Keresés

Részletes keresés

ftpalma Creative Commons License 2015.08.16 0 0 634

6.-ik alkalommal voltunk már Görögo.-ban, ebben volt irodai és saját szervezés is (apartman, hotel), de sehol nem volt olyan, hogy 12-kor kifele az apartmanból, ha 21:50-kor megy a gép. Mindenhol lehetett maradni, külön díj nélkül!

Természetesen ezt nem mondták el előre, sőt a nyaralás közben sem. Olyannyira, hogy a helyi idegenvezető sem mondta el, hiába kérdeztük. Visszaút előtti napon besuppasztott egy lapot a mappába, hogy 19-kor jön a transzferbusz. Azaz még ebben sem szerepelt, hogy másnap 12-kor mi fog történni.... Szóval azért írtam, hogy ez baromira nem volt korrekt, mert sokakat váratlanul ért a rájuk rontó és kiparancsoló tulajdonos...

Persze mindenkinek szive joga, hogy milyen árat szeretne fizetni a fakultatív programokért, én csak jeleztem, hogy nem néhány Euroról van szó, hanem 2-4x-res felárazásról, ami szerintem már elég jelentős és indokolatlan(ul pofátlan lehúzás). Ha meg szeretné az ember bejárni a szigetet (hisz azért megy oda), akkor meg egy kész vagyon, amit a semmiért fizetsz neki oda. Több esetben panaszkodtak, az utasok akik az irodával fizettek be, hogy az idegenvezető nem ment el a kirándulásra..

Mi Pigadiában laktunk, így könnyen elérhető volt a kikötő (kb. 20-30 perc séta), szóval nem nagy erőfeszítés eljutni oda, pláne hogy közben a tengerpart közelében mész.

Akik nem a fővárosban laknak, azoknak lehet körülményesebb bejutni a fővárosba, de nincsennek olyan nagyon nagy távolságok és szerintem érdemes fontolóra venni, ha összefogtok páran és taxit kértek ami kb. 10-20 eurós összköltség, még akkor is olcsóbban jöttök ki, hisz az idegenvezetőnek fejenként fizettek oda 20 Eurót. De ez csak az én véleményem.

A sziget szép, de nem ez lett a kedvenc helyem a görög szigetek közül.

Előzmény: bazidzsó (627)
geodo1 Creative Commons License 2015.08.16 0 0 633

én is így gondoltam a hazautazási előtti felkészülést, persze. 

Előzmény: syssy48 (632)
syssy48 Creative Commons License 2015.08.16 0 0 632

:DDDDD ne is kelljen. Sokszor voltunk úgy, hogy várni kellett a buszra, mindenütt volt egy hely, ahová le lehetett pakolni a cuccokat, nem is ez a gond. De itt este 6 után jön a busz, én meg nem szeretnék a hallban ülni addig, nagy melegben meg (bicebócán) hová menjek. Lezuhanyozni közvetlen elutazás előtt sehol nem lehetett. És ilyen drágán még úgysem zuhanyoztam soha:DDDDD

Előzmény: geodo1 (631)
geodo1 Creative Commons License 2015.08.16 0 1 631

már ha van magyar nyelvű idegenvezetés. mert sokszor olvasom, h ugyanúgy egy helyi erő szolgáltatására lehet befizetni, csak dragábban, mint a helyi erőnél magánál.

mondjuk engem görög szinten megdöbbent ez az utolsó napi 10-20 euró. :o én saját szervezésben utazom, és még soha fel sem merült, h pénzt adjak ezért, h csak később megyek el. európában, egy hotelben persze ezt be kell tartani (bár a csomagot ott is ingyen lehet ott hagyni). de egy kis görög apartmanban?...legrosszabb esetben is az volt eddig, h oda cuccoltunk, ami a szállasadó saját része volt, ott tudtunk felkészülni a hazaútra. 

na mindegy, akárhogy is, nem sikerül kedvet kapnom az irodákhoz. :))

Előzmény: syssy48 (630)
syssy48 Creative Commons License 2015.08.16 0 0 630

Igen, a fakultatív programok mindenütt drágábbak, mint az egyéni szervezés. Többek között (a hasznukon felül) azt kell megfizetni, hogy magyar nyelvű idegenvezetés van és hogy oda jönnek érted a szálláshoz és haza is visznek, nem kell busz+taxi stb ksg.

