A siófoki Aranypart Kemping is korrekt minden féle téren.
Nem tesznek különbséget a nemzetiségek között. Talán egy picit még is, de az
a mi javunkra. Ha volt valami problémám azonnal ugrottak és próbálták megoldani.
Egyszer egyik este grillezgetés közben egy német házaspár kutyája sétáltatás közben odakakkantott a sátram mellé. Sajnos nem tudok németül, így angolul közöltem velük, hogy jó lenne ha elvinnék a batyut. De rám sem bagóztak. Még a mellettem lévő német család is fel volt háborodva. Elugrottam a recepcióra és panaszt tettem. Azt mondták megnézik az utca végén lévő biztonsági kamerát és azonnal intézkednek. Nem telt bele 10 perc, és a biztonsági őr és az egyik recepciós hozta is a házaspárt, és kézzel felszedették velük. Még a szomszéd német is kente nekik rendesen.
A kempingben lévő étteremben is kifejezetten úgy éreztem szívesen láttak és figyelmesek, még akkor is ha egy pofa sörre ül be az ember.
A kempinget 12-ig kell összepakolni, de akkor hagyom el a kempinget amikor akarom. A recepción azt közölték, hogy legkésöbb este 10-ig mivel akkor zárják a kapukat.
Ímádom ezt a kempinget, de idén az északi partot vesszük be. Irány Balatonfüred!
Ez valami régi "átkosbeli" beidegződésből eredhet, mert akkoriban több kempingben ez így működött, némi eltéréssel. Árnyas hely, csak a külföldi vendégnek járt például Abádszalókon. De rámentek, a kemping elhagyási időpontra is, amelyről természetesen nem tájékoztattak előre, így plussz bevételt szerezhettek.
Képzeld el, ha az összes kemping üzemeltető ilyen agybetreg lenne. A kempingek fele, kétharmada üres lenne. Arról nem is beszélve, milyen szájízzel kezdi az ember a pihenését, ha az egy vitával/veszekedéssel indul. :(
Szerencsénkre ez volt az egyetlen ilyen eset. Mindenhol máshol oda álltunk ahova akartunk, természetesen a lefoglalt helyeket kjivéve.
A későn kelőknek akkor ajánlom Alsóőrs Európa kempinget.
12-ig praktikusan el kell hagyni a parcellát, mert akkortól jöhet a következő vendég. Ismétlem, hogy jöhet. Tavaly jött is. Idén délre összepakoltunk, (nem jött új vendég) és azután a vezető tanácsa szerint félreálltunk egy helyre, és akkor jöttünk el amikor akartunk. Szombaton praktice az érkező vihar előtt 10 perccel.
Hegykőről egy éjszaka után eljöttünk, mert kiderült, a magyar kempinges másodlagos az osztrák és német vendégekkel szemben.
Tiuszakécskén hatalmas vitám volt a tulaj (errogáns) nővel, mert nem engete meg, hogy az egyetlen félig árnyékos helyre beálljunk. Az volt a kifogása, hogy ha fúj a szél és egy galy a lakókocsimra esik, neki kell kifizetni a káromat. Hiába magyaráztam, hány kemping és azokban hány fa van és hányan állnak a fák alatt, nem érdekelte, oda kellett cuccolni, ahova ő megengedte. Késő délután volt, csak ezért maradtam de másnap korán elmentünk. Soha többet nem megyünk kécskére. Ráadásul ez a 10 órás távozás............. egy kempingtől a pofátlanság.
"Minket még egyetlen kempingből sem küldtek el délelőtt."
Minket küldtek már el kempingből délelőtt, nem is egyből. Révfülöp, Hegykő, Sárvár, itt mindenhol el kellett hagyni a kempinget délelőtt. Most a Tiszakécskeiek is a következőket mondták a telefonba, amikor érdeklődtem, hogy lesz-e hely, kell-e helyet foglalni. "Gyertek nyugodtan 10 óra után biztosan lesz hely, mert addig ki kell menniük a távozóknak a kempingből."
Ez már más fÓrumokon is volt téma, sajnos félretájékoztatással.
Mi Magyarországon legalább 25 kempingben voltunk idáig. Ez vegyes tóparti, illetve strandos termálok. Általában mindenhol voltak bungalók, faházak vagy szálloda is. A házirend mindenhol általánosan fogalmaz, nem térnek ki külön a kempingre és a szállodai szolgáltatásra, ezért értelmezik sokan tévesen a távozás időpontját.
