Keresés

Részletes keresés

FAQtyA Creative Commons License 2015.07.04 0 0 79902

Lenne egy elvetemült láma kérdésem. Utólagos fűtőtest felszerelése esetén, ha a falon kívül vezetek el két 15-ös rézcsövet a fal alján, akkor annak van valamennyi fűtőértéke? Gondolok arra, hogy ha egy penészedésre hajlamos sarokban vezetem ezeket a csöveket, ad le annyi hőt, hogy megszüntesse a penészedést, vagy a már korábban felvetett szegélyfűtés kell végig ezen falszakaszon. Tetőtéri ablakok alá kellene pótolnom a kimaradt fűtőtesteket, és még mindig a megálmodásnál tartok. Jó drága szegélyfűtés az ablakig, vagy rézcsővel az ablakig, és alá lemez radiátor. Vagy lehet a réz helyett ötrétegű műanyag is?

Az építő jellegű hozzászólásokat előre is köszönöm!

Pioharley Creative Commons License 2015.07.03 0 0 79901

Már kérdezték!

Tutira nincs!

Előzmény: Törölt nick (79900)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.03 0 0 79900

Csak van egy amatőr kérdésem. a csapnál tutira nincs felcserélve a hideg-meleg ág?

Előzmény: Pioharley (79899)
Pioharley Creative Commons License 2015.07.03 0 0 79899

Sziasztok!

Úgy tűnik hogy a szelep jó! (Nem szereltem ki),de az asszony telefonos segítséggel figyelte a lejövő HMV sac per kb meleg-nem meleg.

Én fönt a padláson a Honeywell szelep hideg ágát zártam vagy nyitottam.

A tartály felöl érkező hőmérő szerint 64fokos vízhez épp hogy meg van nyitva a hideg ág így az elmenő MMV 48-50 fokot mutat az óra a keverőszelep után.

Kérdés hogy ha a tartály víze pl 80 fokos lessz akkor is követni fogja e a keverőszelep ???

Most hagyom és később újra próba.

UazosMisi Creative Commons License 2015.07.03 0 0 79898

még egy kérdés a témával kapcsolatban. Éti 15 vagy 25( nem vagyok ismerős a témában, Sosem volt gázkazánunk, most folyik az adásvétel) esetén is megoldható e igy a hmv előállítás?

Előzmény: morgen66 (79868)
Pioharley Creative Commons License 2015.07.03 0 0 79897

a. a keverőböl nem jön melegvíz egyáltalán,ha csak a kb 30fokot annak nem értjük.

b. Elég a víznyomás

A tartály a padláson van kb 4 m-en a nyomásmérőora 2,5 -4 Bar között mutat.

Még nem szereltem ki.,de a szelepre menő hideg ágat  zárom akkor a tartályban lévő melegvíz akadálytalanul áramlik hőveszteség,nyomásesés . nélkül

Előzmény: c-stahl (79893)
Pioharley Creative Commons License 2015.07.03 0 0 79896

Nem volt visszacsapószelepem a tartály betöltőjén,és ekkor a tartályon kb vagy az is lehet hogy nem volt jó a manométer ,7 Bar nyomásom volt.

Amikor megkérdeztem a bátyám ismerősét (Épületgépész)arról hogy hogyan kössem össze a ház két végpontján lévő teljesen külön álló vízrendszert azt ajánlotta hogy elég ez az egy 300literes 2 hőcserélős tartály. és ezzel együtt vázolta nekem hogy a tartályon nem bolylertöltő van így tegyek be oda egy visszacsapószelepet,mert így most a rendszerre tágul vissza.

Előzmény: c-stahl (79894)
lamarking Creative Commons License 2015.07.03 -2 0 79895

Sziasztok!

Ismeri valaki a Johnguest gyorscsatlakozókat?

Víz, Fűtés, HMV -hez réz, illetve műanyag csövekhez használható.

Pillanatok allatt megszerelhető vele minden!

Próbáljátok ki!

www.johnguest.hu

c-stahl Creative Commons License 2015.07.03 0 0 79894

Sajna nem értem. Mi az 1,7bar? A hidegvíz nyomása a tartály előtt?

Előzmény: Pioharley (79871)
c-stahl Creative Commons License 2015.07.03 0 0 79893

Írásaid alapján kettő probléma is van:

a. nem elég meleg a víz ami a keverőből kijön

b. nem elég a vízmennyiség ami kijön a keverőből.

A szelepet kiszerelted, kiszerelt állapotban megfelelően működik?

Ha kiszerelted a keverőt, kösd át a helyét, majd teszteld a rendszert, hogy így megfelelően működik.

Végül is a csapoló az keverő csaptelep, vagy termosztatikus csaptelep?