Én már a megrendelés napján tudtam, hogy mikor indul és érkezik a repülő, csak utána kell nézni egy kicsit. Vagy kérdezni.

És mindenütt 10ig, vagy délig kell elhagyni a szállodát, de 10-20 euróért még kimehetsz strandolni, elmehetsz körülnézni, és este 6 előtt mgé visszamehetsz a szobádba, és frissen lezuhanyozva várhatod a buszt.

Igazad van viszont abban, hogy a tájékoztatás majdnem egyenlő a 0-val, de sok fórumon olvashatsz előre is. Nekem pl. közbejön a 4 napos ünnep, hogy mikor kapom meg a papírokat? ki tudja. De biztos megkapom. :)

De azért remélem sok szépséget láttatok, ami mindezért kárpótolt.

Előzmény: ftpalma (626)
tomboy0503 Creative Commons License 2015.08.16 0 0 629

Az attól függ ki mit is vár az utazási irodától.

Először is az utazást és a szállást, az odavezető transzfert nyújtsák tálcán. Ezen felül a biztonságérzetet is adjanak hozzá: egy  kontakt – egy  telefonszám – ő a telepített idegenvezető akár szükség van rá , akár nincs. 

Ez mind szervezhető egyénileg, ha valaki erre rá tudja szánni az idejét, kellő nyelvismerete van, van benne  kezdeményezőkészség stb.

A többi hab a tortán .

A sziget szerintem annyira  szép, hogy mindenfajta fakultatív programterv nélkül is élvezhető.

Mi is láttuk a kikötőben az árakat –mégis  kényelemből  a drágább, utazási iroda által kínált programot választottuk. Egy telefon  és működött a dolog. Nem a két szép szemünkért, hanem 8  euro/fő-ért.

De, azért megértem, hogy lehet olyan szituáció  a fentiek ismeretében is, mikor keserű szájízt hagy a szervező- az iroda. Ez tényleg az ő felelősségük – mert ez szerintem  már nem  pénz kérdése, hanem kommunikációs  zavar.

Mi egyébként a távozás  napján béreltünk még autót  és kirándultünk, fürödtünk - és a bérautót a repülőtéren hagyva  zártuk a szigetfesztivált.

geodo1 Creative Commons License 2015.08.16 0 0 628

ha vki időben fizet be, gyakran tényleg nem tudja még, mikor megy a gép. eleve későn szokták megmondani, ráadásul még utána is hajlamosak változtatni rajta csomószor. ezzel együtt a másfél-két nap mínusz azért túlzás.

bazidzsó Creative Commons License 2015.08.16 0 0 627

Előre hozzátenném, hogy semmilyen érdekem nem fűződik egyetlen utazási irodához sem, sőt én inkább az egyéni utazást részesítem előnyben...de tegyünk tisztába pár dolgot:

- az indulás és hazautazás dátuma sem volt ismert számotokra, mikor befizettétek az utat? Ugyanis ez alapján már ki lehet számítani, hogy mennyi időt fogtok a szigeten tölteni. Sajnos a repülős utaknál is 1,5-2 nap mínusszal kell számolni, ha a járat pont úgy esik. Ha viszont nem mondta meg az iroda, hogy mikor mentek-jöttök, az elég nagy hiba...

- minden szálláson ez a gyakorlat, hogy ~délig el kell hagyni a szobát, max. 10-20€-ért maradhattok a hazajövetelig benne. Ez teljesen rendben van, mert nekik még ki is kell takarítani ezt a következő vendég érkezéséig. Jobb helyeken ilyen esetben poggyász szobát jelölnek ki és oda mindenki be tudja rakni a dolgait, használhatod a fürdőt is. Ezt nem biztosították? Ezért lehetne pl. reklamálni.

