A rendörök szerintem egy bajnok fútó nyüzüge pasit "igazoltak"tegnap este elöttünk a sétálóutcán futott az árusra 5 m-en 10 métert,ma meg a tengerparton futotta le az árust. Nem semmi ez a pasi...
Szüleim úton vannak, ma hívtak az irodától, hogy a pénzt még nem kapták meg, átküldtem a kártyás fizetéskor kapott visszaigazoló mailt a payment processortól, arra azt mondták, hogy minden oké! :)
Még egy kérdésem lenne: a foglalás hétfőn történt, mint írtam vissza i jeleztek, hogy van szabad szoba, kifizettem kártyával a pénzt azonnal. Tegnap írtam egy mailt nekik, melyben érdeklődtem, hogy ugyan már mikor kapom meg a végleges visszaigazolást a foglalásról. Válasz: majd ha megkapták a pénzt, akkor visszaigazolják. Itt jegyzem meg, hogy kártyás fizetés volt, melynek az átfutási ideje 5-10 másodperc, na mindegy.. Ma gondoltam, hogy felhívom őket, hátha telefonon tudunk beszélni, hát nem. Egy olasz hölgyike vette fel, akinek szépen lassan, angolul bemutatkoztam, és kérdeztem, hogy van-e angol, vagy magyar nyelven beszélő munkatársa. Ő halózott még egy pár másodpercig, majd rámb*szta a telefont.
Tehát: szállás "lefoglalva", kifizetve azonnal, végleges visszaigazolás sehol. Szüleim holnap indulnak el itthonról, egyelőre így a vakvilágba. Mi ilyenkor a teendő? Kit tudnék elérni, hogy mégis csak ne hoppra utazzanak már le szüleim ezer kilómétert...?
Szerintem max. a legolcsóbb UHT tejet kapod meg otthon 119 Ft-ért. Mi nem szeretjük a tartós tejet, a mellékíze miatt és friss tejet otthon 200 Ft körüli összegért tudok venni...
Tegnap legnagyobb örömünkre ráleltem a Gastronomia (kifőzde) bibionei üzletére. A Corso del Sole-n az Agenzia Sabina irodájától a Zenith tér irányába kb. a 4-5. üzlet. Szerintem korábban is volt itt üzlete, azt nem tudom, hogy tavaly csak nem vettük észre, vagy nem is voltak... Az árak, a magyar eladó hölgy változatlan. Lehet, hogy még valamelyik nap kipróbáljuk, de pont bevásároltunk különböző tengeri herkentyűket, hogy majd mi megsütjük...a piac sarkán lévő halárusnál pl. a lazacfilé 13,5 €/kg. Vettünk a Winnerben halfűszert és ki szeretném próbálni, hogy milyen.
Tegnap nagyon jó pizzát vacsoráztunk, itt a mellettünk lévő utcában, a Happy Pizzaban. Egy nagy, 50 cm-es Family Pizza 10 € volt. Még este 10 órakor is sorban állás volt, de elég gyorsan ment a sor.
Voltunk este vidámparkozni is, tegnap 50 %-os nap volt, ezzel pl. a repülő csészealjra 1 €/fő volt egy menet és nagyon tetszett is a gyerekeknek, mert elég sokáig is ment. De pl. a Terror House-ba 3 €/fő egy teljes áru belépő.
Az idő és a víz szuper, mi a D szektorban vagyunk a parton, ott naponta 2 árusnál többet nem látok. Szerintem vadásznak a helyi hatóságok rájuk, pont láttuk tegnap előtt este, amint civil ruhás rendőrök lekapcsoltak egy úriembert a sétáló utcán.
Tegnap Portugruaroba mentünk, egész véletlenül rábukkantunk egy Bata Factory Outletre, az Adriatico Shopping Centerrel szemben van. Nagy "SALDI" van. Vagány kék műbőr dzsekit a fiamnak 39 €-ért, táskát 25 €-ért, cipőket 20-30-40 €-ért vettünk, de nagyon jó minőségű gyerekzoknik is voltak 99 centért. A cipők ezeken az árakon egytől egyik bőrcipők. Anyósomnak gyönyörű bőrpapucsot vettem 20 €-ért, míg Tomba-éknál egy papucs 40 € körül van. Szóval itt Bibiben eléggé elszaladtak a cipőárak és ráadásul rengeteg a gagyi termék. Ma a piacon az egyik cipőárusnál megtetszett egy sötétkék lakk magas sarkú cipő, aminek kiderült, hogy 149,9 € az ára! Azt hittem hanyatt dobom magam. Azért ennyi pénzért nem a piacról vesz az ember cipőt. Amúgy van hasonlóm, de azt tavaly Griffenben 25 € vettem. Ja és még nem is tetszett az eladónak, hogy sokallom az árat. Egyébként érdemes alkudozni, ha megtetszik vmi. De a törölközőket már olcsóbban adják a sétálóutca egyes üzleteiben, mint a piacon. Több helyen próbálkoztam. de nem adták 10 €-nál olcsóbban. Itt bent viszont 7,9 €-ért is kapható, igaz nem olyan nagy a színválaszték. Mondjuk láttam, hogy a WestEndben is van már ilyen törölközős stand, hát annak az áraihoz képest a 10 € félár.
A Barilla tészta a Visottoban a legolcsóbb: 0,56 €.