Előzmény: Pioharley (79892)
Pioharley Creative Commons License 2015.07.03 0 0 79892

Kedves Vajk! Nehezen akarom az igazságot! Azért is érdekes amit írsz hogy ez a szelep nem e alacsonyabb tartományban tud szabályozni,mert most pl a szeleptestre menő hideg ágat teljesen elzártam és a tartály vize simán átmegy rajt. Ha ez alacsonyabb hőmérksékletű lenne akkor ezt nem tené,mert ez a szelep (szerintem) forrázás ellen van kitalálva és a meleg ágát zárja.A tesztjeim során úgy emlékszem hogy bizonyos hő felett teljesen.Ezért gondolom hogy akkor ha nem tudná azt a tartományt egyszerűen zárná.

Rosszul gondolom?

Tudom nem vagyok normális.Igy nehéz a segítség,hogy még a szabályzó hőtartományát sem ismerhetjük pontosan.

Üdvözlettel Pioharley

Előzmény: halaloszto (79877)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.03 0 0 79891

Ijj, inkább figyelem mit okosodtok ki a kollégával.

Előzmény: Pioharley (79885)
Pioharley Creative Commons License 2015.07.03 0 0 79890

Nincs matrica rajt :(

Előzmény: halaloszto (79888)
Pioharley Creative Commons License 2015.07.03 0 0 79889

Azt írja hogy a szeleptestet minél jobban ki kell hajtani vagy inkább betekerni a melegebb víz miatt?

Előzmény: halaloszto (79886)
halaloszto Creative Commons License 2015.07.03 0 0 79888

a tekeron levo matrican kell legyen a tipus ahogy nezem.

Vajk

Előzmény: Pioharley (79887)
Pioharley Creative Commons License 2015.07.03 0 0 79887

Ki kell szerelnem a rendszerből és letesztelni,mert már régen volt,de arra emlékszek hogy a thermofej tökéletesen nyitott és zárt!hogy ez milyen tartományban van azt nem tudom megmondani.A szeleptesten semmi utaló szám vagy tipus nincs az ami biztos hogy belső menetes NPT.

1".

Ha ez a szelep egy páralecsapódás elleni szelep akkor kidobhatom a pi.. kukába.

Előzmény: halaloszto (79886)
halaloszto Creative Commons License 2015.07.03 0 0 79886

p1 alja p2 teteje magyarázza hogy mi a kódja a különböző tartományű típusoknak. a harmadik oldal csak arról szól hogy hogy kell limitálni hogy ne lehessen csavarhúzó nélkül adott hőfok fölé tekerni.

p2től vannak táblázatok hogy a különböző tartományú típuson a tárcsa számai milyen hőfokot jelentenek, és mennyire változik a betáp hőfokkal.

Előzmény: Pioharley (79884)
Pioharley Creative Commons License 2015.07.03 0 0 79885

Egy bojleről két vízrendszert akarok megtáplálni.Az egyik amit most telepítek (hosszabb) ott lesz cirkulációs ág. A másikon nincs kiépítve cirkulációs vezeték,de még ez az ág üzemel egyenlőre.

Előzmény: Törölt nick (79881)
Pioharley Creative Commons License 2015.07.03 0 0 79884

Igen,de elvileg a tekerő levételével és áthelyezésével lehet azt a beállítási tartomány válltoztatni.A doksa 3. oldala írja.

Előzmény: halaloszto (79882)
Pioharley Creative Commons License 2015.07.03 0 0 79883

Most 60.

Előzmény: halaloszto (79882)
halaloszto Creative Commons License 2015.07.03 0 0 79882

ebből a szelepből vannak különböző tartományra készítettek. mi van ha a tied 20 és 35 között állítható? 

azt mondod mindenképp 30 fok a kijövő. és mennyi a bemenő?

Vajk

Előzmény: Pioharley (79880)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.03 0 0 79881

Ez nekem már bonyi. Ugye a melegvíz keringeni fog üresjáratban is?

Előzmény: Pioharley (79879)
Pioharley Creative Commons License 2015.07.03 0 0 79880

Kedves segítőkész fórumtárs!Az én szelepem.Szerintem egyáltalán nem tesz bele hideget!Mert az hogy kitekerem az egyik végpontba (közben ki van nyitva egy melegvízcsap) semmi változás. majd a másik véglet .....várakozás hogy a csap be tudjon állni a víz csak folyik és szinte észrevehetetlen,de 30fok körüli víz megy a kevert ágon mind a két állásnál.

Ha nem jó egy vadi új csap akkor hogy bízzak meg egy úgyan olyan márkájúban?

