Szia! Most jöttünk onnan (Révfülöp) haza, és kb. 40-50 %-os telítettségű jelen pillanatban. Még kánikulában mentünk -nekem visszaírtak hogy biztosan lesz hely nem kell foglalni-, parcellás hely már nem is nagyon volt, a szabad foglalós placcon találtunk csak.
De minden nap forog, jönnek mennek. Most inkább a külföldiek maradtak, szerintem sok magyar a rossz idő miatt hazament.
Bujazliz, 9:3, köszi! Jó lenne egy plusz takaróponyva a 4.2 XL alá, de akkor felhajtva a sátor falához.
Más: mennyire érdemes előre foglalni sátorhelyet a balatoni kempingeknél? Láttam, hogy valahol 90%-os telítettség volt.
Konkrétan a révfülöpinél foglaltunk, de már egy hete semmi visszajelzést nem kaptunk. Bár így szerencsére arrébb tudjuk tolni egy héttel a kiruccanást.
ez a függönyrúd jó ötlet. Szerinted felülre a 70 gr/m2 nem elég? Én is gondolkodom rajta, de ha lehet, minél vékonyabb ponyvát szeretnék, ami kisebbre összehajtható.
elméletben bevezetné. ügyelj rá, hogy ne lógjon túl a sátron. Ha hosszabb-szélesebb, hajtsd fel a széleit a sátor belső falához. Mindenképpen érdemes használni, mert a sátor saját alját így megóvod a koszolódástól.
Természetesen így részben bevezeti, de a mostani sátram végig "teknős" alul, tehát 3-5 cm-es vízmagasságig nem jön be a víz. A fontosabb nekem az, hogy a vastag altakaró felfogja a talajban levő kövek dörzshatását (pl. Horvátország), és nem koszolódik alulról (pl. agyagos talajnál).
A 4.1-nél nem volt aljtakaró. A fedőtakaró felfogta a fenyőgyantát és a madárürüléket, ráadásul az nap közvetlen sugárzását is, ami hűvösebbé tette a sátrat.
Az aljponyvát leterítem és így tudom, hogy hogy fog elférni a kempingben.
A ponyvákon 50 cm-ként 10mm lyukú ponyvakarika van, a szélein és a sarkokon. Ezeken keresztül lerögzítem a talajhoz. Ezen a (koszmentes) felületen bontom ki a sátrat és álítom fel. A felső ponyvát párhuzamosan az aljponyvával,a sarok ponyvakarikákon (4 db) szétszedhető rúddal és sátorfeszítő zsinórral kikötöm, kifeszítem a sátor fölé. A hálótér fölött a rudazat alacsonyabb így az esővíz simán lefolyik a fedőponyván.
A rudak: acél, (IKEA) állítható függönykarnis rúd (2 m a maximális magaság). Ha megvan a szükséges magasság, egy fa, vagy műanyag dugót rögzítve (pici csavarral) a nagyobb átmérőjű csőbe, mindíg megvan a szükséges magaság. Mivel az enyébb hosszú (5m) +2 rudat teszek a két hosszanti oldalra is.
Ha jövő héten nem esik, felállítom a sátrat és felteszek egy képet az összeálításról.
Köszönöm az eddigi segítségeket. Most azt kérdezném, hogy a sátor fölé kifeszített árnyékolót, ami megvédi a sátrat a fenyőről lecsöpögő gyantától, azt hogyan szoktátok kivitelezni? Esetleg fotót mutatnátok? Nyilván megoldanánk, de hátha van valami bevált praktika.....pl. valaki tett fel ponyvára csíptethető csipeszt, az is szuper megoldás....Egy egyszerű barkácsáruházas takarófólia is megteszi, gondolom....?
Annyit azert hozza tennek, hogy az elso even mikor a bejarat melletti fahazban voltunk jott mellenk egy fiatal fiukbol allo csapat. delutan kitettek a hangfalat az ablakba aztan mindent bele sorozes es uvoltott a zene.
egy darabig hallgattuk, lattam a kornyeken mindenkinek elege lett beloluk.
kimentem a recepciora, ami ott volt mellettunk. mondom a biztonsagis embernek, hogy normalis-e ez hogy masok piheneset igy zavarjak. 2 percen belul ott volt, es kozolte veluk, hogy vagy normalisan viselkednek vagy mar rakja is oket ki a kempingbol.
nem tudom a kulfoldiekkel szemben is igy lepett volna fel ha ejszaka megkeresem, de szimpatikus volt a hozzaallasuk.
En pont vasarnap jottem haza a furedi kempingbol. Igaz nem kempingeztem, hanem bungalot foglaltam iden mar 3. eve folyamatosan. A tapasztalatom a kempingrol, hogy aki a nyugalmat keresi megtalalja de a bulizast is ha akarja. Elso even a bejarattol jobbra eso fahazban voltunk. A haz nem volt 100%-os a tisztasag teren de elment azert arra a par ejszakara. Ellenben a "kedves" kulfoldi vendegek akik az ejszaka folyaman jottek vissza a kempingbe vegig uvoltoztek. Masodik evben a kozvetlen vizparti hazban voltunk a vizisi palya elott. Az nagyon rendben volt kenyelemes tiszta es nyugodt csendes hely meg az etterem mellett is. Iden a strand elotti kő hazban voltunk. Rendben volt ez is tiszta nem zavaro a strand kozelsege, ellenben este-ejszaka a "kedves" kulfoldi vendegek folyamatosan uvoltoztek igy lehetetlenne teve a nyugodt ejszakai pihenest ugy hajnali 2-ig bezarolag. Mindezek ellenere nincs rossz szajizem a kempingel kapcsolatban, es valoszinuleg jovore is megyunk vissza csak a vizisi palya melle a nyugisabb reszre.