Ez az első hozzászólásom a topicban, szóval előe is elnézés zöldfülőségemért! :)
Beleolvasgattam a topicba, többek között ezért is döntöttünk szüleimmel az etgroup-os foglalás mellett. A sztori az, hogy Görögországba foglaltam Nekik nyaralást, ám a jelenlegi belpolitikai helyzet miatt nem szívesen mentek volna ki, ezért visszamondtam az utat, stb. Mivel a szabadság jövőhétre van kivéve, nem nagyon volt más választás, last minute jelleggel kellett keresni valamit, hasonló árban
Mivel szüleim - és néha velük én is - már bő 10 éve járnak Bibionéba, kézenfekvő volt a választás. Eddig ők az Agenzia Sabina-ban foglaltak - kizárólag. Ahogy láttam, horribilis árakkal dolgoznak, és eddig hiába beszéltek a magyar ügyintézővel helyben, sosem azt, és sosem úgy kapták, ahogy azt megígérték nekik.
Trivagon kezdtem el nézelődni, de nem igazán volt szüleimnek tetsző apartman, vagy ha volt is, nagyon kinn a város szélén. Gúgliztam kicsit, rátaláltam a fórumra, és sokan ajánlottátok az etgroup-ot, hát ott kezdtünk el nézelődéni. :) A választék hatalmas, és az árak barátiak. Még így is, hogy most, 18-tál 25-ig foglaltunk, ami már ugye igen közel van...
No, hosszas keresgélés, vitatkozás után le is foglaltam a Nekik tetsző apartmant, (Niagara) jött is az automatikus mail, hogy megkapták, stb, írnak, ha konkrétan van szabad szoba. Tíz perc elteltével jött a mail, fizessek be 160 euró előleget, ezt meg is tettem gyorsan, kártyával. :)
A kérdéseim az alábbiak lennének: - mikorra várható a végleges visszaigazolás? Vouchert kapnak-e/nyomtassuk-e ki a végleges visszaigazolás tényét igazoló mailt? - a piktogrammok közt ott szerepelt a légkondi. Feltételezem ,hogy térítési díj ellenében, ez mennyi szokott lenni? (a szokásos napi ~3 euró?) - szintén ott volt a strandszervízes piktogram, a vouchert az irodában vehetik át, szintén a többi irodához hasonló módon, ugye? - szüleim nem igazán beszélnek angolul, én pedig idén nem tartok velük. Olvastam, hogy szombatonként tartózkodik magyarul beszélő munkatár az irodában. Ez még mindig fennáll? - végezetül: a check-in timehoz 5-8 pm volt írva, viszont írtátok, hogy valaki már reggel tízkor kapott kulcsot. Mi az általános tendencia, hogyan készüljenek?
Pár tapasztalat. Az árúsok, masszőrök, cocco bello árúsok valóban visszatértek. Tegnap még két menekült is megpróbált itt átvergődni, de a zsaruk pikkpakk körbekerítették őket. Nem látsz rendőrt de mégis maximális a biztonság.
Szerintetek hogyan érdemes Bibionéból Velencébe utazni? Autóval, hajón vagy vonattal? Mi idáig mindig autóval és vaporettóval mentünk, de idén a másik két opción gondolkozunk. Kinek milyen tapasztalata van e téren? Két kisgyermekkel (7 és 11 évesek) melyik lehet a legjobb választás? Árban melyik a legkedvezőbb? Előre is köszönöm a válaszokat!
A szokásos menetrendünk szerint péntek este érkeztünk. Ausztrián át jöttünk, Graz után már elég gyér forgalom mellett lehetett haladni. Sajnos foglalt volt még az apartmanunk, ezért az éjszakát a piac parkolóban kellet töltenünk. Mondjuk ez nem okozott különösebb gondot, mert idén is egy üzleti partnerünk 9 személyes kisbuszával jöttünk, így mindegyikünk vízszintesben tudott szunyókálni reggelig. Inkább azon izgulunk, hogy nehogy valahol meghúzzák az autót, mert még szinte új, összesen 18.000 km van benne. Egyébként egyesek már komolyan berendezkedtek a parkolóban alvásra. Egy cseh család az esti - wc-ben történő - mosakodást követően még a pizsamáját is fölvette. A parkolóban lévő wc idén is egész éjjel nyitva volt, a középsőt érdemes használni. Rendőrség egész éjszaka járőrözött. Az éjszaka most a szokásosnál sokkal nyugodtabban telt, mindenki aludt a környékünkön, nem voltak hangoskodók. Bár az is lehet, hogy csak mi voltunk hulla fáradtak, mert miután megérkeztünk fél Bibit körbe sétáltuk, fagyiztunk, stb. Talán mintha nagyobb adag fagyikat adnának idén, mint tavaly (bár akkor még a szezon elején, június utolsó hetében) voltuk. 1 gombóc 1,2-1,3 €. Szomorú, de egyre inkább közelítik a magyar árak az itteniekét, nagyon sok mindent nem érdemes már otthonról hozni. Pl. friss literes tejet láttam már 74 centért is. Az A&O-ból Eurospar lett, amúgy semmit nem változott az üzlet. A tenger vize szuper, nagyon jó idő van.
Sziasztok! Szlovén autópálya matricámat eladnám, 08.04-ig jó, B2-es személygépkocsi (egyterű, busz stb). Tegnap jöttünk haza, most is szuper volt mint mindig, ha valakinek valami kérdése lenne azt is nyugodtan! :-)