Én is szeretem a 90-es évek stílusát,meg az idősebb autókat,attól függetlenül,hogy én akkoriban születtem :)A mai kopogós műanyag belsős fosoktól a hideg kiráz.Ismerősöm vett egy 2015-ös Lancert.Nem mondom,hogy nem szép,de a belseje egyáltalán nem fogott meg,túl rideg.Legalábbis nekem.Aztán ugye múltkor is meg volt itt a téma,hogy az autóipar már nem az eladásokból él meg,hanem a szervizelésekből...stb.Nem úgy mint rég,amikor az autó az autó volt...Szívesen megmaradnék én is a BMW-nél,illetve egy 90-es évekbeli autónál,de sajnos vagy nem sajnos nagyon ritkán használom az autót.Évi 8-10.000 km.Nem létfontosságú.Ezért nézegetek valami kis szaladgálós autót hahu-n,de még nem igazán fogott meg semmi.Egyszerűen nem találok olyan autót a bmw-n kívül,ami tetszene.Már-már azon is elgondolkodtam,hogy veszek egy kis 16i compact-ot,szaladgálni az is tökéletes lenne,de nagyon nehéz jót találni már ilyen idősen.A 20i-m szerintem túl sok,illetve felesleges erre a célra,főleg,hogy szinte csak városban használom az autót.
Nekem is nagyjából elég, de azok az autók egyre kevésbé lesznek alkalmasak napi használatra, elöregednek. Előbb-utóbb lépni kell. Nekem 2005 utáni autóm még nem volt :)
Az RS3-at még nem vezettem, arról amúgy jókat mondanak. Az egyébként megeszi az M135i-t. Impreza, Lancer rendben vannak, de fapadosak, M3, M4 azért más kategória.
Igen, a cseheknek van is egy olyasféle mondásuk a déli szomszédukra vonatkozóan, hogy inkább nem esznek csak ott álljon a ház előtt a német prémium autó. :) Egyébként a Lagunával voltam és az úton egyet sem láttam belőle (kivéve Ostravában a Renault márkakereskedés udvarán), Mégane-ból is alig-alig. A VW konszern az, amely erős a Skoda miatt.
Azt nem annyira, de nem rosszak, főleg a 7 év garikkal. De az első pár évben, 1-200.000 km-ig a legtöbb autó tökéletes (ezért is vesznek azt az ésszerű népek, meg akik megengedhetik), talán a legtöbb gond még a német, sok extrás prémiumokkal van.
A magyar megítélés meg innen indul, 2-500e-s, tizenéves autókat még újszerűnek akarnak látni, amire nem kell költeni, csak néha tescós olajcsere, meg használt gumi és kész. Ha nem szeretném a 90-es évek stílusát, már én is rég vettem volna egy octaviat vagy focust újonnan, és kis odafigyeléssel 10 évig nem lenne gondom, akármennyi megyek... Csak ugye még nem sok autót tartottam meg 10 évig :)
Bele. Sőt, még az m54b30-at is. Főtengely, dugattyúk, hajtórudak kellenek.
Ahogy sejtettem, kipuffban lévő pillangó nem egy adott fordulaton nyit. Padló gázra már 3000 alatt is kinyit (vagy a környékén), óvatosba még 4000 körül sem.
Cseheknék a VW csoport erős (ezért van sok Audi), a koreaiak és a franciák (mert olcsóbbak. Tudom, széthullik, meg szar, de valamiért Franciaországban is van élet, ott pl a Laguna 1 teljesen hétköznapi, gyakori autó...). Ésszerűen vásárolnak, a sok "prémium" fél-3 milliós öreg szar, ami itthon lassan minden második autó, ott max néhány olcsóbb lakótelepen meg vidéken fordul elő. Ez igaz Franciaországra és Csehországra is. A szlovákok már inkább olyan magyaros műmájerek, de példaképünk Bulgária meg Albánia lehet, azok még ilyen prémium roncstemetők.
Persze nem szólhatok semmi, az elmúlt egy évben volt/van 124-esem, E36-om, és ugyanilyen korú dzsippem is... Talán annyi, hogy nem erőn felül veszem, hanem mert ezt a kort szeretem... Meg amúgy is már a 2 milliós 211-E46/E90-E60 a villantós felkapaszkodott proli autó...
Szerintem jó autókat gyárt az RS szériák pedig kifejezetten jók . Persze nem hátsókerékhajtás , de egy 300 le autóval összkerékhajtással lehet autózni elég szépen (impreza,lancer . .stb) ,
nem hétköznapi módon. Minőségre pedig mára a toppon vannak .Ez persze az én magánvéleményem , magam is elkötelezett bmw rajongó vagyok.
Az autó teljesítménye ingadozik, egyenletes tempónál a pillanatnyi fogyasztás is két litert ide oda billeg. Milyen típushibák vannak, kinek mi a tapasztalata? Mert a lambdaszondát, légtömegmérőt, trafót, gyújtáskábelt, injektort egyesével nem tudom kicserélni. Köszi előre is.
Hát egyrészt én új Audikat látok inkább hasítani az autópályákon mostanában mind itthon, mind pedig külföldön (a mindenkit le kell nyomnom mert német autóm van viselkedéssel), nem a propelleres márkákat, másrészt nálam a BMW "az Autó", így elfogult vagyok a márka irányába (ebben a topikban ez talán nem gond). :) Tegnap megjártuk Csehországot, letoltam 1100 kilométert, többségében Audik "emberkedtek", annyi van belőlük, mint a szemét (a BMW-k egyébként is ritkák Csehországban, Rnie majd megerősít ebben vagy megcáfol). Egyébként vegyen Audit (az alapmodelljeit egyébként felárazott Skodáknak mondanám inkább és az S/RS modellek egyelőre a fasorban sincsenek vezethetőség és vezetési élmény szinten az M részleg régi vonalas termékeihez képest /értsd. M3, M5, M6/) az akinek 2 anyja van, nekem sohasem lesz akkor már inkább az új hátsókerekes Alfa Romeo Giulia. :) Objektív tényleg nem tudok lenni a témában, de nekem ez a tapasztalatom. Annyit azért el kell ismerni, hogy a belső tér alapanyag minőségében rendkívül nagyot javultak a 2000-es évek közepén, a BMW pedig nem tartja a lépést.
Ez , hogy jön össze "Az Audi szerintem mára egy jellegtelen, villantós, tucatautóvá vált olyan emberek számára, akik nem tudnak vezetni." Láttam már sok béna bmw sofőrt és sok egyéb márkásat is akik