- több soron le lett írva, hogy a fakultatív kirándulásokat egyéniben kell intézni. Az irodák ezeket nagy haszonnal adják tovább. Ez minden irodánál így van. Kis nyelvtudás kell hozzá csupán, hogy egyéniben megszervezd a plusz kirándulást.

Inkább az lenne a kérdés: hogy tetszett a sziget? :)))

Előzmény: ftpalma (626)
ftpalma Creative Commons License 2015.08.15 0 0 626

Szia!

Mi az Ibusszal utaztunk, de maga az iroda csalódás volt. Nem megfelelő tájékoztatás, utólag előbukkanó költségek. A kinti partnert (Panorama Travels - ez az Ibusz, Aeolus, és Personal T. képviselete is egyben) érdemes kerülni, mert sokkal magasabb áron adja a fakultatív kirándulásokat, mint bárki más a szigeten. Pl. ami nála 40 Eur/fő, azt máshol 20-ért megkaphatod, és még engednek is. Pl. 2 felnőtt + 1 gyerek Panorama Travelsnél előfizetve egy Olimpos kirándulásra 100 Euro lett volna, végül a kikötőből indulva a összesen 45 euroból mentünk el hárman. De mindegyik útja 2-4x többe kerül mint máshol, autóbérlés árai szintén (ld. 1 napra 67 Euro) Érdemes körülnézni a szigeten, mert sokat tudtok spórolni, ha őt kihagyjátok. 

Az első nap 23 óra körül értünk a szállásra (az Ibusz szerint ez az utazás 1. napja), és az utolsó nap 12-kor mindenkit kiparancsoltak a szállásról, a repülő meg 21:50-kor indult vissza... 10-20 Euro fejében maradhattál 18-ig. Hát akárhogy is számolom, akkor a 8 nap így csak 6,5 nap volt. Szóval nem voltak egyáltalán korrektek. Pláne úgy hogy ezt előre senkinek nem mondták el, csak ott és akkor kellett ezzel szembesülni.

Előzmény: Ildoszka (613)
syssy48 Creative Commons License 2015.08.15 0 0 625

Köszi. Na ennek örülök, a Vrontis öböl strandjairól nem írtak csak nagyon kevesen. Finakiba és az Apella beachre megpróbálunk eljutni. Már nagyon várom az indulást, remélem már nem jön közbe semmi.

Előzmény: tomboy0503 (624)
tomboy0503 Creative Commons License 2015.08.15 0 0 624

Hát sajnálattal hallom. Jobbulást. Strandolásra leginkább így talán a Pigalia  hosszú partja jöhet szóba. Nagyon szép , a te szempontodból "könnyen" megközelíthető és  nekünk  nagyon bejött. Szerintem szép, lassan mélyülő. A part homokos, napozó ágy  szinte mindíg volt. A parton is több Tavernával.  Ilyen volt még Finiki strandja is.

Előzmény: syssy48 (623)
syssy48 Creative Commons License 2015.08.15 0 0 623

Nagyon érdekes dolgokat írtál le, köszi. Autózni a törött lábam miatt nem tudok, ezért az is érdekelne, milyen volt az a strand, és hol volt, ahol egyébként fürödtetek?

Előzmény: tomboy0503 (622)
tomboy0503 Creative Commons License 2015.08.15 0 0 622

Még annyit, hogy a hajóúton az étkezés kis farönkök melletti asztalokon folyik - ez Vasilis Tavernája. Az ételt a hajóról kosarakban hozzák fel. NE üljetek az ételhordó kosarak közelébe, mert amint kinyitják nem kis számú darázs kerül elő. Egyébként a szigeten nagyon sok bogárral nem találkoztunk, szúnyog nem volt - de itt az ebéd alatt azért a darázsinvázió zavaró volt. 

És igen - autót béreltünk.

