amikor a következő turnus csak 22 óra után érkezik.
Ez csak akkor igaz, ha éppen pontosan ugyanannyian érkeznek minden szállodába minden héten a repülővel. Különben lehet, hogy a délben mondjuk Ausztriából érkező gép utasai szállnának meg az általad elhagyott szobában. Nem mindig és mindenütt kontingenssel dolgoznak az irodák, sőt.
persze, ez így van! én csak azt mondom, h nem (volna) rosszabb az este sem, mint a többi napszak, mert vagy az első vagy az utolsó nap teljes csak, illetve napközbeninél meg sem az első, sem az utolsó nem az igazán és teljesen. de ha ki kell menni már ennyivel a reptérre menés előtt a szállóból, akkor bizony az este válik a legrosszabb opcióvá.
de asszem a turnusmeghatározás így volt azért mindig, szóval ebben nincs változás. tudod, ezért (is) kell saját szervezésben menni, h ilyenekkel ne (se) kelljen számolnunk.. ;) :)