Keresés

Részletes keresés

sz332 Creative Commons License 2015.10.18 0 0 3940

Sziasztok,

Budapest, IX. kerület, Epreserdő utca, 4 emeletes társasház elektromos hálózatát szeretnénk felújítani (196x-es technológia, az akkor fogyasztásra méretezve). 4 emelet, 4 lépcsőház, 20 lakás/lépcsőház. Fővezetéket kellene cserélni az órákig, illetve komplett biztosítószekrényt (meg ami még ilyenkor kell), illetve aki kéri, annak az órától a saját biztosítékokig. Szerintetek nagyjából mennyibe fájna ez a háznak?

DkGrinder Creative Commons License 2015.09.25 0 0 3939

Ez sok mindentől függ, ha több 1000 darabot kell kicserélni fillérek, ha egy darabért kell kiszállni ezrek :-D

Előzmény: amanabt (3937)
zugloinap Creative Commons License 2015.09.23 0 0 3938

Mennyiért lehet eladni egy (használt ) armatúrát? Azt hiszem, 4 neoncsöves

amanabt Creative Commons License 2015.09.20 0 0 3937

Sziasztok!

Megmondaná nekem valaki,hogy mennyi a norma ideje egy fénycső armatúra fázisjavító kondenzátor  cseréjének?

Alapi42 Creative Commons License 2015.09.09 0 0 3936

Neked sok, de amúgy elmegy !

Előzmény: szabibababa (3935)
szabibababa Creative Commons License 2015.09.09 0 0 3935

Sziasztok,

Vidéken (Csongrád megyében) vásároltam egy családi házat, 100 m2-en kellene a teljes villanyszerelési munkálatokat elvégezni. A ház 30 éves, tehát újrahúzás, meg néhány új kiállás is lesz.

Az árajánlat nincs előttem (tehát a részletezés), de kb. 70 db kapcsoló és konnektor lesz együtt, egy klíma kiállással.

Az ajánlat 667 000 Ft.

Mivel nem értek hozzá, kérdésem, nem túl sok ez így.

DkGrinder Creative Commons License 2015.09.06 0 0 3934

Szia!

Dobj egy pár referenciát a-mailban.

Előzmény: Törölt nick (3933)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.05 0 0 3933

Budapesten és vonzáskörzetében vállalok erősáramú villanyszerelési munkákat.Számlaképesen,25 éves szakmai gyakorlattal és saját gépekkel,szerszámokkal rendelkezem.Vállalok kisebb javításokat is.Keressen bizalommal!

Tel.:06-30-9191868  (Balázs Péter)

E-mail: balazs.peti@t-online.hu

Brikk stone Creative Commons License 2015.08.11 0 0 3932

Természetesen várok.

Közben tájékozódtam a szomszédoknál. Mindegyiknél 25 Amp. biztosíték van és mindnek elegendő. Pedig a kérdéses lakásnal mind lényegesen nagyobb.

Előzmény: Peter atyuska (3931)
Peter atyuska Creative Commons License 2015.08.07 0 0 3931

Ja értem. Erre csak azt tudom javasolni, hogy várjál vele, használd a jelenlegivel és ha kevésnek bizonyul akkor bővíteni. Az biztos hogy vezetéket akkor cserélni kell.

Brikk stone Creative Commons License 2015.08.06 0 0 3930

"Miért nem keresd meg a listában kapott szerelőket?"

Mert nem sürgős, képben szeretnék lenni.

Előzmény: Peter atyuska (3928)
Brikk stone Creative Commons License 2015.08.06 -1 0 3929

Köszönöm !

Sokkal előbbre nem lettem.

Viszont azon spekullálok, hogy egyáltalán minek nekem az a 32  Amp.

Jelenleg van a 55 m2 -es lakásban 5 áramkör. 

A fogyasztók :

A legnagyobb az átmenős vízmelegító a maga 3  Amperével   kilówattjával- külön áramkörön.

Nos vannak állandóan üzemelők ilyen a hűtőszekrény    / 200 Watt, a/, a gázkazán No mennyi lehet ?  300 w ?? / és az akaratunktól függőek, pl. a villágítás ( ha mind megy max 500 Watt , a porszívó / 1,2 kW /, a vízmelegítő ( az asztali )  / 1 kW,/ a számítógép  /300 Watt/ mosógép 1,5 Kwatt, hajszárító  500 Watt.

Hány de hány háztartás van ilyen 25  Ap-rel és elvannak. Figyelni kell az egyidejűségre - nagyfogyasztóknál kerülni kell.

De ha mosogatok, akkor nem porszívózok stb. stb.