Szoba vagy szálodai szolgáltatások esetében, egyértelmű, hogy a távozó vendég után ágycuccot kell cserélni és rendet kell csinálni, ezért van az, hogy 10-12-13 órakkor el kel hagyni amszállást. A kempingben viszont mindezzel nem kell számolni a szolgáltatónak, tehát nem kell korábban elmenni.
Minket még egyetlen kempingből sem küldtek el délelőtt. Az más kérdés, hogy 15-17 óráig illik távozni. Cserkén sem kell elmenni, csak a vendégházakból, fizetni viszont a távozás napján egy meghatározott időpontig lehet, ez pedig a nyilvántartásuk miatt van, ez pedig majdnem mindenhol így működik.
Mindenesetre az elején nem árt rákérdezni, de a válasz feltételezhetően mindig ugyanaz, akkor mész amikor akarsz.
Igen, két éjszakánál valóban jelentősebben emeli meg az árat. Mi alapból nem megyünk 2-3 éjszakára olyan kempingbe, ahol akár csak délig kell elhagyni azt. Ilyenkor Cserkeszőlő, Kiskunmajsa vagy az Agárdi Termál-kemping a cél. Ezeken a helyeken akkor sem problémáznak, ha este 6-kor mész el tőlük.
""A mi esetünkben ez kb +5200 ft, ez annyi ""Igen de ha csak 2 éjszaka ,akkor már sokat emel az egy napra jutó összegen . Meg Szolnok jó helyzetbe van , van bőven választék .
Lesz augusztus 18-23 között Kempingtalálkozó a DKK szervezi. Még lehet rá jelentkezni.
Talán a konstrukciók mások ott is
egy találkozón.
A múlt hétvégén Tamásiban annyian voltuk a kempingtalálkozón -61-egység, hogy azon a hétvégén nem is fogadtak "civil" vendéget. Itt nem foglalkoztak, hogy mikor érkezünk és a távozás napján mikor indulunk haza. Mi éjszakára nem maradtunk, de kedvezményes fürdő belépőt kaphattunk.
Én azért nem látom a helyzetet ennyire katasztrofálisnak. Pünkösdkor mi két lakókocsival mentünk, nagyon kevés hely volt, szinte telt házas volt a kemping. A kempinget vezető hölgy nekünk is megmutatta, hogy hova tudunk beállni úgy, hogy egymás mellet legyünk. Nem érezte úgy egyikünk sem, hogy ez van és kész, a lehetőségekhez képest szerintem a legjobb helyeket kaptuk meg. WIFI-ről nem tudok nyilatkozni, mert mobilnetet használok. A 10 óra nekem sincs ínyemre, de én úgy kalkuláltam, hogy inkább kifizetek még egy éjszakát, ha ez az ára annak, hogy késő délutánig maradhassunk. Így nem 7, hanem 8 éjszakát fizetek. A mi esetünkben ez kb +5200 ft, ez annyi, mintha a 7 éjszakára számolva éjszakánként +750 forintot fizetnék. Vannak fürdők, ahol két felnőtt belépő kerül ennyibe. Ez szigorúan csakis az én magánvéleményem.
Szerintetek mennyire pofátlanság egy éjszakára elmenni sátrazni horgásztó partjára ? Persze ha kell fizetünk érte csak ki szeretnénk kapcsolódni 2 napot egy éjszakát .
Tud valaki ilyen helyet fejér vagy veszprém megyében ?
Mi júni.5-6-7 voltunk és az utolsó nap 10-ig kifizettük a számlát ( 10300-/ 2fő ) és délután 5-6 óra körül jöttünk el . Viszont az nem tetszett, hogy nem mi választhatunk helyet, hanem megmutatták hogy hova kell letelepednünk ! ( jó napos hely volt délután )
Ha ez tényleg így van , részünkről felejtős !!! pedig mi régóta évente többször is eltöltöttünk több napot itt.
Mi pünkösdkor voltunk, akkor 12 óráig kellet elhagyni a kempinget és a héten hívtam őket, mert jövő vasárnap mi is megyünk. A telefonba 10 órát mondtak és komolyan is veszik.
Holnap megyünk a tiszakécskei termál kempingbe, valaki tud friss infórmációt onnan?
Honlapján olvastam, hogy távozáskor reggel 10-ig kell elhagyni a kempinget, délig egyig az egy dolog, de 10-ig (?) az szállodában is korai! Ezt mennyire veszik komolyan, ha tudja valaki?