Rengeteg kisebb nagyobb strand ,  öböl , beach van.  Biztosan bejárható a sziget bérjármű nélkül is, de az hogy nem árt az autó az biztos. Buszos oldalról nem tudok mit  írni, bár menetrendet és egy helyen buszmegálló táblát is láttam. Rengeteg jármű kölcsönző van – robogó, motor, quad, autó. Ennek ellenére mi addig lustiztunk, míg az autóbérlésről majdnem  lecsúsztunk. Érdemes már az első nap megtervezni – eldönteni, hogy mikor kívántok autót bérelni. Motor- quad, ahogy láttam, nagyjából folyamatosan volt. Mi két napra illetve kétszer egy napra kölcsönöztünk. A negyedik és az utolsó, elutazás  napján béreltünk. A negyedik napon szembesültem, hogy kifogyott Pigadia  autós készlete. Nem túl fürgén 11 óra körül egy tavernában kávézva döntöttünk az autóbérlésről.   

Kávémániásoknak mondanám, hogy kotyogós kávéfőzőt és kedvenc kávéjukat vigyék , sem a tavernákban nem találkoztam jónak mondható kávéval és nem is nagyon lehet kapni – még a 2:1-ben, 3:1-ben segítség is alig van.  Persze  aki szereti az instant kávét, azt lehet kapni.

Tehát a bérléssel időben kicsit megcsúsztunk. Eleve inkább több napra szeretik kiadni , de a rengeteg autókölcsönző ellenére is alig találtunk már, és  nem igazán volt jó gyalogosan kajtatni a kölcsönzőket. Időben foglaljátok le, akkor  nem lesz probléma. A kölcsönzői árak nagyjából egyformák - az iroda  is  ajánl majd kölcsönzőt. Mi egy  napra  55 euro + biztosításért béreltünk egy Seat Ibizat.

Tehát viszonylag későn indultunk.

Az utak kiválóak, nem túl régen burkolhatták. A  szigetet probléma nélkül lehet beautózni. Mi csak a felkapott helyekre  mentünk, így a kis autó  gond  nélkül bírta. Úgy  sejtem,de erről mást  kell majd  megkérdezni ,  ha  eldugottabb öblökbe  vágytok, a földutakra terepjáró kell majd - itt a terepjáró  zömében a 4x4-s Suzuki Jimmy.

Először Kyr Panagia volt a cél. Az út Apertin vezet át, egy kanyargós  utcákkal átszőtt hangulatos kis település. Az útjelző táblák egyértelműek, nem nagyon lehet eltévedni. Az ember a lefelé vezető szerpentineken lépten nyomon megszeretne állni magába inni a látványt- érdemes is. A késői időpont miatt csak egészen magasan tudtunk leparkolni. Ha lehetőség van minél lentebb érdemes parkolni, a partra vezető szakasz viszonylag meredek, így a napozástól megfáradt embernek a visszavezető kaptató nem esik túl jól.  Csak egy órát töltöttünk akkor itt. Ekkora már  a napernyők elkeltek  és árnyékot adó fák az öbölben nincsennek ! Az öböl  jobb oldalán  van egy  kis barlang - érdemes itt letelepedni. Napernyő nélkül azért durva  hosszú időn keresztül. Maga  a part homokkal feltöltött, de a gyorsan mélyülő tengerpart  kavicsos.  Szerintem itt is jól jön a vizicipő - forró a homok, az edzetlen talpnak a kisebb nagyobb kavicsok nyomása azért fájdalmas  is  lehet- én legalább is  így voltam vele. Innen Spoa irányába  haladtunk, de előtte Lefkos felé fordultunk. A sziget  keleti oldalát sok felé  borító fenyőerdőt kopárabb vidék váltja a nyugati oldalon. Lefkosban végül is  nem álltunk  meg,  gyönyörű öblök ellenére maga Lefkos ránk  nem tett mélyebb benyomást. Délre  tartva Finikiben álltunk  meg. Itt igazi  homokos , lassan mélyülő part van. Maga a település parányi, de megkapó. Egységes, klasszikus kék-fehér görög stílus, csábító Tavernák. Maga a part is két  tucatnyi napernyőt fogad be. Tetszett,a  gyerekek  nagyon élvezték. Innen Arkasa melletti Agios Nikolaos Beachre mentünk át. Ide már 6 óra után értünk. Itt a jellemző  szélirány miatt folyamatos a hullámzás - ezt nem csak  a gyerkőcök, de láthatólag mindenki  értékeli.