Mondjuk távlatilag jó lenne. Majd még körüljárom a témát.

Más. A napokban vbopltam az egyik szuper szuper markatban. Nézegetem a mosógépeket és leszólít egy eladó, hogy segíthetne é. mondom igem . mennyi a teljesítménye az előttem lévő mosógépnek - himel hámol majd kiderül nem tudja mi az a teljesítmény.

Mondja nem fogyaszt sokat. Mondtam van egy mosógépem ami semmit sem fogyaszt ugyanis nem kapcsolom be.

Előzmény: Peter atyuska (3928)
Peter atyuska Creative Commons License 2015.08.06 0 0 3928

Miért nem keresd meg a listában kapott szerelőket? Minden képen meg kéne nézni helyszínen hogy pontosan milyen a rendszer mert ez igen kevés infó és pontatlan is amin nem csodálkozok. 32A-nél kell majd cserélni a régi AL vezetéket 6-os sodrott rézre. A munkadíj és anyag szabadáras.

Előzmény: Brikk stone (3927)
Brikk stone Creative Commons License 2015.08.05 0 0 3927

Üdv  mindenkinek !

A probléma és a kérdésem a következő.

Adott egy Bp.-i társasház kb. 30 lakással. Egy 4. em. lakásnál gondoltunk arra ,hogy a 25  Amp. biztosítékot a 32  Amp. -re cseréltetnénk.

Az Elmű adott egy nyomtatványt meg  5db. regisztrált kivitelezői címet.

A nyomtatvány 2 oldalas, kivitelezői nyilatkozat,  tulajdonosi hozzájárulás meg a többi, a másik oldalon műszaki adatok kérése.

A társasház hozzájárulna a bővítéshez. Viszont  mondta, hogy a költségekhez nem járul hozzá. Ez eddig ok. is.

Amit nem értek. Van a t.házba a bejövő vezeték majd egy hatalmas kapcsoló tábla  és innen a lakásokhoz.

Na de hogyan , egyenként vagy dobozonkénti leágazással.

Annyit tudok, hogy a lakásban a plafontól az óráig egy 6 mm -es alu vezeték megy.

Tehát mi lenne ez a kivitelezői nyilatkozat ? És mennyi ?

Jelenleg a lakásban bővítést ( teljesítmény bővítést ) nem tervezünk.

Nagy fogyasztó tulajdonképpen egy átfolyós vízmelegítő 3 kW.

Egyidejűség ? Hát főleg télen ha megy a kazán akkor lehet. tehát  általában mennyi egy regisztrációs szerelő díja  ?

Előzmény: Kábel-Vill (3926)
Kábel-Vill Creative Commons License 2015.07.28 -1 0 3926

Budapest illetve Pest megyébe vállalunk Villanyszerelést!

Családi házak komplett villanyszerelését.

Társasházak komplett villanyszerelését (általában panelt nem vállalunk).

Regisztrált villanyszerelői munkákat: 

Villanyóra kiépítést, Villanyóra áthelyezését, Villanyóra bővítését.

Földkábel létesítést, földkábeles üzemzavart.

Légvezeték kiépítést, cseréjét.

Kazán EPH jegyzőkönyvezését.

Villanytűzhely bekötését. 

Ideglenes, illetve végleges fa villanyoszlop állítását, (villanyóra felszereléssel, légvezeték bekötéssel.)

Kézi földmunkát.

Elérhetőség: kabelvillkft2@gmail.com

Téli nap Creative Commons License 2015.07.25 0 0 3925

Mondjuk néha a kapcsolók tényleg nagyon szerencsétlen helyen tudnak lenni. A lányomnál 1db. pont az fürdő ajtó mögött volt minden nyitásnál takarásba esett.

Mit tehettem ?  Felkérésre áthelyeztem  - falon kívül, mivel új tapétázás volt. Az eredeti kapcsoló helyén lett egy kötődoboz. ment a vezeték az ajtó mellet felfelé, majd fent balra, majd lefelé az új helyre. Macerás munka volt, de talán 2 óra alatt kész lett - : úgy van már 9 éve.

Előzmény: Téli nap (3924)
Téli nap Creative Commons License 2015.07.25 0 0 3924

Egy szó mint száz ha valaki a lapáton támaszkodik és sörözik,.... ha engedik, miért ne !

" Jelenlegi bérleményembe eljött megcsinálni a villanyt."  felkérték erre ?

Mert ha nem, akkor lehet akár rongálásnak is nevezni !!

Na látod erre van a kaució !

Erre is : Jön a bérlő valami nem tetszik neki, erre neki áll barkácsolni.

