Az apartmanunkat a HolidayHome-nál foglaltuk le, Lido del Pini részen a Bilboa házban...hát volt 1 kis kavalkád. A foglalóban földszinti apartmant csekkoltunk és fizettünk ki. Kulcsátvétel az Agenzia MC-nél történt. Angolul megoldottam, csak az volt a probléma, hogy negyedik emeleti lakást kaptunk (tetőtér), full bezártság érzet, ráadásul 1 másik házban, a Carinában.
Visszamentem reklamálni. Találtam 1 csajszit, aki magyarul törten beszélt. Eredmény: a Carina nevű házban kaptunk 1 sokkal nagyobb, sokkal jobb apartmant hatalmas erkéllyel.
Konzekvencia: ez a HolidayHome nincs igazán a toppon. Németországban van a központja, Siófokon a magyarországi képviselet, de mindent fordítógéppel magyarítanak. Elég gáz összességében, szerencsére az Agenzia MC-nek köszönhetően jól jöttünk ki a dologból.
Illetve ha már írok ide, egy kis reklám aki jó pizzát akar enni: Las Vegas étterem. Marha rendesek, az a srác készíti a pizzákat, aki régen a Pizza Kingben volt, és szerepelt is 1 korábbi bejegyzésben itt a fórumon. Még mutatta is a videót telefonon, amikor leesett, hogy kivel állok szemben. :)
Van olyan üzlet is (Jesolóban) ahol a 3 féle bankkártyánkból egyet sem fogadtak el, még jó hogy volt nálunk kp. (mielőtt bevásárolsz előbb érdeklőd meg, nehogy pácban maradj)
Mi szeptember elején szeretnénk menni, még nem voltunk Olaszországban csak Horvátországban egyéni utazásként ott helyben kerestünk mindig szállást. Még csak nézegetem az oldalakat nincs konkrét utazási iroda. De látom sokan ajánlottátok az ET Group irodát. Tervben van egy Velencei kirándulás is ahogy olvasom oda érdemes vonattal menni .
- Az adó személyenként és vendégéjszakánként fizetendő, legfeljebb 30 egymást követő éjszakára.
- Az adó mértéke:
1 csillagos szálloda € 0,60
2 csillagos szálloda € 0,60
3 csillagos szálloda € 0,70
4 csillagos szálloda € 1,00
5 csillagos szálloda € 1,00
2 csillagos turisztikai szálláshely € 0,60
3 csillagos turisztikai szálláshely € 0,70
4 csillagos turisztikai szálláshely € 1,00
- Az adó alóli mentesség főbb esetei:
Gyermekek a második életév betöltéséig.
Segítségre szoruló, fogyatékkal élő személyek megfelelő orvosi igazolás alapján, egy kísérővel együtt.
A szervezett csoportok részére munkát végző buszvezetők és idegenvezetők. Húsz résztvevőként egy buszvezető és egy idegenvezető mentesülhet az adófizetés alól.
Gáz, villany használatért, ha kinti irodánál foglalsz(legalábbis az ET Group-nál), nem kell fizetni. Itthoni irodák katalógusában viszont már láttam, hogy van, ahol külön kell majd ezeket a helyszínen fizetni.
Most vettünk lakást, a keretünk 280e Ft volt 4 főre, így valóban meg kellett néznünk hogy mit mire költünk és a célunk többek között egy velencei kirándulás is volt, nem csak fagyit akartunk nyalni a parton. Szerintem sok olyan család van, akik különböző okok miatt jól átgondolt költségvetéssel indulnak neki a nyaralásnak, nekik szerettem volna segíteni. De persze hozzá lehet állni úgy is, hogy ők maradjanak itthon...
Sziasztok ! Érdeklődöm az autópálya dijak iránt , fedi az a valóságot hogy
Bibionéba Szlovénián keresztül: Budapest - Tornyiszentmiklós (Határ) - Maribor - Ljubljana - Razdrto - Nova Gorica - Trieszt - Latisana kijárat az autópályáról - Bibione Költségek oda-vissza: magyar autópálya matrica, szlovén és olasz útdíj, összesen kb. 180 Euro ?
