Miután mindenféle rendszámmal foglalkozó topic-kal találkoztam, de olyannal nem ami az 1990 előtt kiadott rendszámokkal, azok történetével foglalkozik, vettem a bátorságot, egy ilyent nyitni.
Arra kérem az ide írókat, az általuk feltett rendszámokkal kapcsolatban a lehető legtöbb információt, képet, évjáratot tegyék fel.
GA-08-70 lehet, bár az utolsó számjegyben korántsem vagyok biztos.
06- kizárt, mert azok mind háromablakosok voltak.
Nosztalgia nekem ez a végállomás, a 25-ös vonalán laktam, sokszor itt szálltam fel. Igen, egymás mellett állt a két busz, a járdaszegélyhez ha akart se tudott volna beállni, mert az végig íves volt. Felszállás az úttestről, kicsit nagyot kellett lépni, de kibírtuk. A 60-as években ez még sok végállomáson így volt.
Jobbra a szervízúton volt az 1-es felszállóhelye és egy másfélszer másfél méteres bódé az indítónak, aki mindkét járatot indította. Ha soká nem jött 25-ös (a sorompó miatt), kivett egy 1-est és átirányította.
Egyébként az 1-es úgy fordult, hogy a másik szervízúton jött, a Dózsa Gy. út elérése előtt balra kanyarodott (pontosan a 08-70(?)-nel szembe), majd ismét balra az innenső szervizútra. Egy ilyen manőver nemcsak ma, már a 80-as években is elképzelhetetlen lett volna...
Véleményem szerint kicsesztél magaddal Szakszervezetileg,mármint hogy nem léptél be. Talán 10 Ft volt a havi tagdíj de én például eljutottam annak idején fillérekért a Dunakanyarba,a másik cégemnél Csehszlovák síparadicsomba. Nem haszonélvező voltam,csak olyan nálam húsz évvel öregebb kollégákkal dolgoztam akik elfogadtak,illetve hívtak egy-egy ilyen kirándulásra.
A pártagság nem érdekelt,mert Apám sokat emlegette egy kollégáját aki '67-ben földhöz vágta/megtaposta a pártagságit az igazgató előtt,mert nem ő kapta az egyik új Skoda 706 fixest. Hanem Fater..Aki nem volt pártag,de elismerték a zalai ember teljesítményét..a 18/2-nél :)
Bocs,mint korosztálybeli pár szó! KISZ suliban,seregben kötelező volt.Munkahelyen igen csak elvárt.Azt ezzel kimerült a dolog.Javítottuk a statisztikát.A többire határozott nemet mondtam (párt,munkásőrség) Szakszervezetre nemet mondtam,éreztették is velem.Nem lehettem szoc brigádtag és kiváló dolgozó sem.
Legyen rendszám is.Somogyban a 80-as évek második felében a Munkásőrség IK 256-osa aktívan kivette részét a Bécsi bevásárló-utak lebonyolitásában. talán BU 28-70 volt a rendszáma,de ebben már nem vagyok biztos.Steyer ajtós volt az tuti.Ebben az időben már több céges busz járt a Mariahilferre mint volános.
Bocs csak egy mondat. Szóval beléptünk,innentől nem is volt fontos senkinek sem hogy KISZ tagok vagyunk. Békén hagytak bennünket. Egyébként nem tudom miért lepődtél meg a'77-es évszámon. '82-ben a Határőrségnél a pol.tiszt volt LENIN után az első,kevés nagyobb et.volt náluk a cégnél.
69-71 között védtem a béketábort. Ahol én szolgáltam, ott senkit sem biztattak az élcsapathoz való csatlakozásra. A néhány aktivista nyugodtan élvezte a helyzetéből származó előnyt és nem akart azon másokkal osztozni.
Úgy vélem, hogy ahol Te szolgáltál, a parancsnokok az imperialista fellazítás politikájának a titkos szekértolói lehettek. Akik az élcsapat felhígításán mesterkedtek.
No akkor részemről az utolsó OFF hozzászólás a témakörben:
Alakulatfüggő. Nálunk speciel kötelező volt. Más kérdés, hogy meddig tartott, de a belépésit alá kellett írni. Aztán egy fél év múlva már senkit sem érdekelt.
'77-ben ? ez érdekes....nálunk '69-ben kérdezte meg első gimiben az oszt.főnök, hogy ki akar belépni ? aztán mindenki nézett valamerre.....én meg visszakérdeztem, hogy "kellene" ? a válasz az volt, hogy nem, de Neki meg kellett kérdeznie !......úgy hogy ebben maradtunk......2 éve volt a 40. érettségi találkozónk, tudomásom szerint addig még nem lépett be senki....azért majd a 45.-en rájuk kérdezek......
:-) Jól van na,vicc volt. 1977 Szakközépsuli Tatabányán......
"Még egyszer felteszem a kérdést mert előbb senki sem tette fel a kezét. Mielőtt gondolkodnátok jelzem,mindenkit kib.szok innen aki nem akar KISZ tag lenni." 32 kar lendült fel. Mindenki megvilágosodott,pedig abba a terembe soha nem sütött be a nap. :)
Egy Fortepan kép a suliról,ill.a tanműhelyéről? :-))
Most ismét fény derült a műveletlenségemre. Nem vagyok tisztában azzal, hogy az adott feladat ellátására szolgáló szervet épp akkor hogyan is hívták. De nem is törekszem rá. Nekem egykutya mind.
Igaz,de elfogadta,mert DDR bika volt kérem. (Állítólag ha szarvval rendelték akkor pont 29 NDR márárkával többe került,mint az alapkocsi. Nem minden cég tudta kigazdálkodni ezt a +180 Ft-ot.) :))