Ha nem jó a bérlet, ott kell hagyni, majd üresen marad !

Tehát neked először a kapcsolók helyei nem tetszettek aztán felülvizsgáltátok a lakás villamos rendszert és neki álltatok átalakítani.

Ez csak úgy megy, ha van rá megbízás !!

Előzmény: Törölt nick (3923)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.25 -1 0 3923

Sziasztok !

Szinte már minden leíródott a fórumon,amit egytől egyig megtudok én is erősíteni.  Hiteleséggem, a szakmáról, édesapám villanyszerelő, 43-és 24-éve dolgozik szakmájába.

Én jelenleg 23 vagyok. Jártam vele segítkezni mikor más melóm nem volt,nem válalkozó,néha egy két ismerősnek,csinált,családi házakat,vagy átnézte stb.  Jelenleg 680ft/órába fizetik.  Elszámolás vállalkozásnál elég rugalmas,többnyire lefele kerekített értékek. Mostani helyén 4 éve van. Németbe is volt,örültünk hogy haza tudott jönni,pénzt annyit hagytak neki hogy legolcsóbb kaját tudjon venni(zsömle párizsi tej) meg egy feltöltőkártyát. Egy szobába többen, Vállalkozó magyar volt. Törökök villáját kellet csinálni.

IThon,ismerősnél: Előző villanyszerelő othagtya a tulajt,félkész munka befejezetnek átadva. Nem megy a villany sütő,egy két égő meg dugalj. Ezek sorba derültek ki,csak pár szerelvény miatt hívták. Előjáróban mondott 10ezret 2,kapcsoló és 2 dugaljra amit fölszerel. Anyaggal kiszállással.

Kiszálláskor a következő merültek föl: Lambéria alatt a doboz,megjelölve nincs. Nem probléma szólt hogy akkor kell asztalos leszerelni a lambériát azon a részen . AZt nem lehet. Jó akkor sacolva lehet csak lyukat fórni ha szerencsénk van ott a vezeték,kivési a falat és ráköt,egy doboz behelyezéssel. HA nincs ott semmi akkor ott lett egy lyuk vissza kell tenni a kivágott darabot. Áhh ez ki van zárva. AKkor falon kívül,,úh az is csúnya. Elment értetlenkedéssel 4 óra. Ha már kijött villanysütőt nézze meg. Előző kolléga 1,5mmes vezetéket huzott ki. FAter mondja nem jó oda kel a mérőtől 2,5mm-es. És külön biztosíték. Ja de a vezeték el van akadva a falba. 

Elkért a kiszállásért és a 2 dugaljért amit fölszerelt 6E ft-ot és ki voltak akadva,mert,hogy félig se csinálta meg a munkát.

HA az ügyfél hozza az anyagot akkor a legolcsóbb használhatatlan kínai vackot hozza, ha meg ő veszi azt amit föl is lehet-meg mer szerelni rendben,akkor meg ki vannak akadva hogy milyen sokat kér. Azt nem látja át  a legtöbb a pici agyával,ős azon nem keres,ott a számla róla. Jelenlegi bérleményembe eljött megcsinálni a villanyt. Mondom egy két kapcsoló ajtó mögött van át kéne tenni,meg menyezeti lámpához kéne 2 helyre vezeték. Kiderült 1-es aluminium vezeték van a házba védőföld,nincs,és a sütőnk villany részéhez is ilyen vezeték megy plusz még erre rákötve 1 számítógép,erősítő, 2 csillár. Kötés szénnégve a fa lambériába(doboz nélkül). Ház bérleti szerződésén rajta a házat a bérlőknek lakható berendezett állapotban átadtuk. Két havi kauciót azért kértek.   Most jöhet az értetlenkedés,hogy a kábel métere amiből 50m be lett húzva 200ft. Meg a szerelvények darabjai 1000ft. Ilyenből kellet 18db.

A villanyszerlés csak akkor látványos ha nem sikerül.(leégett ház,áram által agyon ütött ember,jobb esetbe csak fűtés,és áram nélkül maradó ház) JA nem építőipar ugyan de autószerelőként 800ft/óra kapok. AZ autók többsége 3millió feleti értékű,olyan rendszerrel,hogy a kőművesek asztalosok burkolók 90%-azt nem értené amit kérdezek.

Ezzel nem akarok én senkit sem lenézni,de az építőiparon túl van még jó pár szakma ami ugyanúgy ártalmas és fizikailag nehéz,mégsem fizetik meg. HA én hibázok,meghalhat egy család, job esetbe csak milliós összegű anyagi kár. /-évet tanultam és 3 évente szinte tanulhatom újra a szakmát annyi mindent módosítanak. 