Másik kérdésem hogy szállás foglalási díjon kívül mik az egyéb költségek, illeték ?
Mi is sokat fagyiztunk, mindig máshol természetesen. Tapasztalatom szerint náluk 1 gombóc dupla adagnak számít az itthonihoz képest. Az íze pedig mindenhol kiváló volt. Kipróbáltuk az önkiszolgálót is, abban sem csalódtunk.
A fagyival kapcsolatban jegyezzük meg, hogy az ár az nem itthoni kanári adagot takar. Inkább úgy mondanám, hogy kb. 2 gombócnyi lehet (habár nem is gombócos, mert lapáttal adják :) ).
Az ízeket meg össze sem lehet hasonlítani semmivel.
Azért ez nem egészen fedi a valóságot...Mármint,hogy közvetlen foglalás olcsobb,mint ha itthonról van lefoglalva.
Pl a katalogus árnál olcsobban lehet hozzájutni bizonyos utazási irodán keresztül,mivel a jutalékból elengednek,vagyis kevesebbet fizethetsz a katalogus árnál,mindent rendeznek.
Mi már kb 20 éve igy megyünk.Olcsobban pl a Superadria vagy Group árainál.Szóval kis irodákon keresztül még a kinti áraknál is olcsobban lehet,vagy azonos árban itthon foglalni.
Mi évek óta a Laguna Grandéba járunk. Idén 9 napot töltöttünk ott júniusban. Természetesen közvetlenül az iródánál foglaltunk, így a legjobb. Magyar kőzvetítő csak a hasznát teszi rá. Szerintem nagyon jó hely. Foglalás után kérheted, hogy a strandon is foglalják le a helyet. E- mailban elküldték a strand foglalást és ott már semmi teendőt nincs, csak a megadott helyett elfoglalod míg a többiek sorba állnak. Persze itthon még ki kell nyomtatni a foglalási papírt, mert azzal igazolod, hogy Tied a hely. Kérdésed van, kérdezzél!
Most jöttünk haza Bibioneból, leírok pár dolgot, ami hasznos lehet.
A szállást az Europa Tourist Groupe-nál foglaltuk, nagyon gyorsan, egyszerűen ment az ügyintézés, 9-kor foglalhattuk el a szállást, mert mi nyitottuk a szezont a szobában. A 2 légteres szállás hatalmas terasszal 4 főre az illetékkel 300Euro volt, 600m-re voltunk a parttól egy négyemeletes, liftes apartmanház felső szintjén. Mi még februárban foglaltunk, így kedvezményt is kaptunk, sok szállás közül válogathattunk.
20-28 fok volt végig, amit ott az ember sokkal melegebbnek érez, én mindennap leégtem a 20 faktoros naptejjel is, úgyhogy ha nem esik az eső, akkor ott 20 fok fölött már strandidő van.
Amit vittünk, mert ott nagyon drága: felvágott, kenyérfélék (ott min. 1200Ft 1kg péktermék, 6000Ft körül van a legolcsóbb felvágott), mást mindent ott vettünk. Fagyit nem vettünk, mert 1.2 Euro 1 gombóc, a dobozos jégkrém viszont ugyanannyiba kerül, mint nálunk.
Velence: vonattal mentünk Latisanaból. Ami a vonatnál nagyon fontos, hogy a peronon érvényesíteni kell a jegyeket, különben megbüntetnek, amúgy 2 gyerekkel 42 euro volt oda-vissza az út. Velencébe érdemes térképet vinni.
Vásárlás: ildi-ben vásároltunk (nem lidl), mi az ottani árakat találtuk a legolcsóbbnak.
Reggel 6-kor értünk oda, akkor még nem volt dugó, vissza 2-kor indultunk, így akkor is elkerültük a dugót.