Nekünk ennnyi  fért  bele egy  napba - ez  habitus, tempo,  szervezés kérdése -  nekünk  nagyon tetszett . Az elutazás napján béreltünk még autót, de egyelőre ennyire  futja - így  is  kissé  bőlére lett eresztve a történet.

Előzmény: syssy48 (621)
syssy48 Creative Commons License 2015.08.14 0 0 621

Köszi, pont erre vágyunk:) gondolom a többit kocsival néztétek meg. Azért majd ha ráérsz, leírhatnád az élményeiteket, merre jártatok még, melyik strand tetszett a legjobban.

Ma egész nap a Hellasz.hu beszámolóit olvasgattam, már mindent "láttam", nem is kell elutaznom:DDDDDD

Előzmény: tomboy0503 (620)
tomboy0503 Creative Commons License 2015.08.14 0 0 620

Igen, még szívesen maradtunk volna. Mi nem nagyon készültünk rá, inkább hasraütéssel, az indulás előtt kb. 10 nappal választottuk ki a helyszínt, meglehetősen kevés információ birtokában, de igazán kellemesen éreztük magunkat.  Az iroda által szervezett programok közül mi a hajókirándulást választottuk. A hajókázás praktikusan egész napos volt. 9 körül vett fel egy transzfer busz a szállásnál , fél tíz körül indultunk és este 6 körül érkeztünk. Pigaliából először Vasilis kapitány magánbirodalmába vezetett az út - Vasilis paradise egy kis öböl, ahol egy " Tavernát " is kialakítottak. Itt egy  nagyon finom ebédet kaptunk, csodaszép környezetben. Ezt követte Apella, ahol  kikötve kb.  2 órányi strandolás következett, majd  Kyra Panagia . Utóbbi  helyen már  csak lehorgonyoztak, strandolás nem volt, aki akart az a hajó körül  fürödhetett. Kb. leltár alapján ennyi  fért  bele- persze a látvány az leírhatatlan - azok  a színek, a tenger, a  sziklás öblök , a fenyővel borított hegyoldalak, a folytonosan ismételt mondatok, hogy jajjjjj, Te is látod  azt amit én ? . Én évekkel  ezelőtt  Rodoszon már  jártam, de messze  nem  fogott  meg ennyire.

Előzmény: syssy48 (619)
syssy48 Creative Commons License 2015.08.14 0 0 619

Gondolom fájó szívvel jöttetek haza. Élménybeszámolót nem kapunk? Voltatok fakultatív kiránduláson?

Előzmény: tomboy0503 (618)
tomboy0503 Creative Commons License 2015.08.14 0 0 618

Sziasztok. Tegnap éjszaka éreztünk vissza Karpathosról. A Pantheon appatmanban laktunk. Ha tudunk, információval segítünk.

syssy48 Creative Commons License 2015.08.10 0 0 617

Igaz, igaz:DDDD

Előzmény: sheenkoonee (616)
sheenkoonee Creative Commons License 2015.08.10 0 0 616

Meg az Apollon...

Előzmény: syssy48 (615)
syssy48 Creative Commons License 2015.08.10 0 0 615

Én az INVIA-n keresztül megyek az IBUSZ-szal, mindkettővel többször utaztunk már, megbízható, de nem olcsó cégek. Hozzáteszem, mi mindig szállodába megyünk, mert apartman ritkán van közvetlen a tengerparton:DDD

De ha beírod a gúgliba a Karpathos szót, kiad neked még sok utazási irodát, tudomásom szerint 3 cég szervezi ide az utakat, a többi csak közvetít. Az Ibusz, a Personal tours és az Aeolus, de ebben nem vagyok biztos.

geodo1 Creative Commons License 2015.08.10 0 0 614

értem, ez jogos-lenne, ha ezt kérdezted volna, viszont nem ezt kérdezted. hanem csak annyit, h melyik irodákkal lehet eljutni a szigetre. erre a mostanira, h konkrét tapasztalat érdekel az irodai utakkal kapcsolatban, könnyen lehet, h kapsz is majd neked is tetsző választ. :)

Ildoszka Creative Commons License 2015.08.10 0 0 613

Nem voltak elvárásaim :) A meglévő tapasztalatok érdekelnek, amiket az itt fórumozó emberek átadhatnak. Ha a fórum-lakók 3 irodával kapcsolatosan tudnak infot nyújtani, de van 10, lehet engem csak az a 3 érdekel, mert a többiről nincs tapasztalatotok.

