Még azt nézd meg előbb, hogy a klímavezérlő ad e jelet a motorvezérlőnek a klíma bekapcsolására. Ha automata klímás akkor az x1527 es csati 10 es lábáról jön a jel lila/zöld vezetéken.
Jaaa tényleg most ugrott be. De azzal mintha valami kis keveset lehet emelni a hátulján.
Megkérdem mennyi a két új rugó ára majd marad az, meg szerintem belerákom abba is az airspringet.
Sziasztok
Touring-hoZ tudok vásárolni valahol keményebb rugót?
Emelni szeretnék a hátulján, az se volna gond, ha keményebb is volna, de egyáltalán nem szeretném ültetni?
Létezik ilyen rugó, vagy érjem be az új gyárival, mert gondolom a mostani már elfáradt.
Az autó 1997-es (tehát nem 2001-es), a 150 lovas M52 motorral (tehát nem a 170 lóerőssel). A hirdető szerint a forgalmit nem nézi meg senki? :) Megkapta a facelift optikát, ezért megkajálhatja az aki nem tud olvasni. :) A kilométert annak tudatában sokallom, hogy 2007-ben csak 180 ezret mutatott az óra és tavaly 300 ezres futásteljesítménnyel hirdette az a srác aki anno megvette tőlem. Ebből kiindulva az 1 év alatt abszolvált 1000000 km futásteljesítmény elgondolkodtató lenne. :)) Mondjuk ennek az elborzasztó számnak és a jó minőségű fotóknak köszönhetően amúgy sem hívja fel vélhetően senki a hirdetőt.
Még azon gondolkodtam el, hogy vajon mi visz rá valakit arra, hogy a gyári M-es felniket fehérre fesse... Egy éve láttam a hahun utoljára, akkor még gyári ezüst volt a felni. Akkor még meg is fordult a fejemben, hogy visszavásárolom (ha más nem, Rnie biztosan megért). :))
A giccsrakétán lökös cserével kezdte, egy ismerős fényezte tökéletesre a gyári lökösöket. Nem kellett sok idő neki, hogy az Alpokban egy hajtűben tolatva a busz elől hozzáérjek lefelé szélesedő falhoz. Rosszul esett. A nyaralás alatt a Lagunával hasonló tolatásnál egy kő lógott ki a falból, karcos lett a sárvédőív - így járt, az autó értéke nem változott:) A dzsippet is ezért szeretem, átmegy mindenen, körbe műanyag, meg fellépős, nem tudják rábaszni az ajtát, tescós bevásrlókosarat, etc. Karcolni meg nem fogják, mert azt már megtette a bozót.
Az enyém (a MIG-ből) részben Bálintnál készült, de nem ő rakta össze teljesen elsőre, nem is lett tökéletes. Aztán egy olaj és lamellacsere óta (ez már Bálint) jó, kilométerben nem kapott sokat, de melózott a 225/45 gumikkal. Mondjuk ez az előfeszített sperr közlekedni nem való, szűk fordulókban borzasztóan recseg (pl parkolás), meg nem kell sok neki, h keresztbe menjen :)
Az a baj a jó sperrel, hogy még akkor sem könnyű ilyet találni, ha a rá szánt összeg magas. Mindenképpen gyári bontatlant kellene keresni. Ha már valami Gány Marci belenyúlt, akkor régen rossz. Építetett, faragottat esetleg Bálinttól mernék venni (Facebookon bal!nt). Csak compactból vagy e30-ból jó, és van belőle több féle méret is. Egy jó sperr 50-60 Nm-t visz át.
Milyen igaz. Én megcsináltattam az E36-om, kapott telifényt, rá úgy három hónapra beletolattak. Persze a fényezőnek nem sikerült eltalálni a színt, az egyik hátsó ajtóm elüt. Az ember folyamatosan azon stresszel, hogy mikor esik rá valami, mikor karcolják meg, mennek bele, stb. Ha jeget mond az időjós, akkor ki se merem hozni a garázsból. Nem szívesen parkolok fa alá, mert megmarja a madárszar, meg rápotyog minden. Persze már így is tele van hibával az amúgy sem makulátlan fényezés, szóval lassan kezdek beleszarni, és jobb is így. A szép autó csak átok, onnantól te vagy az autóért, nem pedig az érted. Megfogadtam, hogy soha többet nem csinálok ilyet.
Vettem egy közepesen szakadt 3-as Golfot, és rájöttem, hogy sokkal gondtalanabbul autózok vele, mert nem érdekel, ha lesz rajta pár újabb karc a többi mellett. A BMW alig ment az idei évben, szinte csak találkozókon voltam vele. Igaz, ebben az is benne van, hogy mostanában mindig folyik belőle valahol a hűtővíz. :)
Ajtókéder csere után sokat javult, de a traktorban IS kisebb a szélzaj. (ott a motor hangos, 80 felett, szél még 160-nál sem vészes, igaz annyival csak lejtőn tud menni :))
Fényezésre pont ezért csak rozsdamegelőzés miatt szabad költeni. Ez nem az az ország, ahol utcára kivinnék szép autót, mert lesz mindig egy irigy geci, akit zavarni fog. Vagy egy parkolózseni...