Sajnos nincs semmi jelölés, de képet esetleg tudok róla....

Köszönöm egyébként  a segítséget mindenkinek!

Előzmény: halaloszto (79878)
Pioharley Creative Commons License 2015.07.03 0 0 79879

Semmi gond!Várok minden véleményt,hozzászólást segítséget,de amit írtál az már a végkifejlet amit szeretnék elérni.igaz nem 38 fokosra szeretném belőni,de egy adott hőmérksékletre.Amire ez a keverőszelep hivatott,bár aki a piacra dobta most ne kerüljön a szemem elé mindegy hogy férfi vagy nő volt.......úgye érted ;)

Legfőképp nem szeretnék mást főzni.(Szójáték) Szegény ember aból főz amilye van,de megint kiderült hogy az occó a drága!

Előzmény: Törölt nick (79875)
halaloszto Creative Commons License 2015.07.03 0 0 79878

az 1.1 ábrában az a poén, hogy a hideg ágban van a puffer, és onnan veszi a hideget. tehát ha felforraltad a tartályt, és a visszacsapó miatt nem tolt vissza a hálózatba hanem valamelyest felment a nyomás, akkor a hideg nyomása is felment.

de ha jól értem neked az a gond, hogy túl hideg a víz, nem tesz bele elég meleget.

pontos típus van a szelepeden?

Előzmény: halaloszto (79877)
halaloszto Creative Commons License 2015.07.03 0 0 79877

1. simán lehet hogy a szeleped rossz!

2. a doksi azt mondja hogy a hideg-meleg nyomáskülönbsége max 10psi lehet, az a google szerint 0.7bar.

Vajk

Előzmény: Pioharley (79874)
Pioharley Creative Commons License 2015.07.03 0 0 79876

Olyat vegyél aminek a membránja min 4Bar alapnyomást tudjon.Ellenkező esetben a folyton tele lessz vízzel.és nem lessz képes felfogni a hőingadozás miatti tágulást.Biztonsági szelepek általába 6Bar-osak.

És nem árt ha a tartály térfogatának a min7%-val,de inkább 10-el számolsz,de ha picit nagyobb az se baj!

Előzmény: kormi07 (79872)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.03 0 0 79875

Kicsit belekibickedek, nem baj? Mi lenne, ha eleve 38 fokos vizet engednél csak a melegvízhez? Panelban remekül bevált nekem, leforrázni senki nem fogja magát, de mosogatni már elég meleg. A technikai része gondolom megoldható máshogy is, nem csak a termosztátos keverőcsappal.

Előzmény: Pioharley (79874)
Pioharley Creative Commons License 2015.07.02 0 0 79874

Kedves Vajk!

Nem tudom még mi tévő legyek.Mert a thermosztátos csapot azért akartam berakni,mert van két kisgyerekem és két idősödő szülőm.(Az Ördög meg nem alszik)

Én ilyenre nem is számítottam hogy ez nem fog múkodni!

A tartály tetelyéből 1" álltam ki,mondván úgy is keté  kell osztani első- hátsó vízrendszer.A hideg betápja a tartályhoz 1/2" -on érkezik az elmenő szintén.

Most voltam fent a padláson.Újabb próba,(nem raktam még be a plusz visszacsapót)és öszintén nem is hiszem hogy ez megoldja a gondom.

Eredmény úgyan az :Kudarc!!!

A @ -om ki van!

Szerintem az valamelyest segítene ha a hideg betáp csak a tartály aljába menne. A szelep hideg oldala pedig valahonét a tartály aljából.Mert akkor a szelep két oldalán közel azonos nyomásnak kell lenie (Az indirekt hidrováltóként működik)

Csak akkor meg azt nem tudom ha a tartály teteje túl forró az alja sem lesz annyival hidegebb hogy pl azt sikeresen hütse a kért,beállított tartományra.

Nem tudom hogy csak nekem vannak ilyen kapufáim,mindíg vagy más is belelép a kutyakakába? :(

Előzmény: halaloszto (79873)
halaloszto Creative Commons License 2015.07.02 0 0 79873

nekem kombi kazánnal volt termosztátos csaptelepem. ahogy vízkövesedett a kazán hőcserélője és egyre kisebb lett a melegvíz nyomása, egyre kisebb lett a max vízhőfok a zuhanyzóban :-)    nem tudta a hideget elzárni, ha a nyomása sokkal nagyobb volt mint a melegé.

már majdnem vettem bele új patront, de huszonzer forint, úgyhogy hirtelen tettem a helyére egy ötforintos csaptelepet. aztán le lett a kazán cserélve, visszatettem a grohe csaptelepet, és minden ok.

Vajk

Előzmény: Pioharley (79871)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!