A tégla az tégla, a beton az beton, a függő(az az ismeretlen fogalom). NEm mondom az építő ipar is fejlődik de lényegesen lassabban. Villanyszerelők már megszívják,mert valamire való építmények mind számítógép vezérelt villamos hálózattal rendelkeznek. 

Egy szó mint száz ha valaki a lapáton támaszkodik és sörözik,annak van igaza,mert ennyi pénzért amit fizetnek ennyi jár. A társadalmi rétegek közti különbségek szintje nagyon magas és vidéken még rosszabb a helyzet. 

Varek1 Creative Commons License 2015.07.24 0 0 3922

Azért még valami. Egy vagy kettő konnektor cseréjére nem hív az ember Bp. egész területén ügyködő mestert. max a szomszédból. És a  dugalj csere nem azonos a kiépítéssel, annál egyszerűbb.

Előzmény: hiéna figyel (3920)
Varek1 Creative Commons License 2015.07.24 0 0 3921

A név fogalom , könnyű megjegyezni.

Előzmény: hiéna figyel (3920)
hiéna figyel Creative Commons License 2015.07.23 0 1 3920

egyedivillany.hu villanyszerelője az Egyedi László számla nélkül 32ezer forintot akart kérni 2db konektor kicseréléséért plusz két furásért. nevetséges hogy hülyének nézi az embereket. a 2db uj konektor már meg volt vásárolva oda volt rakva elé, tehát csak munkadij 32000 ft kért számla nélkül. aztán felajánlottam hogy a 2db furásért fizetek 10ezret a konektorcserét meg hagyjuk,mert ijen áron felejtős. aztán  10 ezerért 2 jukat sem furt ki ,mert az neki már büdös a munka ijen olcson dolgozni, mert neki szabott árai vannak, amiket elöre viszont nem hajlandó megmondani. de kiszállásért 4ezret kizsarolt , de számlát, se átvételit a 4ezerröl nem volt hajlandó adni, többszöri kérésre sem. ilyenek miatt vigyázni kell hogy aki nem mond telefonba irányárat sem az helyszinen fog hiánozó árat mondani

citybaa Creative Commons License 2015.06.27 0 0 3919

Szia itt például: villanyszerelő munkadíj

Előzmény: Incy (3918)
Incy Creative Commons License 2015.06.24 0 0 3918

Sziasztok ! 

Volna  nekem egy  kertesház  felujitasról egy  villamos tervem. Kinek kuldhetnem el  hogy nagyjabol mennyi lehetet a munkadijja ?

Incy Creative Commons License 2015.06.24 0 0 3917

Sziasztok ! 

Volna  nekem egy  kertesház  felujitasról egy  villamos tervem. Kinek kuldhetnem el  hogy nagyjabol mennyi lehetet a munkadijja ?

cityba Creative Commons License 2015.06.11 0 0 3916

Oké, azért köszi .

Előzmény: Tízenhármaska (3915)
Tízenhármaska Creative Commons License 2015.06.10 0 0 3915

Szia

Tudtommal panel.

Ha minden igaz akkor egy forumtars felvette a fiatalemberrel a kapcsolatott.

Remelem sikerult megeggyezniuk,az anyagiakrol nem tudok.

Előzmény: cityba (3914)
cityba Creative Commons License 2015.06.10 0 0 3914

Panel? Mennyit szánnak rá ?.

Előzmény: Tízenhármaska (3911)
sipinick Creative Commons License 2015.06.10 0 0 3913

Kedves Mulholland2!

Szerinted halt már bele valaki abba, hogy ferde lett a csempe a falon, vagy billeg a szék az új parkettán?

Csak gondolatébresztőként: ha én nálad dolgozok, és utána téged halálos áramütés ér, (tudom, hogy már késő bánat) akkor én hosszú évekre is börtönbe kerülhetek "foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés" vagy valami ilyesmi miatt.

Na ezért kerül ennyibe.

Előzmény: mulholland2 (3892)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.02 0 0 3912

Nem tudom,hogy aktuális-e még a villanyszerelési munka,ha igen,szívesen megnézem és adok árajánlatot. E-mail:balazs.peti@t-online.hu    Tel:06309191868  Balázs Péter

Előzmény: Tízenhármaska (3911)
Tízenhármaska Creative Commons License 2015.05.14 -1 0 3911

Napot!

Budapest, XI. kerület Tétényi út, második emelet, 50m2-s lakás villanyszerelés érdekel valakit?

Ha igen,akkor név és elérhetőséget privátba kérek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!