Előzmény: geodo1 (607)
geodo1 Creative Commons License 2015.08.09 0 0 612

tudom. és akkor nem fért volna bele egy válasz?...

Előzmény: Boar... (611)
Boar... Creative Commons License 2015.08.09 0 0 611

off

Csak a törött láb vs kuplungolás témához szóltam hozzá.

Előzmény: geodo1 (609)
syssy48 Creative Commons License 2015.08.09 0 0 610

Nekem itthon is automata váltós autóm van:DDDDDD az nem gond. Egy automata váltós bérlése majdnem felér egy taxizással, ahogy elnéztem. Seat Ibizát, vagy VW-t találtam, ami automata. Szerintem 3 napra 3-400 eurós ár .............. (a zárolt letétről már nem is beszélve). De mindenhová el lehet jutni busszal, vagy hajóval is. Majd megoldom valahogy, csak már ott lennék. :DDDDDD

Előzmény: Boar... (608)
geodo1 Creative Commons License 2015.08.09 0 0 609

Off

Akkor szerinted érdemes autóval is átmenni teljes napra is arra a kis szigetre?

Előzmény: Boar... (608)
Boar... Creative Commons License 2015.08.09 0 0 608

Automata váltós kocsi?

Az első pár megállásnál keresi a lábad a kuplungot de hamar ráérzel. A feleségem Ammoulianin, szűk, kanyargós "hegyi" utakon vezette először az automataváltós autót és nem okozott gondot.

Előzmény: syssy48 (603)
geodo1 Creative Commons License 2015.08.09 0 0 607

Most komolyan...teljes értékű választ arra, h mely irodák utaztatnak a szigetre, hogyan lehet egy fórumtól várni? :o Mondjuk tudunk hármat, de közben lehet, h öt van, és lehet, h az itt nem megírtak között lenne a neked leginkább megfelelő (mer ugye, mi az, hogy 'érdemesebb? kinek a számára, és milyen szempontok alapján?...)

Erre a kérdésedre a legpontosabb választ igenis a guglival találhatsz. Nem véletlen, h semmiféle választ nem kaptál a kérdésedre- az persze már másik dolog lesz, ha egyik vagy másik irodára vonatkozó konkrét kérdéseid lesznek, arra már könnyebben kapsz majd választ és segítséget.

Előzmény: Ildoszka (606)
Ildoszka Creative Commons License 2015.08.09 -1 0 606

Hogy Te milyen jó ötleteteket tudsz adni ... ! :) Nyilván azért ír az ember kérdést fórumra, hogy tapasztalt emberektől hasznos tanácsokat kapjon... azért nem vagyok annyira hülye a ne tudjam a "gugliba" beütni a Karpathos és az utazás szót... ennél kicsit fejlettebb már a szervezetem... nyilvánvaló, hogy repülős az út, csak kíváncsi lettem volna, melyik irodával érdemesebb menni. Majdnem 20x voltam már görög Földön nyaralni, de általában magánszervezéssel, utazási irodával, repülővel  még nem. Ha valaki egy fórumon ilyen válaszra képes csak, akkor nem értem, egyáltalán minek pazarolja az idejét arra, hogy 1 ilyen mondatot leírjon...

Előzmény: Bejus70 (569)
syssy48 Creative Commons License 2015.08.06 0 0 605

Most így elolvasva...............:DDDDDDDDDDDDDD   De kikérem magamnak, a törülköző az fontos:)))))

Előzmény: geodo1 (604)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!